קניית מחשב יד 2

י_357

Member
שלום

המחשב שלי ותיק מאוד (14 שנה) והחלטתי שכדאי לרכוש מחשב עכשיו כאשר יש לי אפשרות לחפש מחשב חליפי מאשר לחכות לרגע הקריסה
שיבוא בוודאות ואז להיאלץ בלחץ הזמן לרכוש מחשב חליפי ואצטרך להתפשר לגבי המחיר+מפרט.

אני עובר על מודעות למחשבי יד 2, ברור לי שאני לא רוצה לקנות מסוחרים, המוכרים מציינים פרטים לגבי חלק ממרכיבי המחשב העומד
למכירה אבל לא ברור לי איך אני מחליט מה שוויו של המחשב, האם לבדוק בזאפ מה שווים של החלקים ולהחליט באופן שרירותי שאני משלם 50% ?

מחפש מחשב עם מעבד I7 (יחסית חדש , נכון?)
מסך יש לי.
ספק - רצוי 650, נכון ?
זיכרון פנימי - 16 GB
רצוי עם אופיס+חלונות חוקי+רישיון.
אינני מתכוון להוציא עבור המחשב יותר מ 2000 ועדיף פחות מ 1500 .
האם יש דרך לדעת אם יש למחשב בעיות כלשהן (בלוח האם/כרטיס מסך) או שמדובר פשוט בהימור?
המחשב אמור לשמש לגלישה+אופיס+משחקים ( לא הכי חדשים כי איני מתכוון להוציא 3000 ש"ח על כרטיס מסך).

כאמור הבעיה היא איך אני מחליט כמה המחשב המוצע שווה לדעתי.

יש מועמד אבל אני מתלבט לגבי המחיר.
המועמד נעלם, אם אני הבחנתי במחשב סביר שאנשים שמבינים בתחום גם הבחינו, נחכה למודעה הבאה.

אולי לא נעלם (רק מחלק מהאתרים נעלם), מפרט:

מעבד i7-3770 ,א, 400 ש"ח על פי זאפ,

על פי RET ,א, 1100 ש"ח

אני כפי הנראה משווה מעבדים שונים.

צלעות קירור וחמישה מאווררי קירור למחשב מובנים. מחיר לא ידוע
זיכרון 16gb ראם. 250-300ש"ח
כרטיס מסך למשחקים gtx 960 2g, (MSI) ,ישן, 1000ש"ח
זיכרון SSD 120gb ,א, 120ש"ח
בנוסף 1TB זיכרון. 200ש"ח
ספק VS550 (קצת קטן, לא?) , 300ש"ח
לוח אם - לא ידוע , מחיר לא ידוע

חלונות 10+אופיס חוקי , מחיר לא ידוע
לא כתוב מתי נקנה המחשב.
היכן שהיה מצוין של איזה חברה המוצר ציינתי זאת ברשימה.
מכיוון שאני לא יודע מהו לוח האם וכמה עולה המארז קשה לחשב את השווי הכולל אבל נראה שנמכר ב %50 משווי החלקים כיום.
מהתמונות שמצורפות למודעה לא ברור אם ניתן להוסיף דיסקים קשיחים.
מחיר מבוקש פחות מ 1500 ש"ח .

כל עיצה תתקבל בברכה

בתודה מראש
י

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
שלום

המחשב שלי ותיק מאוד (14 שנה) והחלטתי שכדאי לרכוש מחשב עכשיו כאשר יש לי אפשרות לחפש מחשב חליפי מאשר לחכות לרגע הקריסה
שיבוא בוודאות ואז להיאלץ בלחץ הזמן לרכוש מחשב חליפי ואצטרך להתפשר לגבי המחיר+מפרט.

אני עובר על מודעות למחשבי יד 2, ברור לי שאני לא רוצה לקנות מסוחרים, המוכרים מציינים פרטים לגבי חלק ממרכיבי המחשב העומד
למכירה אבל לא ברור לי איך אני מחליט מה שוויו של המחשב, האם לבדוק בזאפ מה שווים של החלקים ולהחליט באופן שרירותי שאני משלם 50% ?

מחפש מחשב עם מעבד I7 (יחסית חדש , נכון?)
מסך יש לי.
ספק - רצוי 650, נכון ?
זיכרון פנימי - 16 GB
רצוי עם אופיס+חלונות חוקי+רישיון.
אינני מתכוון להוציא עבור המחשב יותר מ 2000 ועדיף פחות מ 1500 .
האם יש דרך לדעת אם יש למחשב בעיות כלשהן (בלוח האם/כרטיס מסך) או שמדובר פשוט בהימור?
המחשב אמור לשמש לגלישה+אופיס+משחקים ( לא הכי חדשים כי איני מתכוון להוציא 3000 ש"ח על כרטיס מסך).

כאמור הבעיה היא איך אני מחליט כמה המחשב המוצע שווה לדעתי.

יש מועמד אבל אני מתלבט לגבי המחיר.
המועמד נעלם, אם אני הבחנתי במחשב סביר שאנשים שמבינים בתחום גם הבחינו, נחכה למודעה הבאה.

אולי לא נעלם (רק מחלק מהאתרים נעלם), מפרט:

מעבד i7-3770 ,א, 400 ש"ח על פי זאפ,

על פי RET ,א, 1100 ש"ח

אני כפי הנראה משווה מעבדים שונים.

צלעות קירור וחמישה מאווררי קירור למחשב מובנים. מחיר לא ידוע
זיכרון 16gb ראם. 250-300ש"ח
כרטיס מסך למשחקים gtx 960 2g, (MSI) ,ישן, 1000ש"ח
זיכרון SSD 120gb ,א, 120ש"ח
בנוסף 1TB זיכרון. 200ש"ח
ספק VS550 (קצת קטן, לא?) , 300ש"ח
לוח אם - לא ידוע , מחיר לא ידוע

חלונות 10+אופיס חוקי , מחיר לא ידוע
לא כתוב מתי נקנה המחשב.
היכן שהיה מצוין של איזה חברה המוצר ציינתי זאת ברשימה.
מכיוון שאני לא יודע מהו לוח האם וכמה עולה המארז קשה לחשב את השווי הכולל אבל נראה שנמכר ב %50 משווי החלקים כיום.
מהתמונות שמצורפות למודעה לא ברור אם ניתן להוסיף דיסקים קשיחים.
מחיר מבוקש פחות מ 1500 ש"ח .

