קניית בשר ממרעה חופשי

mica35

New member
קניית בשר ממרעה חופשי

אני רוצה לקנות בשר בקר שגדל במרעה חופשי ולא ברפתות, אני מניחה שחלק מהבשר שגדל ברמת הגולן הוא כזה, מישהוא מכיר שמות של מגדלים כאלה, עדיף כאלה שעושים משלוחים למרכז
 

danbaratz

New member
אין חייה כזאת

בארץ וברוב ארצות העולם, אין בקר לבשר שגדל במרעה. העדרים היפים שרואים רועים להם ברמת הגולן הם עדרי פרות ממליטות בלבד. כחודש לאחר ההמלטה (בממוצע) מפרידים את העגלים מהפרות. הפרות נשארות לרעות ואילו העגלים נשלחים למפטמות או רפתות לגידול אינטנסיבי. אפילו בברזיל וארגנטינה רוב הבקר לבשר מגודל בצורה זאת, כך גם הכבשים/טלאים. מצד שני מה רע בעגלים שגדלו ברפת או מפטמה?
 

prizman

New member
אני לא בטוח שאין.

ישנם קצבים ומסעדות שטוענים שהם מוכרים בשר מרעה חופשי, מה גם שבשר פרה לאחר המלטה טעים יותר ויש שמוכנים לשלם עליו יותר. בכל מקרה בשר פרה בוגרת קל לזהות, אם המליטה או לא לפחות אני לא מסוגל. אז לא אתפלא אם יש דבר כזה, נדיר ויקר, הייתי בודק ברמה"ש, לא יודע מה שם האיטליז אבל שמעתי שיש אחד שם שמוכר. שווה גם לשאול ב"ידע הבשרים" ברמת אביב.
 

danbaratz

New member
פרות ממליטות הן לא לבשר

הפרות הממליטות, תפקידן לייצר עגלים שיגודלו ויישחטו. את הפרות עצמן "מוציאים" מהעדר רק כאשר הן כבר מבוגרות או לא מתעברות יותר, לפעמים אחרי שבע עגלים לפעמים אחרי אחד. מה שאומר שבשר פרה טוב אין באופן סדיר. הכי טוב לדעתי זה בשר מבכירה, יענו, פרה אחרי המלטה אחת. אבל למצוא כזאת באמת דורש סבלנות וכיס עמוק. בכול מקרה בקר מרעה חופשי לא קיים בארץ, להוציא פרות יוצאות וחולות, אפילו בקר "אורגני" מגדלים במפטמות. ושוב אני אשאל את פותחת השירשור מה רע בבקר "רגיל"?
 

צלשף

New member
בשר מפקירה משובח ניתן להשיג

באופן שוטף בשוק הכרמל אצל בני חנות שניה מצד שמאל ברחוב יום טוב (רחוב הבשר) בכניסה מהחניון הגדול בשר טרי הסחורה מגיעה פעמיים בשבוע ניתן לקבל גם בשר שבני מיישן כולל חלקים שקשה להשיג בשוטף כגון שקדי עגל חוט שידרה עטינים לגריל ורוד פליש (נתח קצבים) ועוד בשר טלה המקום קטן ומישפחתי שווה להגיע פלוס נוסף מחירים מאוד הוגנים ולחרדים שבנינו הבשר מגיע ממשחטות במשאיות קרור
 

danbaratz

New member
קשה לי להאמין.....

שעם המצב בשוק החלב היום יש באמת אספקה סדירה של מבכירות איך שלא יהיה המקום נשמע מעניין ושווה ביקור בפעם הבאה שאגיע לת"א (בעוד שנתיים)
 

mica35

New member
למה לגדל פרות להמלטה ברמת הגולן?

