קניית מחשב בארה"ב

טל ר

New member
לגבי 3

נדירים המחשבים שאינם יכולים לקבל חשמל גם בארץ וגם בארה"ב. כמעט כל המחשבים - הניידים וה-Desktop - הינם Dual Voltage. דרך אגב, בארץ עובדים עם 230V ובארה"ב עם 120V.

Big Air

New member
קניית מחשב בארה"ב

כשאעבור לארה"ב, אני מתכננן לקנות מחשב. 1. האם יש שם מקלדות עם אותיות עבריות? האם זה עולה יותר כסף? האם יש גם למחשבים ניידים? 2. האם XP מארה"ב תומך גם בעברית? תודה

טל ר

New member
תשובות

1. הרבה יותר קשה להשיג אותן פה. שלוש החלופות הפופולריות: להביא מהארץ, להשתמש במדבקות, וללמוד להקליד עיוור. 2. כן.

Big Air

New member
ובהנחה שאני קונה מחשב נייד בארץ

1. האם אנו נמצאים באותה רמה טכנולוגית של ארה"ב. כלומר, האם מחשבים חדשים בארץ נחשבים כחדשים גם שם? 2. האם הבדלי המחירים של מחשבים ניידים בארץ ובארה"ב (לוס אנג'לס) משמעותיים? 3. האם יכולה להווצר בעיה עקב הבדלי המתח?

aviadl

New member
אל תקנה מחשב נייד בארץ

למרות שאין מיסוי (מלבד מע"מ) על מחשבים בארץ המחשבים בארה"ב זולים יותר. ב-1000 דולר קניתי בארה"ב מחשב שבארץ לא הייתי מצליח להשיג בפחות מ-8000 ש"ח. מחשבים ניידים כמעט תמיד מגיעים עם שנאי מתח שמתאים גם לרשת החשמל בארץ וגם לרשת בארה"ב. WIN XP תומכת בכל השפות כיום ואין צורך להביא מהארץ (המחשבים כאן מגיעים עם מערכת ההפעלה כך שחבל להביא). מדבקות שקופות בעברית למקלדת נמכרות כמעט בכל חנות ספרים יהודית וניתן להשיג גם מהאינטרנט והן נראות יופי על המקלדת.

odedee

New member
זה יכול להיות גם הפוך.

אנחנו עשינו בדיקה די רצינית של מחירי מחשבים בארה"ב ובישראל בספטמבר, והחלטנו לקנות מחשב בארץ. במכרזי האינטרנט בארץ ניתן לקנות קונפיגורציות מחשב מכובדות מאד במחירים מאד תחרותיים לארה"ב. אנחנו קנינו מחשב של פוג'יטסו לפני חודש ב-6200 ש"ח, כלומר כ-$1300 לפני מס קניה. זה מחיר זול בהרבה ממה שראיתי בארה"ב (ב-FRY'S למשל) לקונפיגורציה שקנינו. מלבד המחיר הטוב העדפנו גם לקבל עברית (ורוסית) בחריטה על המקלדת. לדעתנו זה הרבה יותר נוח ממדבקות. המינוס של קניה בארץ אם נוסעים עם המחשב לארה"ב הוא כמובן בעיות אחריות, למרות שבמקרים רבים יש אחריות "עולמית".

aviadl

New member
זה רק מחזק את דעתי

ב-1300 דולר בארה"ב ניתן לקנות מחשב נייד מכובד ביותר. פירמות כמו קומפק - HP בארה"ב הן הפירמות הזולות יחסית. בארץ תשלם על מחשב באותה תצורה כפול.

odedee

New member
כאמור, לא...

זו דוגמה הפוכה, אחרת לא הייתי מביא אותה. לא רוצה להכנס לעניינים של קונפיגורציה מדויקת כי המחשב לא מולי וזה לא המקום, אבל אותו מחשב היה עולה הרבה יותר בארה"ב.

aviadl

New member
אם עשית השוואות אז אתה יודע. מהשווא

מהשוואה שאני עשיתי יצא בדיוק הפוך. אני ממליץ בחום ל-BIG AIR ידידנו לבדוק את אתר בסט ביי האמריקאי לפני שהוא קונה מחשב נייד בישראל ולא לשקוח את מאות הדולרים שמקבלים חזרה בREBATES

maharaja gor

New member
במזרח ???

כדאי לקנות אחד בסינגפור או הונג קונג ???? (פשוט יוצא לי בדרך המקרה)

למעלה