קניית מחשב נייח (סיבוב 2)

Sandro

New member
קניית מחשב נייח (סיבוב 2)

היי חברים!
פירסמתי כאן פוסט לפניי כחודש לגביי קנייה של מחשב חדש ותודה רבה למי שהתייחס והמליץ! לאחר אותו פוסט חשבתי לעומק וחידדתי את הצרכים שלי ובהתאם להמלצות של חברים שידרגתי את המפרט שירון (המלך :)) הציע כאן (מצורף).
הצורך שלי הוא מחשב חזק מאוד להרבה שנים שיתאים להיכרות (לרוב שטחית, לטעום קצת ולראות אם זה מעניין) עם מגוון נושאים, למשל תכנות באמצעות רשת ניורונים, אפליקציות באנדרואיד ועריכת וידאו של סרטונים קצרים ברמה הפשוטה יותר. הייתי רוצה שכל נושא שאני ארצה לטעום ממנו בשנים הקרובות ויצריך תוכנה כבדה יאפשר לי בוודאות הרצה מהירה, ביצועים טובים, בלי תקיעות וקרטועים.
בנוסף בניגוד לפוסט הקודם עלה לי יותר הצורך במשחקים עם גרפיקה כבדה יחסית. אני לא גיימר בנשמה, אבל הייתי רוצה ליהנות מאפקטים, חדות, תמונה ברורה וכדומה ושתהיה לי אופציה לשחק בלי קרטועים.
להלן שאלותיי:
1. האם המפרט המצורף מספיק מבחינת הדרישות לדעתכם?
2. איך אני יכול לדעת אם המארז והקירור מתאימים מבחינת החומרה?
3. ממה שקראתי באינטרנט ההבדל בין גירסת Windows Home ל-Pro זה בעיקר ענייני אבטחה. האם אתם באמת חושבים שכדאי להשקיע ל-Pro?
4. האם כדאי לשדרג את הזיכרון ל-64GB? האם אפשרי להוסיף זיכרון בעתיד לאחר קניית המחשב? יש איזשהי הגבלה?
5. חבר טוען ש- SSD זה מיושן ואיטי יחסית בימינו וממליץ על NVME במקום, הוא טוען שזה סופר הכרחי, מה דעתכם?
https://www.samsung.com/us/computin...di0AbbmqFvllPdIW7Qv5gVaLg2us2IIr-J93P9OL33U_s
6. שמעתי שיש טכנולוגיה להשתמש בשני כרטיסי מסך סימולטנית כדי לקבל ביצועים גרפיים גבוהים, האם החומרה כאן מאפשרת לי לעשות זאת? עד כמה זה באמת חיוני?

תשובות חלקיות

3. אם איך יודע מה ההבדל בין הום לפרו ... אתה לא צריך פרו.
4. 32 מספיק די והותר גם למשחקים.
5. NVME שווה את ההשקעה. נותן ביצועים לעניין.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היי! הצלחתי לחזור...וסוף סוף מגיב

&nbsp
הייתה תקלה :)
&nbsp
אם לא קנית עד כה אז ככה, קודם כל אולי שווה לחכות AMD יצאו בקרוב עם מעבדים דור חדש + לוחות אם שיהיו מהירים יותר. תשקול כנראה שווה לחכות מבחינת שיפור ביצועים.
&nbsp
1 בגדול כן הייתי מעלה מהירות זיכרון אפילו יותר 3600 יתן קצת יותר,
&nbsp
2 כל המידע בקישור
https://www.corsair.com/uk/en/Categ...Tower-ATX-Gaming-Case-—-Black/p/CC-9011166-WW
יש שם מידע מלא לגבי אורך כרטיס מסך וכו. בגדול מה שבמפרט יכנס בהחלט אין בעיה
&nbsp
3 לא חייב PRO רוב האופציות הנוספות הן ארגוניות בעיקר.
&nbsp
4 אתה לא צריך 64 גיגה לעריכה קלה, ואפשר לשדרג בעתיד אכן.
&nbsp
5 אכן SSD NVME יתן מהירות פי שלוש עד אפילו שש תלוי במה קונים..בהחלט זה משפר עליית תוכנה יישומים סריקות של אנטי וירוס מהירות יותר עליית משחקים שמתוקנים בעצם הכל. בנוסף SSD רגיל אם רוצים עוד מקום איחסון ועוד משחקים רצוי מאוד גם . NVME למערכת הפעלה הייתי קונה 512 גיגה כך שאפשר גם משחק שניים שרוצים שיהיו מהירים ממש . במערך שלך אם יש תקציב הייתי מוסיך NVME ואתה מכוסה מכל כיוון ..כולל מגנטי לאיחסון ארוך.
&nbsp
6 יש אכן. אבל היום לא משתמשים כרטיס מסך חזק בודד עדיף על 2 ..כלומר אם אתה רוצה יותר ביצועים קנה כבר 2080 מראש.
&nbsp
7 אני מוסיף ספק כח זה קריטי מאוד תעלה ברמה ל80+ ברונזה לפחות ( לי יש סילבר אפילו) ומודולארי שיהיה פחות בלאגן כבלים. זה יגן הרבה יותר טוב על הרכיבים ויחסוך לך בפועל חשמל לעתיד. 80+ בפני עצמו לא מספק בטח לא לחומרה כזו יקרה!

