קניית מחשב כף יד חדש

ravivve

New member
קניית מחשב כף יד חדש

שלום, אני רוצה לקנות מחשב כף יד חדש. העניין הוא שאני מבין מאוד במחשבים רגילים וגדולים. כל נושא מחשבי כף היד מאוד חדש לי. מה בדיוק הולך היום? זאת אומרת, איזה מעבד אני צריך לבחור, כמה זיכרון פנימי, מה ההבדל בין הדגמים של החברות השונות? האם בשביל GPS אני צריך להקפיד שזה יהיה GPS מובנה או שאני יכול להוסיף כרטיס? אותה שאלה עבור האינטרנט... תודה!

cinargy

New member
כמו במחשבים רגילים תלוי בצרכים

אתה צריך להגדיר מה השימושים העיקריים בשבילך. בין האפשרויות : GPS, מוליטמדיה, משחקים, יומן פגישות, גלישה אלחוטית, קריאת מסמכים, בדיקת אימייל ועוד' בעיקרון שימושים פשוטים כמו יומן פגישות וטלפונים או קריאת מסמכים לא דורשים כוח מעבד או זיכרון גדול ומשחקי התלת מימד והמולטימדיה הם הבזבזניים ביותר (בדומה למחשבים רגילים). המון אנשים קונים מחשבי כף יד סופר עוצמתיים ורוב הזמן רק משתמשים ביומן ובספר הטלפונים. לכן, אני ממליץ להגדיר מראש את השימושים העיקריים ולפי זה יוכלו כאן אנשים בפורום להמליץ לך יותר מדוייק בשבילך.

ravivve

New member
אוקי, הצרכים להלן:

רוב הזמן המחשב ישמש אותי לגלישה באינטרנט (חדשות, ספורט, מיילים), CALENDER, EXCEL, WORD. אני מניח שאני ארצה לפתוח שם מיילים של סירטונים ששולחים לי, או קבצי מוזיקה. כך שמאוד חשוב לי אינטרנט. כמו כן, מאוד חשוב לי ה - GPS, אני קונה את המחשב בשבילו. מידי פעם אני ארצה לשמוע מוזיקה, MP3 (אם אפשר דבר כזה, יש רמקולים וזה...) במחשב בבית אני לא משחק, אז אני מניח שלא יהיה חשוב לי גם שם משחקים. מה שכן, אני לא אוהב שהמחשב איטי כך שאני בכל זאת ארצה שאת הדברים שאני רוצה שהוא יעשה, הוא יעשה מהר. אם אני פותח EXPLORER שלא יקח לו שנה להיפתח... תודה!

cinargy

New member
נראה לי שפורום פוקט יותר יתאים לך

פתיחה של סרטוני מולטימדיה מאימיילים עובדת יותר טוב בפוקט פיסי - שם יש גם תמיכה מובנית בפורמט WMV הפופולרי. השמעת מוסיקה עובדת יפה על כמעט כל פאלם או פוקט חדישים (איכות הסאונד לא מגיעה לנגני MP3 ייעודיים אבל מספקת). אם השימוש העיקרי הוא GPS אז מומלץ ללכת על GPS מובנה בתוך המכשיר. משהו כמו MIO 180 (בטרייה קצת חלשה). הבעיה היא שמכשירים עם GPS + WIFI הם די יקרים אז עדיף לקנות פשוט כרטיס WIFI. אבל רצית מהר... מניסיוני פוקט רץ הרבה יותר לאט ממחשבי פאלם. יש כאן בפורום אנשים שמבינים הרבה יותר ממני בפוקט פיסי (וכמובן גם בפורום של פוקט)...

י ר י ב 13

New member
לפני הקנייה, בקש הדגמה

מחשב כף יד לא מתנהג כמו PC. בקש הדגמה של מה שתרצה לעשות: קריאת דואר, צפייה בסרטונים מצורפים לדואר, עבודה עם אקסל וכדומה. זכור שמחשב כף יד הוא לא "לפטופ קטן".

למעלה