קניית מחשב dell בסיסי לבית,(אינטרנט ואופיס). מתלבט בין i3/ i5.ובין ווסטרו לאופטיפלקס. הפערים מאות שקלים. האם מומלץ להשקיע עוד טיפה לאופטיפלקס?

לדוגמא

מחשב מותג DELL VOSTRO PC 3888 MT I3 8GB SSD 256GB W10P במלאי​

2011 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i3-10100 Processor 6M Cache, up to 4.30GHz , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך:Intel UHD 620 , מערכת הפעלה: Windows 10 Pro , תקופת האחריות: שלוש שנים , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: Dell

2.

מחשב מותג DELL VOSTRO PC 3888 MT I5 8GB SSD 256GB W10​

2198 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i5-10400 Processor (12M Cache, up to 4.30 GHz) , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך:Intel UHD 620 , מערכת הפעלה: Windows 10 Home , תקופת האחריות: שלוש שנים

3.

מחשב DELL OPTIPLEX 3080 I5 8GB SSD256GB W10P MT דל​

2505 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i5-10500 Processor 12M Cache, up to 4.50 GHz , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך: Intel® UHD Graphics 630, מערכת הפעלה: Windows 10 Pro , תקופת האחריות: שלוש שנים , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: Dell

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לדוגמא

מחשב מותג DELL VOSTRO PC 3888 MT I3 8GB SSD 256GB W10P במלאי​

2011 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i3-10100 Processor 6M Cache, up to 4.30GHz , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך:Intel UHD 620 , מערכת הפעלה: Windows 10 Pro , תקופת האחריות: שלוש שנים , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: Dell

2.

2198 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i5-10400 Processor (12M Cache, up to 4.30 GHz) , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך:Intel UHD 620 , מערכת הפעלה: Windows 10 Home , תקופת האחריות: שלוש שנים

3.

מחשב DELL OPTIPLEX 3080 I5 8GB SSD256GB W10P MT דל​

2505 ש"ח

דגם מעבד: Intel® Core™ i5-10500 Processor 12M Cache, up to 4.50 GHz , נפח זכרון פנימי: 8GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , דגם כרטיס מסך: Intel® UHD Graphics 630, מערכת הפעלה: Windows 10 Pro , תקופת האחריות: שלוש שנים , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: Dell
לשימוש בסיסי סביר וטוב לך על האמצע...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה. לחכות לוינדוס 11. או לקנות ווינדוס 10?
קשה לענות מסיבה טכנית פשוטה. כי לא כתוב באתרים במפרטים של המחשבים הניידים בעיקר ולא רק שם גם בלוחות אם של שולחניים אם הם מוכנים לווינדוס 11 ויש להם את כל הדרישות שצריך. ווינדוס 10 זה הבטוח לקנות ואמורים גם להיות מסוגלים לשדרג לווינדוס 11 מול מי לברר שמחשב שבא עם ווינדוס 10 בר שידרוג? אני לא ממש יודע לענות..גם לעצמי שאני שוקל לרכוש נייד.

תודה. זה למחשב נייח. האם הדרישות צריכות להיות מיוחדות הרבה יותר? ואיך וכיצד מתבצע שידרוג? האם השידרוג עולה כסף? יעלה כסף?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה. זה למחשב נייח. האם הדרישות צריכות להיות מיוחדות הרבה יותר? ואיך וכיצד מתבצע שידרוג? האם השידרוג עולה כסף? יעלה כסף?
זה אותו עיקרון במחשב מותג נייח כמו בנייד אין לך פרטים מלאים ממש על הלוח אם ואם יש את הדרישות החדשות לווינדוס 11 האופציה שיש אולי זה להתקשר לDELL יש לה תמיכה בארץ אולי ידעו לומר אם במחשב הספציפי שאתה שוקל יש תאימות כבר לווינדוס 11.
ברשת מצאתי את תמיכה הזו
הדרישות של ווינדוס 11

לגבי עלות ווינדוס 11 בשדרוג אין תשלום ולא יעלה כסף. הפרידה האחרונה מ- Windows 10 תתרחש ב -14 באוקטובר 2025 אז אז תוכל לשדרג בכל עת חינם.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה אותו עיקרון במחשב מותג נייח כמו בנייד אין לך פרטים מלאים ממש על הלוח אם ואם יש את הדרישות החדשות לווינדוס 11 האופציה שיש אולי זה להתקשר לDELL יש לה תמיכה בארץ אולי ידעו לומר אם במחשב הספציפי שאתה שוקל יש תאימות כבר לווינדוס 11.
ברשת מצאתי את תמיכה הזו
הדרישות של ווינדוס 11

לגבי עלות ווינדוס 11 בשדרוג אין תשלום ולא יעלה כסף. הפרידה האחרונה מ- Windows 10 תתרחש ב -14 באוקטובר 2025 אז אז תוכל לשדרג בכל עת חינם.
שכחתי...העידכון מתבצע בעיקרון על ידי מערכת העידכונים יופיע לך אם אתה רוצה לשדרג במידה מהמחשב תואם , לפעמים צריך לבצע פעולות בביוס על מנת להפעיל מה שצריך שיהיה תואם זה טיפה מורכב אבל אפשרי בסה"כ. דרך נוספת היא הורדת ווינדוס 11 התקנה נקיה. ודרך ההתקנה מהאתר
https://www.microsoft.com/he-il/software-download/windows11

או שתחפש מחשבים עם ווינדוס 11 יש ניידים אני יודע על נייחי מותג איני יודע אבל זו הבחירה הבטוחה אם אתה רוצה ווינדוס 11 בלי לשבור את הראש תואם לא תואם.

