קניית דירה

ברבי46

New member
קניית דירה

אני לפני חתימה לקניית דירה ברחוב הפרחים מול תיכון אביב. האם יש לי סיבה לחשוש מכביש 531.?

alantan

New member
מדובר בכ-200 מ' מהדירה כשהתיכון באמצע

יש לך מספיק סיבה לחשוש מהרעש של ביה"ס, אבל גם את הכביש ישמעו היטב. הכביש מונמך שיקל במידת מה והמבנה של ביה"ס יחסום חלק מהרעש.

אני מניח שהמחיר של הדירה צריך כבר לשקף את הקרבה לכביש לעומת דירות מרוחקות יותר, כי הכביש כבר קורם עור וגידים.

אגב, אבי גר ברחוב המלכים סמוך לרחוב הפרחים והוא לגמרי לא מודאג משום מה...

amithi1

New member
באזור תיכון אביב הכביש מתקרב לרעננה

בתיכון אביב הכביש ממש משיק לתיכון ולבתים. אני באופן אישי לא הייתי רוכש דירה במיקום כזה בגלל זיהום האוויר ורעש אפשריים שם. התשובה שלי הייתה שונה אם היית מתרחק 200-300 מטרים צפונה.

jp3raptor

Member
מצד שני בעתיד תהיה גישה רגלית לרכבת

ערך הנדל"ן צפוי לעלות עקב קרבה של 800 מטר רגלי לתחנת הרכבת של רעההב

amithi1

New member
הכניסה לתחנת הרכבת תהיה מכיוון הפארק

אולי בקו אווירי זה 800 מטר, אבל כשיהיה צריך להגיע עד רחוב ירושלים ומשם עד אחוזה כדי לחצות את הכביש ומשם עוד מערבה לפארק ואז שוב דרומה - זה יהיה הליכה של יותר מ1.2 ק"מ.

jp3raptor

Member
לפי התכנון יהיה מעבר להולכי רגל

כדי לעבור את רחוב ירושלים באיזור 531

3718

Member
יש תכנון מפורט שאפשר לראות היכן שהוא?

הסעת המונים צריכה להיות קרובה להמונים, לא?
גם בצומת רעננה אני חושש שהתחנה שתהיה מתחת לצומת תהיה נגישה רק מכיוון כפר סבא. נחיה ונראה. בינתיים לא ראיתי תכנון מפורט בשום מקום.

amithi1

New member
תחפש בגוגל

תכתוב " 531 פרשה טכנית" , אתה תמצא באתר של מעצ 4 או 5 קבצי pdf שמפרטים את התכנית של הכביש לפי מקטעים . הייתי מצרף קישור אבל אני מהנייד וזה קצת מסובך.

3718

Member
קראתי ואני מזועזע!

. לא תהיה כניסה מכיוון רעננה לתחנת רכבת מתחת לצומת רעננה. למה להקל על אנשים? עדיף שיצטרכו להגיע ברכב או אוטובוס לתחנת רכבת, מה לא?

הציטוט:
קטע ו': תחנת רכבת רעננה דרום
תחנת רכבת רעננה דרום ממוקמת מתחת לגשר דרך 531 מעל לדרך 4, בסמוך
. לצומת רעננה ודרך 4
תנועת הולכי הרגל בין מרכז התחבורה הממוקם ליד בית אמדוקס לבין התחנה,
מתבצע במעבר מקורה באורך של כ- 100 מ', כאשר התחנה נמצאת במפלס
הקרקע. מהאזור המבוקר יורדים למפלס הרציפים כ- 20 מ' באמצעות דרגנועים
ומעליות. במפלס הרציפים שני רציפי צד באורך של 300 מ'. התחנה נמצאת
במנהור כחלק ממנהרת רכבת שאורכה באזור זה כ- 1,825 מ'.

jp3raptor

Member
מטורף לחלוטין! תחנה שאיננה באמת של רעננה

אולי עוד ניתן לבטל את רוע הגזרה ולהוסיף גישה להולכי רגל ורוכבי אופניים ללא מעבר דרך צומת רעננה?!

3718

Member
שלחתי שאלה באתר החברה לדרכים,אשלח גם לעיריה

כמו כל נושא התחבורה הציבורית בארץ, זה נראה כאילו זה תוכנן ע"י מישהו שנוסע ברכב ליסינג עם וממש לא אכפת לו מהתחבורה הציבורית. למרות שאני חייב לציין שזה משתפר בשנים האחרונות.

jp3raptor

Member
גם אני אשלח מכתב לעירייה.

אם מדובר בדירה חזיתית לכיוון הבי"ס/ כביש 531

אז בהחלט יש לך מה לחשוש מרעש. כמו שאלן כתב המרחק הוא רק 200 מ' ולדעתי הבי"ס, בגלל גובהו הנמוך, לא יהווה מחסום רעש של ממש.

אם הדירה היא עורפית אז ההפרעה תהיה מינימלית עד סבירה.

צריך לסייג ולומר שזו דעתי הבלתי המקצועית, אם כי בעבר עסקתי בכך נול אנשי מקצוע בפרויקטים שונים.

למעלה