כל עיצה תתקבל בברכה

בתודה מראש
י
קניתי מחשב דומה לפני כשנה ב-500 ש"ח.
אותו מעבד וכמות זכרון, בערך אותה כמות אכסון, וללא כרטיס מסך.
לשימושים שלי זה מספיק - זה לא מחשב לגיימינג או לעיבוד וידאו,
אבל לשימושים אחרים המעבד הזה בסיוע כמות הזכרון הגדולה וה-SSD עושים את העבודה.

אני אוהב את דרך המחשבה שלך, מחשב ברגע שיצא מהחנות שווה בערך חצי מעלותו.
מחשב כזה (עם כרטיס מסך) היה נחשב בזמנו למחשב גיימינג מטורף שעלה סביב ה-10K.
עד היום מעבדי ה-3770 נחשבים לסוסי עבודה.

יש לי עוד כמה מחשבי I3/I5 יותר חדשים מדורות 5, 8 ו-10, המחשב במפרט הזה עומד מולם בכבוד.

קבצים מצורפים

• ‏‏לכידה.JPG
    ‏‏לכידה.JPG
    KB 48.9 · צפיות: 5

י_357

Member
קניתי מחשב דומה לפני כשנה ב-500 ש"ח.
אותו מעבד וכמות זכרון, בערך אותה כמות אכסון, וללא כרטיס מסך.
לשימושים שלי זה מספיק - זה לא מחשב לגיימינג או לעיבוד וידאו,
אבל לשימושים אחרים המעבד הזה בסיוע כמות הזכרון הגדולה וה-SSD עושים את העבודה.

אני אוהב את דרך המחשבה שלך, מחשב ברגע שיצא מהחנות שווה בערך חצי מעלותו.
מחשב כזה (עם כרטיס מסך) היה נחשב בזמנו למחשב גיימינג מטורף שעלה סביב ה-10K.
עד היום מעבדי ה-3770 נחשבים לסוסי עבודה.

יש לי עוד כמה מחשבי I3/I5 יותר חדשים מדורות 5, 8 ו-10, המחשב במפרט הזה עומד מולם בכבוד.
טוב לדעת שיש מי שחושב שקניית מחשב משומש היא דרך אפשרית(לא נטולת בעיות), לאחר קריאת התגובות כבר התחלתי לפקפק אם לא מדובר בצעד מטופש.
תודה

קר לי בך

Well-known member
לגבי משחקים הכלל יחסית פשוט,
החברות מפרסמות את המפרט הנדרש לגבי כל משחק. תבדוק מה המפרט הנדרש ממשחק שאתה מעוניין בו ותחליט בהתאם מהו מפרט המחשב המינימלי הנדרש.
לא ממליץ ללכת על המפרט המינימלי של המשחק, ממליץ על האופטימלי.
מכיוון שבד"כ המשחקים הם זללני המשאבים כנראה שכל דבר אחר כמו אופיס או אינטרנט לא תהיה בעיה.

לא נראה לי שתהיה בעיה להשיג מחשב עם מערכת הפעלה חוקית, חלק גדול מהאנשים קונים כזו כשקונים מחשב חדש ואין רישיון להעביר אותה למחשב אחר.
אופיס חוקי עניין אחר אלא אם מישהו עבר למשל ל 365 ואין לו בעיה להעביר משהו ישן עם המחשב.

התחממות נראית לי באמת שאלה מצויינת, אני הייתי רוכש מחשב ישן רק אם אני יכול להשיג לו מאורר חדש להחלפה, לפחות למאוורר שמקרר את המעבד ואיך שרוכש את המחשב מחליף את המאוורר הזה ואולי גם של כרטיס המסך ועוד כמה (ובאותה הזדמנות ניקוי כללי לאבק).

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בלתי אפשרי לענות..גם בלי הערכה פיזית אין לדעת..אמרת יפה זה הימור, אם לא חסכת עד כה, חבל, עכשיו יש לך להמר או לחסוך לחדש..רק לפי מפרט לא נוכל לדעת כלום...זה כמו שתאמר מצאתי רנו קנגו שנת 2000 לקנות או לא? בלי מוסך לבדוק, איך נדע? איך תדע? ..
אם אתה מוותר על משחקים, לזה אתה צריך מחשב של 7000 ש"ח בערך ממילא..למשהו ביניים...אז יש מתאים בIVORY למשל לאופיס לפחות לשנה..ווינדוס ומפרט שיריץ את זה והכל חדש, הרבה יותר טוב מיד שניה...

י_357

Member
בדיקה פיזית, למה הכוונה - האם יש תוכנה שניתן להריץ על המחשב ולבדוק את תקינותו ?
מעבד/זכרון פנימי/לוח אם/ הם מרכיבים שעד היום לא התקלקלו אצלי מעולם, האם זהו גם המצב כיום ?
ספק כוח - במקרה הזה המוצר של חברה טובה.
מארז - יש מה להתקלקל ?
כונן DVD - יש לי חדש בקופסה.

המרכיב היחיד שאני לא תולה בו תקוות גבוהות מידי הוא:
כרטיס מסך - אינני מצפה שיחיה הרבה, במחשב הנוכחי שלי החלפתי לאחר 5 שנים (בדיוק בתום תקופת האחריות, המוכר בחנות צחק),
למדתי שיש חשיבות לא רק למספר הכרטיס ופרטי הדגם אלא גם לחברה שיצרה אותו.

המחשב שתכננתי לקנות נעלם, כפי הנראה נקנה ב1300 ש"ח.