תודה... השיקול שלי.. זה בשביל אמא שלי. אקווה שיגיע כמה שיותר מהר. ..

אבדוק . זה קצת מבאס שהתחילו win11 - ואנחנו צריכים את המחשב די מיידי...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה... השיקול שלי.. זה בשביל אמא שלי. אקווה שיגיע כמה שיותר מהר. ..

אבדוק . זה קצת מבאס שהתחילו win11 - ואנחנו צריכים את המחשב די מיידי...
עשיתי לך מחשב מורכב שבדקתי שיש תאימות לווינדוס 11 זה אומנם לא חברה עם שירות כמו DELL אבל רוב האנשים מסתדרים עם ווינדוס ממילא..המחיר הכי נמוך שמצאתי באתר הזה לפחות ומספיק טוב לצרכים של משתמש ביתי רגיל, יתכן שזה הפיתרון הכי טוב להביא את הרכיבים האלה בעיקר לוח האם שם עיקר התאימות לווינדוס 11 ויהיה לה מחשב טוב לשנים...שים לב שאפשר להוזיל פחות זיכרון, בלי דיסק מכאני ( אם כי רצוי שם לאחסן לא איפה שמערכת ההפעלה תמונות וכו') יחד עם זאת הייתי משקיע עוד טיפה וקונה דיסק גיבוי חיצוני או במקום הפנימי חיצוני ולללמד אותה או לגבות לה מידע שם.

הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 10100 3.6Ghz 6MB Cache s1200 - Box 1
לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H510M-K LGA1200 Intel H510 DDR4 PCI-E HDMI 1
זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 2x8GB 2400Mhz DDR4 CL15 Kit 1
כונני SSD: כונן קשיח Transcend 820S TS240GMTS820S M.2 SSD SATA III - נפח 240GB 1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX 1
ספקי כוח: ספק כח חצי מודולרי SeaSonic 500W Gold Series 12cm Fan 80+ Core GM-500 1
מארזים: מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX - צבע שחור 1
מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 11 Home Hebrew 64Bit OEM 1
הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי 1

מחיר החבילה: 2521 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

י_357

Member
ומה עם האופציה של קניית מחשב יד שניה ?
אני שואל כי התרשמתי שמודעות נשארות הרבה זמן ואין הרבה ביקוש והמחירים זולים (אולי עם סיבה) .

אם קונים מחשב ללא דיסק (קשיח/SSD) אז למעשה ויתרנו על החלק הכי רגיש/פגיע ואם המחיר של שאר החלקים טוב אז הרווחנו, לא ?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני שואל כי התרשמתי שמודעות נשארות הרבה זמן ואין הרבה ביקוש והמחירים זולים (אולי עם סיבה) .

אם קונים מחשב ללא דיסק (קשיח/SSD) אז למעשה ויתרנו על החלק הכי רגיש/פגיע ואם המחיר של שאר החלקים טוב אז הרווחנו, לא ?
מסובך מורכב מידי אם אתה לא ממש בקיא יודע מה ואיך לבדוק ומריץ בדיקות נכונות...דיסק קשיח זה חלק 1 ..לוח אם רגיש...ספק כח רגיש..זיכרון רגיש..SSD פחות רגיש מקשיח מגנטי. אבל הטריק שתדע לבדוק..או להיות מוכן שקנית בזול ויכול לשבוק חיים חלק ותצטרך עוד להוציא. זה איזה מערכת הפעלה מתאימה אם יש דרייברים מתעדכנים ביוס מעודכן ועוד. כנראה לכן אין הרבה ביקוש..מה גם שהטכנולוגיה רצה מהר מאוד מחשב של שלוש שנים היום זה די עגלה...תאר לך מעבר לזה..זה טוב למי שממש דחוק וצריך משהו שיעבוד בצורה סבירה. אישית אני לא מתעסק יש לי מחשב ישן שעומד בלי מארז אם יהיה מישהו שנתקע פשוט אתן לו אסדר לו חינם ושיהנה..

em28

Well-known member

האופציה של יד שניה לדעתי יותר רלוונטית במחשב נייח מאשר במחשב נייד.
אפשרויות השדרוג העיקריות הן SSD וזיכרון, ובמחשב נייד הן יותר מורכבות.
בזמן האחרון קניתי מחשב נייח של דל (אופטיפלקס 9010) על מעבד I7 מדור 5, מחשב בן 5-6, ב-500 ש"ח.
הוספתי 8GB זיכרון ו-SSD קטן למערכת בפחות מ-200 ש"ח.
גם ללא התוספות מדובר במחשב חזק מאד שמספיק בקלות לגלישה, אופיס וגם הרבה מעבר לכך.

