קניית מכונת נספרסו - עזרה

omriahroni

New member
קניית מכונת נספרסו - עזרה

שלום וברכה
מעוניין לקנות לאמא מכונת נספרסו ליום ההולדת.

ראיתי שיש כל מיני דגמים כמו :

מכונת אספרסו Nespresso Lattissima Plus
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801364

מכונת אספרסו Nespresso Citiz & Milk C120
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727882

מכונת אספרסו C55 Umilk כולל מקציף Nespresso
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=860792

ראיתי שיש עוד סוגים, אבל רציתי לדעת מה הכי מומלץ מבינהן, מבחינת מינימום תקלות, איכות הוצאת הקפה, ובכלל פופולריות המכונה והכדאיות לקנותה.

תודה מראש על העזרה :)

תראה, תשמע...

... זה באמת לא משנה, הכל אותו דבר, , הלטיסימה עובדת עם מקציף חלב שבשונה מהשניים האחרים שמופעלים ע"י קפיץ מסתובב, זה מופעל קיטור עם קפוצ'ינטור, קשה לנקות, סובל מסתימות חלב שהתייבש, זה תמיד מקבל ריח רע ו שארי חלב מגעילים כאלו... מי שהיה נותן לי את הלטיסימה במתנה(או נספרסו בכלל שאני אישית ממש לא אוהב) הייתי נוהג במתנה הזו כמו פולניה אמיתית, ראש השנה הבא או פסח, הייתי מגלגל את המתנה הזו הלאה כמו בונבוניירה ומקווה שבסבב המתנות הזה , זה לא יחזור אלי מתישהו...

אגב שאלת על תקלות...

מכונות אספרסו זה קקה של דבר!
יש בהן חשמל, מים, לחץ גבוהה, טמפ' מטורפת, כל מה שיכול להתקלקל יש בזה, אני מבטיח לך שזה יתקלקל מתישהו.
בגדול מכונות נספרסו באופן יחסי , הן מאוד אמינות, נוחות לשימוש ודורשות תחזוקה מועטה מאוד.
איכות הקפה היא סבירה,שם זה נעצר לטעמי. לטעמי האישי ושוב טעמי האישי בלבד, הקפה של נספרסו לא טעים לי עד כדי חוסר עניין מוחלט מצידי במוצר, בעיני לשתות קפה של נספרסו זה כמו להגיד, למה לאכול מרק עוף של סבתא, יש קנור.... ואם כבר מעלים קפסולות על נס, התואמות לוואצה פוינט, זולות יותר משמעותית נוחות לשימוש וצורכות תחזוקה באופן זהה לחלוטין לנספרסו, רק שאינך כבול לספק מאוד גרידי כמו תאגיד נסטלה.
סתם שתדע שהתואמות לוואצה של קפה מאורו טעימות פי כמה מנספרסו וזולות יותר ב15%
לגבי פופולאריות...מכונת הפרסום והשיווק האגרסיבי של תאגיד נסטלה עשתה עבודת שיווק שלדעתי מלמדים היום באוניברסיטאות ברחבי העולם, אין אדם כמעט בעולם שלא שמע על נספרסו, תבין שנספרסו היום בתחום הקפה זה בערך כמו קוקה קולה במשקאות הקלים.
נוחות שימוש , מיעוט התחזוקה ופשטות, הפכו את נספרסו לאחד המוצרים הנמכרים ביותר בעולם, כן, מכונות וקפסולות של נספרסו, נמכרות ברחבי העולם אפילו יותר אי פון.

שואל מה החסרונות? מחיר יקר, יקר מאוד אפילו, 2,2 ש"ח לקפסולה מינימום הזמנה למשלוח 100 קפסולות ובנוסף לעלות המכונה? מכונת בסיס אוטומטית של סאקו, הייתה עושה את אותה עבודה, ברמת אמינות טובה יחסית, עולה יקר אבל הקפה היה זול בשליש כך שלמעשה לאחר שנתיים של שימוש היית בנקודת איזון ולאחר מכן הרווח רק שלך! (מתבסס על שימוש ממוצא של 4 קפסולות ליום).