אין לי בררה אלא להמר ולקנות משומש, אחכה בסבלנות עד שאמצע מחשב במחיר סביר, אשלם 50% ומטה ממחיר חלקים חדשים ואקווה לטוב.

שאלות:
את הדיסקים הפנימיים הישנים שלי אוכל לחבר למחשב חדש ?
במידה ואין מקום בתוך המארז משום מה האם יש אפשרות לחבר אותם באמצעות מארז חיצוני (איני יודע אם יש כזה דבר) ?

תודה
יצחק

נערך לאחרונה ב:

frankthe2

Active member
כמו שירון כתב לך - אין לנו מושג ולא יוכל להיות לנו מושג... אנחנו לא ראינו את המחשב בפעולה ולא בדקנו אותו, בעבר היו תוכנות לבדיקת חומרה של מחשבים , הבדיקה הייתה עורכת 24 שעות מינימום...
לגבי החומרה שהיצגת לנו - המעבד שהיצגת לנו הוא מעבד i7 3770 מדור 3, המעבד נולד לפני 10 שנים בדיוק בשנת 2012, אני לא בטוח שהוא מתאים למשחקים של היום או כל דבר אחר... אני גם לא בטוח שאתה רוצה להתקדם ממחשב בן 14 שנים למחשב בן 10 שנים זה לא שווה את הכסף... הסיבה שב ret המעבד יקר זה בגלל שהוא ישן ולא מייצרים אותו ממזמן ומי שרוצה לרכוש כזה אחד חדש (או משומש) בגלל אילוצים שונים ומשונים יצטרך להיפרד מלא מעט כסף, אני לא הייתי הולך על מעבד כזה בכלל... כי מעבד ישן אומר שגם הלוח ישן בערך אותו גיל של 10 שנים - אני לא יכול להבטיח לך אמינות לחומרה כזו ואין אף אחד שיכול להבטיח לך אמינות לחומרה כזו.
לגבי הכונן הקשיח - פעם ההבדל בנפח בין כוננים היה מאוד משמעותי במחיר, היום הבדל בין כונן 120 גיגה לכונן 240 גיגה חדש הוא פחות מ 40 ש"ח, (יש גם מצבים של הבדלים של פחות מ 10 ש"ח בין שני הנפחים. מה שמעלה את השאלה למה בכלל לקנות כונן של 120 גיגה?
אם אתה מתעקש על רכישת מחשב משומש אני במקומך הולך על מעבד i5 הרבה יותר חדש למשל דור 8 של מעבדי i5 יתנו מן הסתם ביצועים יותר טובים מהמעבד i7 שהיצגת לנו, אז תקבל גם לוח אם יותר חדש ויותר מודרני עם יכולת העברת נתונים ומהירות העברת נתונים משופרת. ואז כמובן כל שאר המפרט יהיה חדש יותר, מהיר יותר וכד'.
כמה כוננים קשיחים בפועל יש לך? אני מדבר על כוננים פיזיים ולא מחיצות לוגיות. תוכל להעביר אותם למחשב אחר בתנאי שיש מקום, וספק כוח שיוכל לעמוד בכל הדרישות שאתה מציג. אז קרוב לודאי שכן תוכל להעביר למחשב אחר אבל אני לא הייתי שם כוננים ישנים במחשב חדיש יותר - שוב נושא האמינות...
לגבי נושא המשחקים - אני לא תומך במה שירון כתב, אפשר מחשב למשחקים במחיר עד 4000 ש"ח, יצא מחשב למשחקים בינוני - בניתי כאלה כמה מפרטים בשנים האחרונות והסתבר שזה עובד, והמשחקים עובדים לא תמיד ברזולוציה הכי גבוהה אבל עובדים והילד מבסוט... אתה רוצה מחשב ב 1500-2000 ש"ח אז זה לא רלוונטי. אני שואל אותך שאלה - אתה עובד עם מחשב בן 14 שנה לפי טענתך, מתי בפעם האחרונה שיחקת משחקים עדכניים ובאיזה מחשב? מה באמת הכוונה שלך במילה משחקים? יש לי חבר שכל פעם "מאיים" שהוא קונה מחשב למשחקים, חלפו 20 שנה מאז עזרתי לו לרכוש את המחשב הראשון, עזרתי לו להחליף מאז עוד איזה 4 מחשבים... עד היום האיש לא שיחק משחק אחד למעט קלפים של מיקרוסופט...
סיכום - יש לך עוד הרבה לחרוש את יד2, winwin ועוד כדי למצוא את מה שאתה מחפש.

