קניית דירה מעמידר

אחדהעם10

New member
קניית דירה מעמידר

אני ואמא שלי מתגוררים בדירת עמידר, היא נכה 100 אחוז ואני חייל משוחרר בן 21
אני רוצה לקנות את הדירה שאנחנו גרים בה, נתנו לנו הצעה של 280 אלף שקל.

איך אני יכול לקחת הלוואה מאיזשהו בנק או חברה לקנות את הדירה בתמורה למשכון לאותו מוסד?

בהנחה שאני חייל משוחרר עם שתי משכורות בלבד בשוק העבודה..

מעבר לזה, אם אמא שלי עתידה לקבל ירושה גדולה של חצי מיליון ומעלה, האם יכולים להכריח אותה לקנות את הדירה? האם עמידר יכולים בכלל לדעת על זה? האם זה ישלול ממנה את ההנחה שהביאה לה דירה ב-300 אלף?

אם אתם מכירים אפילו מישהו שמבין בזה ויכולים לקשר אותו אליי אני אודה לכם מאוד.

אשמח לעזרה ועצות. :)

aeonf

New member
מבין בזה קצת, קודם כל אמא שלך היא דיירת מוגנת או לא?

aeonf

New member
זה אומר

בעיקר שהיא לא יכולה לאבד את הזכאות (למעט אם היא עוזבת את הדירה) גם אם תהיה מיליונרית.
1. לא יכולים להכריח אותה לקנות את הדירה.
2. זה לא ישלול ממנה את ההנחה ככל שידוע לי.
3. לגבי הלוואה (משכנתא), אתם צריכים לבדוק אם בנקים יאשרו משכנתא לכזה מצב, האם לאמא יש הכנסות כלשהם? (דמי נכות), בעיקרון הבנקים בודקים 3 חודשים אחורה אז 3 משכורות יספיקו.
&nbsp
תבדוק בבנק מזרחי, הם יודעים לתת משכנתאות סבירות לזכאים של עמידר, כמובן שהון עצמי כלשהו אתה תצטרך להביא.
&nbsp

אחדהעם10

New member
נשמע מעולה מה שאתה אומר

איך אפשר לאמת את כל זה?
את סעיף 1 ו-2 בעיקר.

לגבי סעיף 3, אמא שלי הייתה בפשיטת רגל והיא קיבלה הפטר, נכה 100 אחוז רק קיצבת נכות (4,200) נכנסת בחודש.

הבנתי שאחרי ההפטר מבית משפט היא צריכה לחכות שלוש שנים ואז הזכויות שלה יחזרו אליה. כרגע היא לא יכול לפתוח חשבון בנק אפילו בפפר.

אשמח לתשובה ותודה רבה לך על העזרה!

aeonf

New member
המצב מורכב

לאמת את סעיפים 1+2 כל עורך דין עם נסיון בתחום יכול לאמת לך (מניח שיעלה לך שכר-טרחה).
לגבי סעיף 3 תשמע היא במצב בעייתי מאד, רוב הבנקים לא ירצו להתקרב אליה בכלל.
השאלה היא קודם כל אם יש לכם הון עצמי בכלל? בלי זה לא תוכלו לרכוש את הדירה.
&nbsp

אחדהעם10

New member
איך אני משיג עורך דין עם ניסיון מול עמידר?

ניסיתי לחפש ולא מצאתי כבר שבועיים.

aeonf

New member
ביפו יש מלא

איני יודע מאיפה אתה בארץ אבל בכל מקום אזור עם הרבה דירות עמידר אני מבטיח לך שתמצא עו"ד עם הרבה ניסיון בתחום.
&nbsp

aeonf

New member
ועוד משהו:

תוכל להביא שמאי מטעמכם ולנסות לקבל שומה ששווי הדירה נמוך יותר ולריב עם עמידר על זה וככה אולי תשלמו אפילו פחות על הדירה.
&nbsp

למעלה