קניית דירה עזרה

aviv_b

New member
קניית דירה עזרה

אני וזוגתי מצאנו בית לקנות אצל קבלן. זהו בניין של 18 קומות שזוהי הדירה האחרונה שלא מאויישת. היום היינו אצל העורך דין לסגור חוזה. אחד הנקודות שגורמות לנו לחשוב הוא העובדה שנדרש מאיתנו לשלם כסף ללא כל ערבון לכסף (הראו לנו חוזה שהבית לא משועבד, וכמו כן כל הדירות כבר מאוכלסות). ביקשנו מהאיש שיווק או ערבות בנקאית לכסף שאנחנו משלמים לפני הכסף של המשכנתא או לשים את הכסף אצל נאמן. הקבלן מסרב ואומר שזו הדרך. אנחנו מאוד רוצים את הדירה, אך מפחדים שפתאום נמצא את עצמנו בלי בית ובלי כסף, מה לעשות?

אתה רוצה לקנות דירה בלי עו"ד מטעמך? זה לא מעשה חכם. בלשון המעטה. יש עוד כמה נושאים שכדאי שהעו"ד יתן עליהם את הדעת, כמו משמעות האחריות והתיקונים שהקבלן מחוייב לבצע ויאתר כל מיני מוקשים שונים ומשונים בחוזה.

aviv_b

New member
התייעצנו עם עורך דין

הוא נתן לנו הוראות, ועשינו תיקונים בחוזה. הבעיה היחידה היא נושא התשלומים

ומה הוא אומר על הנושא? עו"ד אמור לבדוק שהדירה נקייה משיעבודים וכי לא נמכרה לאף אחד אחר לפני כן. התשלומים מסודרים בד"כ בהתאם לשלבי העברת הבעלות ומבטיחים שלא יהיה אפשר למכור את הדירה פעם שנייה, שאם מישהו אמנם קנה אותה בנוסף אליכם - אז זו תהייה בעייה שלו ושלא תיוותרו בסוף התהליך בלי בית ובלי כסף. אם יש לכם הגנות כאלו, העו"ד צריך להרגיע את חששותיכם, כך שתוכלו לוותר על הנאמן. ואם אין - אז משהו נשמע שם חשוד.

eitan-as

New member
אל תוותרו

עד כמה שידוע לי (ואני לא עו"ד), החוק מחייב את הקבלן לתת לכם ערבויות לכסף (לפי חוק המכר, או משהו כזה). אל תוותרו לו, ואם הוא יסרב, אל תקנו אצלו, כי כנראה הוא יודע למה הוא לא רוצה לתת ערבות לכסף.

odedg

New member
קונים דירה?

מזל טוב! יש הבדל משמעותי אם הבניין כבר גמור ודייריו אוכלסו (בחוק!), לבין דירה "על הנייר! בכל מקרה בכאב שיניים צריך ללכת לרופא שיניים, ובדירה צריך ללכת לעורך דין להבטחת הכספים והזכויות, ולמומחה ביקורת בניה שלא תיקנה דירה עם ליקויי בניה! בהצלחה!

למעלה