קניית חלק מדירה

bengoavs

New member
לא חוקי - למה זה צריך להפריע לי?

למה אכפת לי אם זה לא חוקי? הרבה דירות מחולקות והרשויות לא עושות עם זה כלום. מבחינת הרישום של הדירה, אפשר פשוט לרשום כל אחד מהבעלים באחוז יחסי בטאבו, ולסכם בנפרד (בכתב) איזה שטח שיך למי. אשמח להארות

bengoavs

New member
האמנם?

דן כתבת שאין דירה שחילקו אותה שמצליחה לשרוד 10 שנים בלי שיעלו עליה. מזמין אותך לביקור בבניין שגרתי בו ביפו, יש כאלו בשפע. גם לאחר תלונות של שכנים. גם מה שכתבת על ביקור של העיריה זה מנותק מהמציאות.
&nbsp
לגבי עניין המכירה - אתה צודק, אבל זה משהו שאפשר להסדיר בחוזה קניה עם העו"ד. כלומר - במצב שצד אחד רוצה למכור והשני לא - מה עושים. יש לזה פתרונות.

bengoavs

New member
טיעון חלש

כשמוכרים לא מוכרים חצי, מוכרים את הכל. אני לא חושב שזה פתרון ככ שכיח, אבל גם לא חושב שהוא לא קים. קים בעיקר בתוך משפחות, בגלל מה שכתב הנדלניסט מהבקעה

פיצול דירה ורכישת חלקה ב"מושע" - התייחסות.

שאלתך מורכבת מ-2 נקודות שאין קשר בינהם, להן התייחסותי ותהיות בנדון :

1 בעלות משותפת ב"מושע".[בעלות משותפת על נכס מקרקעין על פי חוק המקרקעין ,פרק ה'.
אין כל בעייה חוקית לקנות חלק יחסי בנכס נדל"נ/מקרקעין ולהגדיר בהסכם חוקי את מרכיבי החלוקה הפנימית [ללא תוספת בניה] עפ"י תשריט בחלוקת הבעלות.
אבל...מכאן יש לא מעט סיבוכים והם :
א. החלוקה ב"עין" סותרת את היותה של הדירה שטח אחוד שאינו ניתן לפיצול.
ב. יצירת בעלות כפולה שלכל אחד אינטרס אחר ומניעים שונים ביצירת השותפות היא מתכונת לסיבוך משפטי בעתיד על חיכוחים הנובעות מפעולות חד צדדיות של מי מהבעלים שיביאו לפירוק שיתוף.

2. פיצול הדירה או חלקה לחלוקת משנה :
פיצול דירה יוצר פעולה לא חוקית שבעקבותיה מעוותים את התכנון הטבעי של הדירה [מוסיפים קירות, דלתות, מטבח, שירותים ומקלחת ועוד]כתוצאה מפעולות אלה נוצר עומס לא מתוכנן על מכלול התשתיות כמו - עומס חשמלי נוסף,ביוב, צנרת, מיים, גז ועוד]
תלונות אנוימיות של שכנים או ביקור פתע של פקחים [בזמן העבודות ולאחריהם] יביא לפתיחת הליך משפטי של הרשות העירונית להחזרת מצב לקדמותו תוך דרישה למתן קנס לדוגמה בביהמ"ש. [כבר היו מקרים של תשלום קנסות שעלו בשווים במאות אחוזים מעלות הרווח העתידי הצפוי מהפיצול]
מה יקרה לדוגמה באם יתבצעו חלומותיך בנדון, פיצלת, ועברת לגור בחלק שלך, ושכנך/שותפך לבעלות במושע יביא שוכר שאינו לטעמך ?
מה יקרה באם יווצרו בעיות עומסי חשמל וקצרים, נזילות, דליפות, סתימות, ריחות לא נעימים...על מי טיפול האחריות ?

לסיכום : ללא קשר לפיצול הבלתי חוקי, אין כל סיכוי שסוג הבעלות שהצעת עם אדם זר שאינך מכירו לעומק יביא תוצרים חיוביים לשותפות בנכס נדל"נ אקטיבי מבלי להתייחס לאינטרס של השכנים למנוע את הפיצול.

===================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

bengoavs

New member
קניית חלק מדירה

כפתרון קצת מעוות ליוקר הדירות במרכז, חשבתי לקנות חלק מדירה מבנאדם שלא משתמש בכל השטח של דירתו, ולחלק לשתי יחידות. הכוונה למגורים של עצמי, ולא להשקעה.

אני תוהה איך אפשר למצוא מישהו שיהיה מעוניין? הצעות?

bengoavs

New member
הבאת טיעון אחד שבאמת לא חשבתי עליו

במצב של בעיות בדירה באמת יכול להיות מצב שכל צד יאשים את השני, וזה יהיה כאב ראש. לגבי שוכר שהוא לא לרוחי ביחידה השניה, אותו דבר יכול לקרות גם בדירות של שכנים, אז אין כאן משמעות לחלוקה. לגבי האי חוקיות, ביקורי פקחים, תביעות - המציאות (העגומה) מוכיחה שזה לא ככ קורה בפועל. שוב, מזמין את הספקנים להגיע לבקר בבניין בו גרתי ביפו.

למעלה