רוצה לומר: יש מציאות, אבל צריך לעשות שיעורי בית:
אם לרכוש מחשב יד שניה, הייתי הולך רק על מחשב מותג שבו אפשר להבין ברשת
על איזה לוח אם מדובר, אפשרויות השדרוג, קריאת ביקורות ומציאת הדיל המתאים.

י_357

Member
1) למה צריך ביוס מעודכן ?
2) מה שיעור ההנחה שכדאי לחפש ביחס למחיר של חדש ?
3) המחשב הוא בשביל האמא, לא מדובר על עיבוד וידאו עם דרישות חומרה גבוהות, סביר שישמש רק לגלישה/אופיס
ונראה שהמחיר הוא גורם משמעותי מבחינת השואל, אולי זהו דווקא המקרה שבו כדאי מחשב יד שניה (עם מודעות לסיכונים), רק אולי.
אני עוד פעם אומר, המודעות נשארות הרבה זמן, הרוב נרתעים, אולי מיעוט המעונינים מיצר הזדמנות לרכוש מחשב בהנחה של 40%.
4) קניתי בעבר סלולרי יד שניה ולא ניכוויתי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
1) למה צריך ביוס מעודכן ?
2) מה שיעור ההנחה שכדאי לחפש ביחס למחיר של חדש ?
3) המחשב הוא בשביל האמא, לא מדובר על עיבוד וידאו עם דרישות חומרה גבוהות, סביר שישמש רק לגלישה/אופיס
ונראה שהמחיר הוא גורם משמעותי מבחינת השואל, אולי זהו דווקא המקרה שבו כדאי מחשב יד שניה (עם מודעות לסיכונים), רק אולי.
אני עוד פעם אומר, המודעות נשארות הרבה זמן, הרוב נרתעים, אולי מיעוט המעונינים מיצר הזדמנות לרכוש מחשב בהנחה של 40%.
4) קניתי בעבר סלולרי יד שניה ולא ניכוויתי.

ביוס זה דוגמא למה שצריך לדעת לבדוק.ביוס מעודכן יכול לתקן בעיות יציבות מערכת למשל להכניס מהירות ועוד דברים. כמו גם זיכרון, ואם המעבד תקין לגמרי בדיקות מאמץ וטמפרטורה וכרטיס מסך אם יש..
כדאי לבדוק בעיקרון זו צרכנות נבונה. מצד שני אם יש לך מזל ולא תבדוק כלום המחשב יכול לעבוד עוד שלוש שנים בלי בעיה .

אני לא יודע להגיד מחירים ליד שניה..לא מתעסק בזה זה שיקול שלך אם המחיר שווה לך, אני והתומכים האחרים יכולים לומר לך על מחשב שתרצה אם החומרה סבירה לצרכים של אמא. זה כן.
שוב שיקול שלך אם לקנות יד שניה, בעבר יצא טוב אני שמח בשבילך לומר לך יהיה טוב גם הפעם? לא מתחייב..בטח לא ברשת שלא אוכל לראות ולבדוק מה שאתה תרצה לרכוש.
למה לא קונים יד שניה...אומר לך כך, יש עליה מטורפת מאז הקורונה לפחות בצריכה של מוצרים חדשים מחשבים פונים טבלאטים וכל הציוד סביב..בנוסף חגיגות קניות של בגדים ריהוטים...ועד אופנועים מכוניות ואפילו רכבי יוקרה מאוד יקרים..שיאים נשברו. כנראה לא חסר כסף לאנשים . או הלחץ הגדול עליהם משתחרר בחומריות של קניות גם אם יסתבכו כלכלית.
המצב שלך נראה שונה. אתה שקול יותר רוצה לקנות במסגרת שאפשר וכנראה לא יכול אחרת ולא תסבך את אמא כלכלית בשל מחשב. אז לך הגיוני לקנות יד שניה בזול.

חזרנו לזה שזו אחריות שלך אני לא יכול מרחוק לומר לך על זה ואם לא יצא לך טוב תגיד תומך דפוק..ואם יצא טוב אז אני טוב ואחלה.."מקצועית" זה לא נכון שאומר לך בלי לבדוק בעצמי את מה שתקנה ואז אוכל באחריות להמליץ או לא.
אגב יש "מוחדשים" חפש בגוגל עם אחריות מסויימת גם זה יותר סביר לקנות כמחשב יד שניה.
יש גם מציאות מחברות שמתפרקות מוכרות חדשים כיד שניה מוזלים ועם אחריות עדיין.
אפשר גם לבקש סיוע לאמא ברווחה בפייסבוק וכדומה לא בושה בימינו...
:)

למעלה