Sandro

New member
תודה רבה על המידע ירון! :)

עדיין לא קניתי, הרבה התלבטויות אבל בהחלט סידרת לי את הראש :) אני אלך עם ככה על ה-HOME , זיכרון של 32 ו-NvME (חבל שלא מוכרים את זה ב-ksp), כרטיס מסך בודד של 2070/80, אנסה לעלות מהירות זיכרון, ספק כוח זו באמת נקודה חשובה! אתה יודע בכמה זמן מדובר עד שדור המעבדים החדש ימכר בארץ? מרגיש קצת שאין סוף לשידרוגים. אני תוהה אם אולי עדיף לקנות כל חלק בנפרד ולהרכיב, עד כמה זה חסכוני ומסובך/מסורבל.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
טוב שלא קנית תמתין...

אני מניח כבר תהיה את החומרה בארץ באוגוסט ושלל מעבדים ( בנתיים יצאו 2 בסיסיים אבל עם קפיצת מדרגה גדולה של AMD ) ...גם של אינטל גם של AMD . ווינדוס הום אכן יספיק לך. SSD NVME מוכרים בKSP ובעוד מקומות מזמן.. מהירות זיכרון בעיקר בAMD קריטית במעבדים החדשים שיצאו אפילו 4400 מהירות תהיה..למשחקים ועבודה זה משמעותי. כרגע קצת מסובך להרכיב מחשב שאפשר יהיה לשדרג..אנו בין שני דורות כולם ממליצים לחכות פשוט.. אין ממש משמעות להרכבה לבד זה עוד 100 ש"ח סה"כ ואם אתה לא בקיא בהתקנות בעיקר של מעבד ואתה עושה נזק הלך מעבד ואין אחריות או לוח גם..שווה לשלם לחכות יום יומיים ואין בעיות כך. אם זול יותר לקנות כל רכיב מחנות אחרת וכו' לא בדקתי מעולם אישית אני קונה באותה חנות 25 שנה בערך..מזמין מה שאני רוצה ומקבל במחיר טוב. אפשר להרכיב לבד מעשית פיזית יש ביוטיוב לא מעט מדריכים, זה אפילו מהנה..יחד עם זאת האחריות עלייך לגמרי..בעיקר מעבד זה חלק שעם פינים רגישים מאוד ונזק שם זה סכום ניכר מאוד.. אני למשל התחלתי במחשבים ישנים יותר לפרק להחליף משחה טרמית להחליף קשיח ..ספק כוח להבין איך עושים ומה..הטריק בעיקר בדברים הקטנים שצריך לשים מאוד לב למדריכים. למשל הרכבת לוח אם יש מתחת תושבות מתכת אם הם לא בדיוק לפי החורים של הלוח והפעלת מחשב שרפת לוח..לשים לב שיושב נכון הלוח בפחית שלו אחרת USB לא יכנס אחרי..יש דברים שצריך את המדריך של היצרן..איפה לחבר זכרונות שיעבדו כראוי ..למהירות שלהם לחבר את הריסט פאוור ולד צריך לדעת..זה קצת שונה מלוח ללוח לפעמים...איך להמהיר זיכרון אחרי התקנת ווינדוס אחרת קנית מהירות 3600 והמחשב יזהה רק 2100 .. אפשר ללמוד את כל זה ורצוי לדעת לפרק להרכיב לשדרג , רק לדעת בדיוק איפה המוקשים. בהחלט אפשרי ומהנה. בKSP למשל אם אתה מרכיב לבד אין אחריות בבקידה מליאה רק שלושה חלקים ואם זה לא מה שאמרת והבעיה ברכיב אחר אתה משלם..אם הם מרכיבים אתה פשוט שם להם והם שוברים את הראש..גם זו נקודה לחשוב... אם אתה רוצה ללמוד את זה קח מחשב ישן ומדריך טוב...פרק לגמרי ולמד להרכיב נכון, ליישם משחה טרמית , זכרונות ספק וכו' להרכיב סידור כבלים מאווררים וככה תלמד בצורה בטוחה יותר. אני עצמי ששדרגתי הפעם לא לקחתי סיכון אמרו לי המחשב מחר מוכן עוד 100 ש"ח ויש אחריות שלהם מליאה על ההרכבה כולה.., אם הייתי צריך לחכות שבוע..הייתי כבר מרכיב לבד. בכל מקרה אם לא דחוף לך עכשיו מחשב שווה לחכות. לוחות חדשים מהירויות אחרות זכרונות מעבדים..וכמובן המשחקים של מחר יהיו לפי זה ..:) תמתין.

Sandro

New member
וואו, שוב תודה ירון!

משום מה הבנתי שאם אני מרכיב וקונה כל חלק בנפרד זה מוזיל משמעותית את המחיר, אבל אם זה לא נכון, זה עלול לגרום נזק וההפרש הוא כמה מאות שקלים במקרה הטוב זה באמת לא שווה את זה. אם זה באמת המצב אני אקשיב בעצתך ואחכה, מקווה שתיהיה כאן באוגוסט - ספטמבר ואוכל להתייעץ איתך שוב :)

למעלה