י_357

Member
כמו שירון כתב לך - אין לנו מושג ולא יוכל להיות לנו מושג... אנחנו לא ראינו את המחשב בפעולה ולא בדקנו אותו, בעבר היו תוכנות לבדיקת חומרה של מחשבים , הבדיקה הייתה עורכת 24 שעות מינימום...
לגבי החומרה שהיצגת לנו - המעבד שהיצגת לנו הוא מעבד i7 3770 מדור 3, המעבד נולד לפני 10 שנים בדיוק בשנת 2012, אני לא בטוח שהוא מתאים למשחקים של היום או כל דבר אחר... אני גם לא בטוח שאתה רוצה להתקדם ממחשב בן 14 שנים למחשב בן 10 שנים זה לא שווה את הכסף... הסיבה שב ret המעבד יקר זה בגלל שהוא ישן ולא מייצרים אותו ממזמן ומי שרוצה לרכוש כזה אחד חדש (או משומש) בגלל אילוצים שונים ומשונים יצטרך להיפרד מלא מעט כסף, אני לא הייתי הולך על מעבד כזה בכלל... כי מעבד ישן אומר שגם הלוח ישן בערך אותו גיל של 10 שנים - אני לא יכול להבטיח לך אמינות לחומרה כזו ואין אף אחד שיכול להבטיח לך אמינות לחומרה כזו.
לגבי הכונן הקשיח - פעם ההבדל בנפח בין כוננים היה מאוד משמעותי במחיר, היום הבדל בין כונן 120 גיגה לכונן 240 גיגה חדש הוא פחות מ 40 ש"ח, (יש גם מצבים של הבדלים של פחות מ 10 ש"ח בין שני הנפחים. מה שמעלה את השאלה למה בכלל לקנות כונן של 120 גיגה?
אם אתה מתעקש על רכישת מחשב משומש אני במקומך הולך על מעבד i5 הרבה יותר חדש למשל דור 8 של מעבדי i5 יתנו מן הסתם ביצועים יותר טובים מהמעבד i7 שהיצגת לנו, אז תקבל גם לוח אם יותר חדש ויותר מודרני עם יכולת העברת נתונים ומהירות העברת נתונים משופרת. ואז כמובן כל שאר המפרט יהיה חדש יותר, מהיר יותר וכד'.
כמה כוננים קשיחים בפועל יש לך? אני מדבר על כוננים פיזיים ולא מחיצות לוגיות. תוכל להעביר אותם למחשב אחר בתנאי שיש מקום, וספק כוח שיוכל לעמוד בכל הדרישות שאתה מציג. אז קרוב לודאי שכן תוכל להעביר למחשב אחר אבל אני לא הייתי שם כוננים ישנים במחשב חדיש יותר - שוב נושא האמינות...
לגבי נושא המשחקים - אני לא תומך במה שירון כתב, אפשר מחשב למשחקים במחיר עד 4000 ש"ח, יצא מחשב למשחקים בינוני - בניתי כאלה כמה מפרטים בשנים האחרונות והסתבר שזה עובד, והמשחקים עובדים לא תמיד ברזולוציה הכי גבוהה אבל עובדים והילד מבסוט... אתה רוצה מחשב ב 1500-2000 ש"ח אז זה לא רלוונטי. אני שואל אותך שאלה - אתה עובד עם מחשב בן 14 שנה לפי טענתך, מתי בפעם האחרונה שיחקת משחקים עדכניים ובאיזה מחשב? מה באמת הכוונה שלך במילה משחקים? יש לי חבר שכל פעם "מאיים" שהוא קונה מחשב למשחקים, חלפו 20 שנה מאז עזרתי לו לרכוש את המחשב הראשון, עזרתי לו להחליף מאז עוד איזה 4 מחשבים... עד היום האיש לא שיחק משחק אחד למעט קלפים של מיקרוסופט...
סיכום - יש לך עוד הרבה לחרוש את יד2, winwin ועוד כדי למצוא את מה שאתה מחפש.

טוב, אז הבנתי שאין דרך מעשית לבדוק את החומרה והסיכון הוא עלי.

אחפש :

דיסק SSD רצוי GB 256
ספק כוח רצוי מעל 600
זיכרון פנימי לפחות 16 GB
מעבד - נשאר רק להחליט איזה מעבד אני רוצה והתשובה שלך יצרה לי בעיה כי חשבתי שI7 (כל דגם) עדיף על I5 (כל דגם), אינני רוצה דגם ישן מידי .
כרטיס מסך - אשתדל לבחור מחשב עם כרטיס מסך סביר (לא חלק מהלוח).

1) יש לי 3 דיסקים ישנים שהייתי מעונין לחבר למחשב החדש לכל הפחות פעם אחת כדי להעביר את כל החומר.

2) האם יש דרך לחברם למחשב החדש גם אם אין מקום בתוך המארז ע"י איזשהוא מארז חיצוני שיתחבר לשקעי ה USB ?

3) קיוויתי לשחק GTA5/GHOST SNIPER ואיזו שהיא גרסא של משחקי CALL OF DUTY, בקיצור, המחשב שלי לא מסוגל להריץ משחקים לפחות 10 שנים.

4) חשבתי ש I7 יותר חדש/חזק מ I5, מסתבר שטעיתי.
בטוח ש I5 מדגם מסוים חזק יותר מ I7 ?

5) חברה מועדפת - בעבר הומלץ לי להעדיף ASUS (לוח אם/כרטיס מסך), האם היא עדיין מומלצת ?
יש פחות מומלצת (ניסוח עדין) ?

6) המחשב ישמש בעיקר לגלישה+אופיס, GTA5 הוא סוג של בונוס, חשבתי שכל מחשב חדש שאקנה יוכל להתמודד עם משחק ישן כמו GTA5.

7) המחירים של הכרטיסים החזקים הם גבוהים מאוד (3000-7000 ש"ח), אין לי כוונה לשלם מחיר כזה, השלמתי עם העובדה שלא יהיה לי מחשב של גיימרים.

8) נראה לי שרף המחיר שקבעתי לעצמי הוא נמוך מידי, אצטרך להעלות לכיוון ה 3000 ש"ח כדי לא להתקע עם חומרה ישנה מידי,

9) לוח אם וכרטיס מסך יהיו מחברה טובה.

10) אני מחפש ביד2, AD , הומלס, אני חושב ש WINWIN כבר לא קיים מלבד לנדלן (אני בכל אופן לא מצאתי את הלינק לאתרם).

11) הערה אחרונה - מספר המחשבים שמוצעים למכירה הוא קטן בהתחשב בעובדה שלכל אחד היום יש מחשב ואני מניח שרוב
האנשים לא משתמשים במחשב מ 2008 כמוני ובנוסף יש לא מעט גיימרים, מה אנשים/חברות עושים עם המחשבים הישנים לאחר שקנו חדש ?
אולי יש אתר שאני לא יודע עליו שבו נמכרים המחשבים הללו.

בתודה מראש
יצחק

em28

Well-known member

אחפש :

דיסק SSD רצוי GB 256
ספק כוח רצוי מעל 600
זיכרון פנימי לפחות 16 GB
מעבד - נשאר רק להחליט איזה מעבד אני רוצה והתשובה שלך יצרה לי בעיה כי חשבתי שI7 (כל דגם) עדיף על I5 (כל דגם), אינני רוצה דגם ישן מידי .

