קניית דומיין של חברה אחרת

• פותח הנושא samg
  • פורסם בתאריך

samg

New member
קניית דומיין של חברה אחרת

שלום, קניתי שם דומיין כשבתוכו מופיעה שם מסחרי של חברה אמריקאית ידועה. יום אחד כתבה לי עורכת הדין של החברה מייל שאני נוגד את החוק ועליי להעביר להם את הדומיין הזה. הפרטים היחידים שהיו להם זה שאני מישראל וכתובת המייל שלי. 1. האם יש איזושהי אמת בדברם למרות שאני אזרח ישראל ולא תחת החוק האמריקאי. 2. האם יש דרך שהם באמת יוכלו להגיע אלי? כמו לפנות לחברת הדומיינים ןלבקש את פרטי האשראי והכתובת האמיתית שלי? תודה

sh a ch a r

New member
תשובה לא מוסמכת

החזקת שם מתחם שמכיל סימן מסחר רשום היא לא, כשלעצמה, עבירה על שום חוק. יש פה כמה שאלות של סמכות: - האם זה שם תחת מתחם אב בינלאומי (com, biz וכדומה) או ישראלי? - האם האתר מיועד לקהל ישראלי או אחר? - באיזו שפה האתר? - האם יש להם סימן מסחר רשום בישראל? חפש בגוגל "רשם סימני המסחר" כדי לענות על השאלה הזו. בהנחה שיש להם סמכות, יש כמה מדדים לראות אם השימוש הוגן: - האם שם המתחם שלך נקנה במטרה למכור להם אותו? - האם שם המתחם משמש אותך כרגע, או שהוא רק שם שאתה מחזיק לשימוש עתידי? - אם יש תחת שם המתחם אתר, האם הוא מתייחס לתחום קשור לתחום שבו עוסקת החברה? האם יש סכנה שמשתמש תמים שמנסה להגיע לחברה יגיע אליך בטעות, ובפרט, יטעה לחשוב שהגיע לאתר החברה? בכל מקרה, הרי לך טיפ קטן. אם הם מציעים לך לוותר להם על שם המתחם בתמורה להחזרת דמי הרישום, או שתקבל את ההצעה, או שתדחה אותה, אבל בשום פנים ואופן אל תגיד להם שתמורת דמי הרישום לא, אבל תמורת סכום גבוה יותר כן. זו בסך הכל מלכודת שהם מציבים כדי שהם יוכלו אחר כך לטעון שניסית לסחור בשם המתחם. שחר אני לא עורך דין

samg

New member
תודה על התשובה....יש הסבר

בגדול כן אני משתמש בשביל למכור את מוצרי החברה בחו"ל. והחברה מייוצגת כאן בארץ. השאלה אם בכלל יוכלו להגיע אלי אי פעם? יש להם רק אי מייל שלי וזהו

שוב, אני כנראה חוזר על עצמי

(ככה זה, לפעמים לשאלות שונות יש תשובות זהות) זה פורום משפטי. המשפט לא עוסק ביכולות, הוא לא עוסק במה אנשים יכולים או לא יכולים. אחד הדברים בהם עולם המשפט עוסק הוא דברים שיכולים לעשות אבל אסור. השאלה אם יוכלו להגיע אליך היא בכלל לא שאלה משפטית ולכן לא בדיוק שייכת לכאן. זה דומה למצב שאדם ישאל בפורום דיני תעבורה משהו כמו "נהגתי במאזדה 3 לבנה ופגעתי בפזו 607 שחורה שחנתה במקום. לא השארתי פרטים, האם יוכלו להגיע אליי? התשובה היא בסופו של דבר, תלוי בכל מיני גורמים, תלוי אילו עקבות השארת, תלוי כמה ירצו להשקיע וכמה ירצו להתאמץ. במקרה שאתה מוכר מוצרים דרך האתר נראה לי יחסית פשוט לאתר אותך.

למעלה