מן הסתם אתה תבחר במכשיר הזה כי הזמינות והנוחות וסה"כ זה בתקציב של המתנה, אתה הרי לא תקנה לאמא קפסולות... נכון?! אבל לאמא שלך יהיה מאוד נוח וכיף להשתמש, (בהחלט יקר אבל נוח).

משהכספי

New member
היי דובי , אז

מהתשובה שלך אז רק את המכונות עם הפולים (יש לי כרגע נספרסו ורוצה להחליף בגלל עלות הקפסולות)
שטוחנת לבד ואוספת את הפסולת לבד ולמלא פעם בכמה ימים כולל מים.
אז איזו מכונה במחיר סביר כדאי לקחת ?

davesh

New member
כל המכונות האוטומטיות נוטות להתקלקל הרבה יותר

ממכונות ידניות.
מכונות אוטומטיות גם יותר יקרות מידניות.

אם אתה עצלן מידי מכדי להכין אספרסו במכונה ידנית, אז אולי כדי שתעבור רחמנא ליצלן ... לנס? או לשחור?

אם נשים קלפים על השולחן...

במכונה אוטומטית יש יותר מערכות משולבות ואלקטרוניקה, נכון זה קורא לתקלות מגוונות אבל בגדול, 90% מהתקלות שאני נתקל בהן במעבדה, קשורות לאי ביצוע תחזוקה ע"פ ההוראות., בגדול המכונות אמינות ורוב התקלות נגרמות מאי ניקוי, אי טיפול אבנית, אילוץ פעולה גם כשהמכונה צריכה טיפול ושחיקה או שבר בהתאם....

סתם דוגמה לתקלה נפוצה למשל בגאג'יה טיטניום ופלאטינום ובסאקו רויאל,טלאה ואודאה. אי ניקוי גרופ חליטה ושימונו בחומר סיכה על בסיס גליצרין וסיליקון יכול לתקוע גרופ במצב נעול כלפי מעלה או תקיעה בשלב התנועה שעשויה לגרום לשבר בגלגלי שיניים או גיר שמניע את גרופ החליטה.. כולה פעם בשבוע לשלוף הגרופ החוצה, לשטוף מתחת לברז היטב במים חמים, פעם בשלושה חודשים לשמן את הגרופ... כל כך קשה? מסובך? אף אחד כמעט לא עושה את זה....

משהכספי

New member
davesh, מה הקשר

בין מחט לתחת ?
אני יכול לאהוב מאוד קפה בכל צורה שהיא,
אבל לא כל כך אוהב להתעסק עם הניקיון,
ומוכן לשלם על כך ,יש משהו פסול בזה ?
ונכון ופעם היה או נס או שחור (עם חלב)
אבל התקדמנו מאז.

לי יש יורה

אני חושב , שזו מכונה טובה ואמינה.
קניתי אותה אצל היבואן ( רוני מפפר סייע לי).

יש שם מגוון מכונות - כל אחד וצרכיו. המחיר אינו זול.

התחזוקה - אינה קשה וגם היא עולה בסף ( פילטר למים וטבליה לניקוי).

המכונה מבקשת באדיבות - שתנקה אותה ונותנת הוראות סדורות.

כאמור היבואן פפר באור יהודה.

dudi4321

Active member
אתה מתחתן איתם

והקפסולות בטעמים זה לא בדיוק טעם של אספרססו. שלא לדבר על המחיר.
מה שנכון זה העיצוב והשרות בחנויות שלהם. אין עליהם. היתי בברצלונה בקניון וכל הקומה היתה עם אורות משתנים יפיפיים והלובי לכניסה לחנות - הכי מעוצב שבעולם.
טעמתי כמה פעמים ממכונת נספרסו שבעבודה שחלק מהעובדים קנו ומשתמשים. זה לא! כמות נומינלית של כמות קפה היא 7 גרם. אצלם זה לא 7 גרם. יתכן (ושוב, יתכן) שמכניסים גם קפה נמס לתערובת בנוסף לטעמים שבוחרים.
ניסיתי כמה פעמים להחליף את תכולת קפסולה בקפה שאני קולה וטוחן ועטפתי עם נייר אלומיניום. הכנסתי למכות נספרסו התוצאה קפה דלוח.

למעלה