1) יש לי 3 דיסקים ישנים שהייתי מעונין לחבר למחשב החדש לכל הפחות פעם אחת כדי להעביר את כל החומר.

2) האם יש דרך לחברם למחשב החדש גם אם אין מקום בתוך המארז ע"י איזשהוא מארז חיצוני שיתחבר לשקעי ה USB ?

3) קיוויתי לשחק GTA5/GHOST SNIPER ואיזו שהיא גרסא של משחקי CALL OF DUTY, בקיצור, המחשב שלי לא מסוגל להריץ משחקים לפחות 10 שנים.

5) חברה מועדפת - בעבר הומלץ לי להעדיף ASUS (לוח אם/כרטיס מסך), האם היא עדיין מומלצת ?

6) המחשב ישמש בעיקר לגלישה+אופיס, GTA5 הוא סוג של בונוס, חשבתי שכל מחשב חדש שאקנה יוכל להתמודד עם משחק ישן כמו GTA5.

7) המחירים של הכרטיסים החזקים הם גבוהים מאוד (3000-7000 ש"ח), אין לי כוונה לשלם מחיר כזה, השלמתי עם העובדה שלא יהיה לי מחשב של גיימרים.

8) נראה לי שרף המחיר שקבעתי לעצמי הוא נמוך מידי, אצטרך להעלות לכיוון ה 3000 ש"ח כדי לא להתקע עם חומרה ישנה מידי,

10) אני מחפש ביד2, AD , הומלס, אני חושב ש WINWIN כבר לא קיים מלבד לנדלן (אני בכל אופן לא מצאתי את הלינק לאתרם).

11) הערה אחרונה - מספר המחשבים שמוצעים למכירה הוא קטן בהתחשב בעובדה שלכל אחד היום יש מחשב ואני מניח שרוב
האנשים לא משתמשים במחשב מ 2008 כמוני ובנוסף יש לא מעט גיימרים, מה אנשים/חברות עושים עם המחשבים הישנים לאחר שקנו חדש ?

בתודה מראש
יצחק
הי,
- מעבד I7 מתאים יותר לגיימינג (בגלל 8 ליבות) ממעבד אחד מדור מקביל וגם דור-שניים קדימה.
- לגיימינג (גם קל) צריך כרטיס מסך.
- אם אתה רוצה לחבר דיסקים ישנים חפש מארז ATX שיש בו יותר מקום פיזי ומן הסתם גם יותר חיבורים.
- שים לב למעבר בין DDR3 ל-DDR4, משמעותי לגיימינג.
- ישנן תוכנות שיספרו לך מה באמת יש במחשב ותקינות בסיסית (חום, מצב דיסקים) ולבדיקת המחשב במאמץ - לא כל מוכר יסכים להתקין אותן.
- קח בחשבון ש-WIN ואופיס חוקיים זה עניין של כ-1000 ש"ח.
- מחשב חדש ברמה שאתה מחפש יגיע בקלות ל-4000-5000 ש"ח

frankthe2

Active member

אחפש :

דיסק SSD רצוי GB 256
ספק כוח רצוי מעל 600
זיכרון פנימי לפחות 16 GB

בתודה מראש
יצחק
טוב! נתחיל מההתחלה:
1. לא כל מעבד i7 טוב יותר מכל מעבד i5. אם תיקח מעבד i5 שמייצרים היום (דור 12) ותשווה למעבד i7 שיוצר לפני 10 שנים - מעבד i5 החדיש יותר טוב הרבה יותר ממעבד i7 הישן. אז הנחה ראשונה שלך היא מוטעית ולא נכונה.
בנוסף יש חשיבות גם לסוג לוח האם, כי גם ללוח האם יש השפעה על הביצועים, לוח אם חדיש יותר יעביר נתונים בקצב מהיר יותר וכמות גבוהה יותר. יכול להיות שיש לך מעבד i7 אבל לוח אם מאוד פשוט ואז העסק נתקע כי אין התאמה בין לוח האם והמעבד לציפיות הלקוח.
2. למה אתה צריך ספק של 600w? כי.... ???? יש כרטיסי מסך שדרישת הכוח שלהם היא גבוהה - ספק של 500W ומעלה אבל לא מעט כרטיסי מסך צריכים הרבה פחות - סביב ה 350W, רק כדי שתדע - כרטיס מסך 1050ti דורש 400W, כרטיס מסך 1650GTX דורש ספק של 300W - איך היגעת למסקנה שאתה צריך 600W? אם תתקין כרטיס מסך ועוד 3-4 כוננים קשיחים וצורב וכו' - אז באמת תצטרך ספק כוח חזק. אבל באמת שאין לך צורך בספק כוח כל כך חזק כל הזמן. אצלי יש 450W - מעבד מדור 9, חיברתי לצורכי הניסוי בלבד כרטיס מסך שדורש רשמית משהו סביב ה 320W, בנוסף חיברתי 2 כוננים קשיחים וצורב והעסק עבד נהדר והבחור שהיה אצלי שיחק משחקים... הבחור הלך ויחד איתו הכרטיס מסך וכונן שהכיל את המשחקים...
אז ספק אתה תקנה לפי הדרישות ולא לפי כמה המספר של ה ואט יותר גדול.
3. כוננים קשיחים - כתבת משפט חשוב - לחבר לפחות פעם אחת כדי להציל את החומר. אז אני אספר לך משהו - הייתי צריך להציל חומר ממספר מחשבים בעבודה, לא זוכר אם 4 או 5 מחשבים. אז למחשב הראשי למשימה זו חיברתי כל פעם הרד דיסק אחד ממחשב אחד ממנו היצלתי נתונים. לקח לי הפרויקט כמה ימים... אז אתה יכול בהחלט לחבר כל פעם רק כונן אחד ולהציל נתונים. למה אתה צריך לחבר 3 כוננים ביחד?
4. כרטיס מסך - כמו שכתבתי מקודם אתה יכול לקנות כרטיס מסך בעלויות מטורפות, לצורך הדיון אתה יכול לקנות כרטיס מסך חדש לגמרי בעלות של 1000-1200 ש"ח והמשחקים יעבדו לך לא על הרזולוציה המכסימלית אלא על רזולוציה בינונית והמשחקים יעבדו טוב, אני עשיתי את זה בעצמי במפרטים שבניתי לאחרים. אתה יכול לקנות כרטיס מסך משומש בנפרד מהמחשב ויכול להצליח לך שתקבל עסקה טובה.
5. ציינת מספר אתרים, חלקם אינני מכיר, חלקם עברתי בזמנו וגיליתי שהמודעות לא רלוונטיות. היום עברתי ב יד 2, ראיתי מספר מחשבים i5 עם מעבד מסדרת 8000 של אינטל, המעבדים האלה באים עם 6 ליבות ו 6 threads - הם יהיו יותר טובים לדעתי ממעבד i7 שאתה היצגת והסהכ הכללי שלהם יהיה יותר טוב עבור משחקים, גלישה ואופיס. המחירים נעים בין 1500-2500. מה דעתך לבדוק את העניין?
6. תוצרת ציינת את אסוס, יש גם גיגהבייט שחטיבת הפיתוח שלהם משותפת עם אסוס, יש msi, יש חברות כגון dell או hp שלוקחות לוחות אם מחברות אחרות ומשווקות את הלוחות תחת השם שלהם. אז אני לא יכול להגיד לך איזה חברה טובה יותר או פחות...
7. מה עושים עם מחשבים משומשים? אז אני אספר לך שיש לא מעט אנשים שקונים מחשב, אחרי כמה זמן רוכשים מחשב חדש יותר והמחשב הישן נשאר במשפחה - עובר לילדים, להורים, נשאר כמחשב לשעת חירום והפעלת הזום ואחרי שנתיים קורונה אנשים רוצים להשאיר מחשב לשעת חירום במקרה ו...

