קניית ברווז

קניית ברווז../images/Emo71.gif

שלום. אני מחפש לקנות ברווז שלם למטרת בישול/אפיה. בלי כל הבלגן מסביב (לקנות ברווז חי, לשחוט, לנקות וכו'). יש מקומות באזור המרכז שמוכרם ברווזים שלמים, מוכנים לבישול ואפיה? מה עלות משוערת של העניין?
 

אליה ל

New member
אבל ליצרן יש אז?

עד כמה שאני יודעת לפו גראס שהמוצאים שלהם נמצאים גם בטיב טעם יש הכשר האווזים והברווזים הקפואים נמצאים בשקיות נילון והם אינם עוסקים בחיברות עם מוצרים שאינם כשרים ולכן אין סיבה לדעתי כמובן שלא לקנות אותם שם אם יש אותם שם. זה בדיוק כמו שאדם יהיה צמא ובדרך להתייבשות והמקום היחיד שיהיו בו מים לשתיה יהיו בטיב טעם - אז לא תכנס לשתות מים רק בגלל שהם מוכרים מוצרים שאינם כשרים?
 

Master Stav

New member
לא מדוייק

אנשים שמקפידים על כשרות לא יקנו בטיב טעם מכיוון ששם מוכרים טרף גם מים לא ישתו במקום ויקדשו את דתם בכך זו אמונתם וגם אם איני מקבל אותה אני אכבד אותה ולא אחטיא אדם מאמונתו גם מים הנה קישור למקום בו ניתן לרכוש ברווזים ואווזים כשרים למהדרין
 

Master Stav

New member
יש כמה אופציות

טיב טעם הינה האופציה המועדפת בגלל הכמויות כמו כן בצפון במשקי עיבלין וכדומה עלות שמוערת כ75 ש"ח לקילו ככל הזכור לי ברוך הבא לפורום
 

Master Stav

New member
מתכון ../images/Emo71.gif ברווז ברוטב תפוזונים

פסח הוא חג של אוכל, איכשהו החג הזה למרותאי חיבתי המוצהרת לדיקטים שאוכלים בו מאכלים רבים הם כאלו שעושים לי הרבה שמח הןבהכנה הן בתגובות והן באכילה חשבתי המון מה אכין לכבוד הפסח הזה.....והגעתי למסקנה שאני רוצה להשתמש במרכיב בשרי שלא עלה על שולחנם של החותנים שלי יחד עםטוויסט מעניין ..... התוצאה ....הייתה ברווז צלוי ברוטב הדרים..... החומרים הדרושים : 4 ברווזים מנוקים מנוצות ( ניתן לרכוש בטיבטעם או להזמין מראש אצל הקצב שלכם ) 2 ליטר מים 1 שורש ג`ינג`ר מגורר גס על הפומפייה 1 כוס סויה 2 ראשי שום טרי כתוש 400 גרם סוכר חום מעט גבעולי למון גרס גרוסים מיץ מ5 לימונים סינים ( למונקווט) חצי קילו קונפיטורת קונקווט ( לרוטב והציפוי ) 6-7 תפוחי עץ רצוי ירוקים חתוכים לפרוסות חצי בקבוק יין אדום חצי יבש החומרים לרוטב : קילו קונקוואט ( תפוזונים/תפוז סיני) חצי קילו סוכר חום מיץ משני לימונים טריים חצי כוס ברנדי 1 כפית תמצית אפייה בטעם וניל אופן הכנת הרוטב : כל תפוזון יזכה לחיתוך לחצי או לארבע ..... נכניס את כולם לתוך סיר גדולושטוח נוסיף את מיץ הלימון נכסה במכסה ונביאלרתיחה זה הזמן להוסיף את הסוכר מעל ולערבבטוב ולאפשר לזה "לשבת" כשעה על האש הקטנה של הכיריים שלנו . בנתיים נערבב היטב את הברנדי עם תמצית הווניל לאחר שעה בישול של התפוזונים נוסיף לסיר ונביאלרתיחה פעם נוספת נשאיר על אש קטנה ונבשל תוך כדי ערבוב עדלקבלת הסמיכות הרצויה לנו . **זהירות שלא לשרוף את הקונפיטורה ואת הסיר ** עכשיו בואו וניגש לברווז : נכניס לסיר גדול את כול החומרים למעט הקונפיטורה והברווזים ונביאלרתיחה עכשיו נכניס את הברווזים ונבשל על אש גבוה עד שהרוטב יצומצם בחצי לערך ניקח לנו זמן של כשעה וחצי ואז נוציא את הברווזים מהסיר ונעביר למחבתלטיגון בשמן נבצע סוג של הקפצה עד לקבלת סוג של ציפוי פריך . נוציא את הברווזים מהמחבת ונניח אותם על מצע של פרוסות תפוחי העץ שלנו ניקח עכשיו את הקונפיטורה שלנו נמלא את הברווזים בחלקים הקשים שלהקונפיטורה וברוטב נשתמש בכדי לצבוע אותם יפה יפה את היין האדום נממזוג לתבנית ואפשר גם על הברווזים ונכניס לתנור על גריל לעוד כ20 דקות ..... מומלץ להגיש ליד אורז מלא עם פירות יבשים ויין אדום לשתייה ..... חג שמח
 

Master Stav

New member
מתכון../images/Emo71.gif ברווז ממולא

מתכון פושטי להפליא על גבול האז למה לוקחים על זה כול כך הרבה במסעדות נסיתי מספר צורות שלו והגעתי למשהו שבעיניי ....יוצא טוב .... בתיאבון חברה החומרים הדרושים - - - - - - - - - - - - - - - 1 ברווז נקי ( תגידו לקצב הוא ידע איך לנקות ) 3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית 2 כפות דבש 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה 1 כפית מלח 0.3 כפית פלפל אנגלי מרוסק אופן ההכנה - - - - - - - - - - - - - - - חותכים את תפוחי העץ ל- 8 עד 10 חתיכות מורחים את בטן הברווז בחצי כף דבש, מפזרים מלח ופלפל מכניסים את חתיכות התפוחים, וסוגרים את בטן הברווז עם קיסמים מורחים את הברווז גם מבחוץ עם פפריקה אדומה והדבש הנותר מכניסים את הברווז לשקית אפייה "קוקי", ואופים .בתנור למשך 35 - 40 דקות בחום של 200 מעלות לאחר 40 דקות אפייה פותחים את ה"קוקי", ממשיכים לאפות וד 10 דקות כדי שהברווז ישחים לפני ההגשה מוסיפים תפוחים טריים בשארית המקום בתבנית
 

אליה ל

New member
יש גם אוויזים שלמים

בטיב טעם, גם הם וגם הברווזים של פו גראס.
 
למעלה