קניית דירה מכונס

orit74

New member
קניית דירה מכונס

חתמתי על חוזה רכישת דירה שנמצא תחת כונס נכסים . כל עפם שאני מגיעה לבית , השכנים שקנו מהקבלן ישירות , אומרים לי שעשיתי טעות כיוון שיש בבניין הרבה דברים שלא קוימו , כמו שיפוץ הקומה התחתונה , הובטח להם אולם איקרועים וחדר כושר , מעליות שלא משופצות וכו´ . הכונס שהיא עורכת דין אמרה לי שיש דברים שהובטח להם ע,י הקבלן והיא לא מסוגלת לעמוד בהם , הבנתי שהיו דיונים בבתי משפט שלא עזרו בכלום . לאחרונה הדיירים החלו לאיים ולא נתנו לאנשים שעובדים מטעם הכונס להכנס למשרד שנמצא בתוך הבניין עצמו . יום שישי האחרון כשהייתי שם , המשרד היה סגור והשכנים אמרו לי כי אין יותר משרד , ניסיתי להשיג את אלו שמוכרים מטעם הכונס , והם אמרו שפשוט היתה להם בעיה ולכן המשרד לא נפתח, אך המשרד סגור כבר מיום שישי , וזה לא נראה טוב , אני די חוששת מכל מה שקורה ונהייתי חסרת בטחון , כמו כן במידה ואני מבטלת אני אמורה לספוג 8% שדי יקירים לי וחבל לי לאבד אותם . השאלה שלי האם חששותיי הגיוניים ? ובמידה וכן כיצד יש ביכולתי לא לאבד 8% ?

יא

New member
קנייה מכונס.

שלום? א. לאיזה 8% את מתכוונת? ב. מכירה מכונס כפופה לאישור בית המשפט, לא נראה לי שעו"ד שהינו הכונס סתם כך נעלם לו. משהו פה לא ברור. נסי לדייק יותר בעובדות. תודה יהודה

orit74

New member
המשך להודעה הקודמת שלי

קודם כל תודה על ההתייחסות שלך . הייתי די נסערת כשכתבתיאתההודעה הקודמת ולכן עכשיו אנסה לדייק בפרטים . הבית נמצא בבעלות כונס נכסים , שמוכר את הדירות במחיר מוזל יותר ממה שהקבלן מכר . החשש שלי הוא מכך שאלו שקנו מהקבלן , ממורמרים כיוון שהם שילמו הרבה יותר ממה שהדירה נמכרת היום , ובהפרשים לא מולאו ההבטחות שהובטחו ע"י הקבלן . הם טוענים שהרבה דברים לא קויימו ואני די חוששת להיכנס לבית שאצטרך להשקיע בו מבחינת שיפוץ למרות שזה בית חדש . במידה ואבטל את החוזה , אצטרך לשלם 8 אחוז מערך הבית שזה בסביבות ה - 50000 ש"ח .

יא

New member
רכישת דירה מכונס

שלום רב, אודה כי עדיין לא ברור לי חששך מהדיירים האחרים, גם אם ניתן להבין את תיסכולם. לעניין התיקונים - עליך לעיין בהסכם הרכישה מהכונס, ממנו ניתן יהיה ללמוד מהן ההתחייבויות אותן נטל הכונס ומהן ההתחייבויות אותן נטלת על עצמך. בברכה, יהודה

למעלה