י_357

Member
טוב! נתחיל מההתחלה:
1. לא כל מעבד i7 טוב יותר מכל מעבד i5. אם תיקח מעבד i5 שמייצרים היום (דור 12) ותשווה למעבד i7 שיוצר לפני 10 שנים - מעבד i5 החדיש יותר טוב הרבה יותר ממעבד i7 הישן. אז הנחה ראשונה שלך היא מוטעית ולא נכונה.
בנוסף יש חשיבות גם לסוג לוח האם, כי גם ללוח האם יש השפעה על הביצועים, לוח אם חדיש יותר יעביר נתונים בקצב מהיר יותר וכמות גבוהה יותר. יכול להיות שיש לך מעבד i7 אבל לוח אם מאוד פשוט ואז העסק נתקע כי אין התאמה בין לוח האם והמעבד לציפיות הלקוח.
2. למה אתה צריך ספק של 600w? כי.... ???? יש כרטיסי מסך שדרישת הכוח שלהם היא גבוהה - ספק של 500W ומעלה אבל לא מעט כרטיסי מסך צריכים הרבה פחות - סביב ה 350W, רק כדי שתדע - כרטיס מסך 1050ti דורש 400W, כרטיס מסך 1650GTX דורש ספק של 300W - איך היגעת למסקנה שאתה צריך 600W? אם תתקין כרטיס מסך ועוד 3-4 כוננים קשיחים וצורב וכו' - אז באמת תצטרך ספק כוח חזק. אבל באמת שאין לך צורך בספק כוח כל כך חזק כל הזמן. אצלי יש 450W - מעבד מדור 9, חיברתי לצורכי הניסוי בלבד כרטיס מסך שדורש רשמית משהו סביב ה 320W, בנוסף חיברתי 2 כוננים קשיחים וצורב והעסק עבד נהדר והבחור שהיה אצלי שיחק משחקים... הבחור הלך ויחד איתו הכרטיס מסך וכונן שהכיל את המשחקים...
אז ספק אתה תקנה לפי הדרישות ולא לפי כמה המספר של ה ואט יותר גדול.
3. כוננים קשיחים - כתבת משפט חשוב - לחבר לפחות פעם אחת כדי להציל את החומר. אז אני אספר לך משהו - הייתי צריך להציל חומר ממספר מחשבים בעבודה, לא זוכר אם 4 או 5 מחשבים. אז למחשב הראשי למשימה זו חיברתי כל פעם הרד דיסק אחד ממחשב אחד ממנו היצלתי נתונים. לקח לי הפרויקט כמה ימים... אז אתה יכול בהחלט לחבר כל פעם רק כונן אחד ולהציל נתונים. למה אתה צריך לחבר 3 כוננים ביחד?
4. כרטיס מסך - כמו שכתבתי מקודם אתה יכול לקנות כרטיס מסך בעלויות מטורפות, לצורך הדיון אתה יכול לקנות כרטיס מסך חדש לגמרי בעלות של 1000-1200 ש"ח והמשחקים יעבדו לך לא על הרזולוציה המכסימלית אלא על רזולוציה בינונית והמשחקים יעבדו טוב, אני עשיתי את זה בעצמי במפרטים שבניתי לאחרים. אתה יכול לקנות כרטיס מסך משומש בנפרד מהמחשב ויכול להצליח לך שתקבל עסקה טובה.
5. ציינת מספר אתרים, חלקם אינני מכיר, חלקם עברתי בזמנו וגיליתי שהמודעות לא רלוונטיות. היום עברתי ב יד 2, ראיתי מספר מחשבים i5 עם מעבד מסדרת 8000 של אינטל, המעבדים האלה באים עם 6 ליבות ו 6 threads - הם יהיו יותר טובים לדעתי ממעבד i7 שאתה היצגת והסהכ הכללי שלהם יהיה יותר טוב עבור משחקים, גלישה ואופיס. המחירים נעים בין 1500-2500. מה דעתך לבדוק את העניין?
6. תוצרת ציינת את אסוס, יש גם גיגהבייט שחטיבת הפיתוח שלהם משותפת עם אסוס, יש msi, יש חברות כגון dell או hp שלוקחות לוחות אם מחברות אחרות ומשווקות את הלוחות תחת השם שלהם. אז אני לא יכול להגיד לך איזה חברה טובה יותר או פחות...
7. מה עושים עם מחשבים משומשים? אז אני אספר לך שיש לא מעט אנשים שקונים מחשב, אחרי כמה זמן רוכשים מחשב חדש יותר והמחשב הישן נשאר במשפחה - עובר לילדים, להורים, נשאר כמחשב לשעת חירום והפעלת הזום ואחרי שנתיים קורונה אנשים רוצים להשאיר מחשב לשעת חירום במקרה ו...
1) I5/I7 - לקח לי קצת זמן להבין אבל הבנתי שעדיף דור חדש על ישן ולכן כפי הנראה אסתפק ב I5 יחסית חדש.
2) דיסקים קשיחים - כמו שכתבתי בהודעה למטה, הם קיימים ותקינים ולכן אני רוצה שיהיו מחוברים.
3) ספק - הבנתי, הגודל הוא לפי הצרכים, נקודה שהחמצתי משום מה, חשבתי שמחשב חדש היום צריך מעל 600.
4) כמו שכתבתי בהודעה למטה (לפני מספר דקות) ויתרתי על המחשבה שמחשב יריץ גם משחקים ברמה גבוהה, צריך להתפשר.