לפי מה שאני יודעת בכל רפת לחלב הפרות רוב הזמן בהריון ואת העגלים נקבות מגדלים לחלב ואת הזכרים שולחים לגידול לבשר. אז למה צריך כל כך הרבה פרות רק להמלטה לא עדיף לנצל אותן כבר לחלב?
 

prizman

New member
כל מגדל עושה את השיקולים הכלכליים שלו

מעבר למיכסות החלב שמוכתבות ע"י המדינה. באמת שאין לי מושג אם שווה לו למכור ליטר חלב לתנובה ב 20 אגורות (נניח, אין לי מושג מה המחירים) או קילו אנטרקוט מבכירה ב150 ש"ח ליועזר.
 

danbaratz

New member
לא, הפרות האלו לא טובות כחולבות.

רוב הבשר בקר המקומי הוא מרפתות החלב. קרי, עגלים זכרים של פרות חולבות ופרות ועגלות שלא ניתן לחלוב עוד. למעשה הבשר הוא תוצר לוואי של תעשיית החלב. חלק קטן יותר של השוק הוא הבקר לבשר. על מנת שיהיה רווחי, עושים שימוש בגזעי בשר שמאופיינים בגדילה מהירה ואחוז שריר גבוה. לשימוש במרעה יתרון בכך שהוא כמעט בחינם מה שמאפשר לכול העסק להיות רווחי. ישנו פער קטן מאוד בין ההכנסות להוצאות. כך שאין הצדקה כלכלית לחלוב פרות שלא יועדו לכך. מאותה סיבה לא מוצאים פרות חלב רועות עם עדרי בקר לבשר. כול גזע והיעוד שלו וכול פרה והמומחיות שלה.
 

אליה ל

New member
מגדלים פרות להמלטות משום שכאשר אתה

מגדל את העדר שלך מתוך הפרות החולבות אפשר לשים דגשים לגבי איזה עגלות לשמור לחלב, איזה למכור לבשר, לאיזה עגלות / עגלים ישנו פוטנציאל טוב יותר לגידול עתידי וכך הלאה. עגלים ממין זכר פחות חשובים כאן מאחר ותמיד אפשר להשתמש בזרע של פרים מובחרים שנרכש מצד אחר. הבשר של פרות בוגרות - לאחר המלטה טוב הרבה יותר מאשר בשר של עגלים או של פרים בוגרים. מי שאכל בשר של פרה בוגרת יחפש וימשיך לחפש כל עוד הוא או היא אוהבי בשר את הדרך שבה אפשר יהיה להשיג בשר פרה. ההבדל בטעמים הוא מדהים. לדעתי אפשר אולי לבדוק אצל הקצבים ברמת הגולן ובסביבה כמו אצל גוליס בנוב, מיטשוס בקצרין, בר בשר בצומת מחניים אם יש באפשרותם למכור בשר פרות. יכול להיות שגם גיתי יכול להשיג בשר פרה בוגרת.
 
עגלות או מבכירות שייכות לשוק מסוים מאד

מספרם לא גדול ויש מספר מצומצם של בעלי מסעדות שרוכשים אותם במחיר מוגזם ..אחנו קונים את החלקים שלמסעדן אין בהם צורך כמו חלקי פנים חזה או כתף מבכירות נמכרות בגללהמחיר המוצא כמו כן ישנן עגלות שלא קולטות (לא נכנסות להריון) כל המבכירות של... לדוגמא נתן בשוק הכרמל..(ידיד וותיק) הן פרות ..מה שמתקבל לשחיטה הן בעיקר הפרות שהעטין שלהן ניזוק בצורה זו או אחרת.או שתנובת החלב שלהן ירדה בצורה דרסטית. לידיעתכם בלבד המושג בשר חדש זהוא תהליך שנעשה על ידי מומחים ,וגם זה לעיתים נדירות. וכך נעשה הדבר. מרעיבים את הבהמה עד שהיא רזה מאד(עור ועצמות). ואז מפטמים אותה .הבשר והשומן החדשים רכים מאד.וטעימים צ'י
 
למעלה