תודה על הסבלנות והמידע שהוספתה לי.
יצחק

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
קיצור
Intel Core i7 10th Gen chipset / AMD AMD Ryzen 7 3700X
  • Memory: 16GB DDR4 RAM מהירות לפחות 3200. DDR4 זה ברירת מחדל ממילא .
GeForce GTX 1050 Ti 4GB זה למשחקים האלה..לאחרים צריך הרבה יותר..אולי..צריך לכל משחק לבדוק דרישות.

דיסק SSD 500 לפחות למערכת הפעלה , ואחד נוסף למשחקים הייתי שם לפחות 500 גם.

כמובן ספק 650 לפחות ברונזה. מארז מודרני מאוורר טוב, לוח אם שתואם אחד המעבדים..ASUS עדיין טובים למשל אני עובד איתם.

לא הבנתי את עיניין הדיסקים...דיסקים קשיחים? תקליטורים? DVD מת מזמן...בכל מקרה אפשר לרכוש דיסק קשיח גדול אפילו 4 טרה להעביר הכל ולעשות גיבוי, גם לקשיח גם לתקליטור. לא צריך מתאים מחברים בכבלים רגילים ומעבירים..דיסק דיסק..אם זה תקליטור יש קורא חיצוני ( אין כבר ב99% מהמארזים מקום לDVD יותר )

כל זה שתוכל לשחק במשחקים שציינת בצורה טובה, אלא מה? זה יעלה הרבה יותר מ2000 ש"ח. רק חומרה...תוסיף אופיס ומערכת הפעלה,יותר.

אמרתי כבר אם תהיה ריאלי יש מחשבים מוכנים לאופיס ..ב2000 ש"ח, בזה תוכל להכניס מערכת הפעלה ואופיס לשנה ( כן היום הוא ניתן במינוי לשנה ואפשר לחדש..או לרכוש פעם אחת זה יעבור לך את התקציב )

קיצור לא נראה שאתה ריאלי ואין לך כסף למחשב גיימינג...או שתשיג כסף או שתתאפס ותקנה מחשב לעבודה...ותתחיל לחסוך ל 5000 ש"ח לפחות למשהו עם גיימינג..

י_357

Member
תודה לכולם על התגובות, למדתי נקודות חשובות.

1) ממה שהבנתי לא ניתן לשדרג מ DDR3 ל DDR4 ולכן יש לקחת זאת בחשבון בזמן הקניה.
2) תגובות של ירון לגבי רמת המחיר הדרושה למחשב משחקים - הבנתי שמשחקים ברמה גבוהה כפי הנראה לא יהיו, אין דבר, מה שיעבוד יעבוד.
3) דיסקים - הכוונה לדיסקים קשיחים - עשיתי חיפושים ומצאתי שיש דבר כזה מארז חיצוני לדיסקים פנימיים, אין לי מושג לגבי המגבלות של המוצר.
מהתמונות שמפרסמים מוכרי המחשבים לא תמיד ברור היכן מותקנים הדיסקים הקשיחים ולכן אני עדיין לא יודע אם
בוודאות ניתן להוסיף דיסקים קשיחים למארזים החדשים וכמה.

את הדיסקים אני רוצה להתקין גם לצורך העברת החומר אבל גם כי הם עדיין תקינים, שיהיו מותקנים, למה לא ?
4) אקנה I7 מדור לא ישן מידי או I5 מדור חדש יחסית.
5) האם ניתן להתקין WIN 11 גם על מחשבים עם לוח אם/מעבדים מדור I7 או I5 ?
6) נשאר רק להתחיל לחפש ביד 2.

תודה לכולם
יצחק

frankthe2

Active member
תודה לכולם על התגובות, למדתי נקודות חשובות.

1) ממה שהבנתי לא ניתן לשדרג מ DDR3 ל DDR4 ולכן יש לקחת זאת בחשבון בזמן הקניה.
2) תגובות של ירון לגבי רמת המחיר הדרושה למחשב משחקים - הבנתי שמשחקים ברמה גבוהה כפי הנראה לא יהיו, אין דבר, מה שיעבוד יעבוד.
3) דיסקים - הכוונה לדיסקים קשיחים - עשיתי חיפושים ומצאתי שיש דבר כזה מארז חיצוני לדיסקים פנימיים, אין לי מושג לגבי המגבלות של המוצר.
מהתמונות שמפרסמים מוכרי המחשבים לא תמיד ברור היכן מותקנים הדיסקים הקשיחים ולכן אני עדיין לא יודע אם
בוודאות ניתן להוסיף דיסקים קשיחים למארזים החדשים וכמה.

את הדיסקים אני רוצה להתקין גם לצורך העברת החומר אבל גם כי הם עדיין תקינים, שיהיו מותקנים, למה לא ?
4) אקנה I7 מדור לא ישן מידי או I5 מדור חדש יחסית.
5) האם ניתן להתקין WIN 11 גם על מחשבים עם לוח אם/מעבדים מדור I7 או I5 ?
6) נשאר רק להתחיל לחפש ביד 2.

תודה לכולם
יצחק
לא ניתן להתקין win 11 על מחשבים ישנים בגלל הצורך ב tpm, ניתן לעשות קומבינה ולדלג על זה, לא הייתי עושה את זה. win 10 תיתמך עד שנת 2025, אנחנו ב 2022 - יש זמן. אין שום קשר לנושא i3, i5 או i7. קשור מאוד ללוח האם.
כתבתי לך על איזה מעבד אני ממליץ ולמה.
הבנת מירון די נכון, למרות ששוב - לא חייבים הכי יקר כדי לשחק במשחקים.
לגבי הדיסקים הקשיחים - כשם שאתה שאלת למה שלא יהיו מחוברים? אני אשאל בחזרה - למה שכן יהיו מחוברים? כי זה מוסיף לבלאי שלהם? כי זה גורם למחשב להתחמם יותר כשהם עובדים? כי כשיש הרבה כוננים קשיחים אז לאויר במארז יותר קשה לנוע במארז ואז המחשב מתחמם יותר? כי זה מעמיס על המחשב וזה טוב להעמיס לדעתך על המחשב? אז באותה צורה שאתה שואל - אני שואל הפוך.
לעתים שווה להתקדם לכונן חדש אחד של נתונים, אני לא יודע כמה נתונים יש לך אבל אפשר בהחלט לצמצם ריבוי של דיסקים.

י_357

Member
שלום לכולם

בסוף השבוע שעבר לאחר יומיים של חיפושים קניתי מחשב יד2 , I5 8400 (כמו שהומלץ לי) + כרטיס מסך ישן ולא מרשים GT610 + כונן DVD+
דיסק קשיח 1TB + דיסק SSD GB 250 אופיס 2016+חלונות 10 עם רישיון+זיכרון 8GB (מעט, אולי אגדיל ל 16) ..., המחיר 900 ש"ח.
מהיר מאוד יחסית למה שהיה לי עד היום, עובד (בינתיים) מעולה, אני מניח שכרטיס המסך יוחלף במהלך השנה הקרובה ואולי גם אוסיף 8GB.

מסקנות:

1) צריך לדעת מה רוצים וכמה מקובל לשלם וכאשר מגיעה מודעה במחיר הנכון יש לקבל החלטה מהר כי מודעות הופכות ללא רלבנטיות מהר מאוד,
חלק מהמוכרים לא מתמחרים נכון את מה שהם מציעים, אופטימיים מידי.
2) המחשב שלי מתומחר כאילו אין בו כרטיס מסך, אולי בגלל שהוא ישן וחלש ואולי בגלל שהמוכר חושב/יודע שהוא גוסס, אולי בגלל שתי הסיבות יחד.
3) אמנם המודעות נעלמות מהר אבל ההזדמנויות קיימות, מצאה חן בעיני האופציה של מחשב יד2.
4) מחשב במחיר מציאה באילת אינו שקול למחשב באזור המרכז, במקרה שלי המוכר הביא לנקודת מפגש מאוד נוחה מבחינתי.

עכשיו אני צריך ללמוד להכיר את חלונות 10, עד היום השתמשתי בחלונות 7.

המון תודה לכל המגיבים.
יצחק

em28

Well-known member
שלום לכולם

בסוף השבוע שעבר לאחר יומיים של חיפושים קניתי מחשב יד2 , I5 8400 (כמו שהומלץ לי) + כרטיס מסך ישן ולא מרשים GT610 + כונן DVD+
דיסק קשיח 1TB + דיסק SSD GB 250 אופיס 2016+חלונות 10 עם רישיון+זיכרון 8GB (מעט, אולי אגדיל ל 16) ..., המחיר 900 ש"ח.
מהיר מאוד יחסית למה שהיה לי עד היום, עובד (בינתיים) מעולה, אני מניח שכרטיס המסך יוחלף במהלך השנה הקרובה ואולי גם אוסיף 8GB.

מסקנות:

1) צריך לדעת מה רוצים וכמה מקובל לשלם וכאשר מגיעה מודעה במחיר הנכון יש לקבל החלטה מהר כי מודעות הופכות ללא רלבנטיות מהר מאוד,
חלק מהמוכרים לא מתמחרים נכון את מה שהם מציעים, אופטימיים מידי.
2) המחשב שלי מתומחר כאילו אין בו כרטיס מסך, אולי בגלל שהוא ישן וחלש ואולי בגלל שהמוכר חושב/יודע שהוא גוסס, אולי בגלל שתי הסיבות יחד.
3) אמנם המודעות נעלמות מהר אבל ההזדמנויות קיימות, מצאה חן בעיני האופציה של מחשב יד2.
4) מחשב במחיר מציאה באילת אינו שקול למחשב באזור המרכז, במקרה שלי המוכר הביא לנקודת מפגש מאוד נוחה מבחינתי.

עכשיו אני צריך ללמוד להכיר את חלונות 10, עד היום השתמשתי בחלונות 7.

המון תודה לכל המגיבים.
יצחק
כל הכבוד.
בהנחה שהמחשב תקין רכשת לך מכונה שלפני 3-4 שנים היתה נחשבת למחשב גיימינג וגם היום נמכרת כחדשה בכ-2500-3000 ש"ח.
כמו שאמרת כדאי להוסיף זיכרון, WIN 10 זולל זיכרון - וודא שאתה קונה זיכרון זהה לקיים גם ברמת החברה.
ה-610 באמת ישן, אבל לפני שאתה מחליף אותו תבדוק אם הוא מתאים למשחקים שאתה משחק, אולי תופתע.

למעלה