קניית מסך 45-50 אינץ שאלה למומחים

קניית מסך 45-50 אינץ שאלה למומחים

קריטריונים: גודל עד 55. 4k. ותמיכה בhdr
תקציב עד 2200 שקלים.
כרגע הטלוויזיה המנצחת מבחינת מחיר היא
ue50mu7003 מה אתם חושבים עלייה?
מחירה עומד על 1900 שקלים. ראיתי כמה טלוויזיות הנמכרות ב1500 של חברות פוגיקום וinova אבל אין להם תמיכה בhdr והן לא בעלות שם מפוצץ כמו סאמסונג. השאלה אם שווה להוסיף 400 שקל בשביל זה.
עוד נקודה חשובה היא לגבי ה4k. האם זה כזה קריטי? כי אם לא אני יכול לקנות טלוויזיה full HD חמישים וחמש אינץ ב800 שקל. השאלה אם ה4k שווים את ה1000 שקל( פי 3 יותר זולים מ4k.}?

miromiro

New member
שווה להוסיף כל סכום כדי לוותר על פוג'יקום

ועל כל מוצר מדבקה אחר. שווה גם לדעתי לוותר על 4K כדי לקבל תוספת בגודל ל50 אינץ'

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש גבול עד כמה אפשר להוזיל מבלי לפגוע ממשית באיכות.
1. אני לא הייתי מתפשר על פחות ממסך IPS, וכאלה יש ל-LG ולסמסונג.
הפאנלים הם של LG וסמסונג רוכשת מהם. וכן. הם גם לא ממש יקרים.
2. כשאתה רוכש טלוויזיה, אתה לא רוכש רק 4K או HDR. מסתבר שאנו רוצים שהתמונה תהיה טובה, שהצבעים יתקרבו למקור, וכשאתה רואה תכנים של SD, הם ייראו סביר. לכן, היכולת לתת איזשהו HDR נחות, לא תיטיב אתך. כמו כן, אתה מחפש היום גם מסך שבו הניגודיות תהיה גבוהה ככל האפשר, ואת זה לא תקבל בזולים שהזכרת.
3. היום כבר לא מייצרים FHD, ולכן הן ברזל ישן ויחסית זול. כיום, או שיצרן מייצר 4K או שהוא יורד מהבמה.
4. הכיס הוא שלך. אפשר לרכוש הרבה סחורה זולה ונחותה ואפשר "לעשות שריר" ולרכוש משהו איכותי. מה אתה תעשה? זה כבר לשיקול דעתך בלבד.

Ips

כרגע IPS לא בתקציב, אלא אם תמליץ לי לוותר על 50 אינץ ולהקטין ל42 או 32 בשביל זה. ואני לא מאמין שזה המצב. אותו דבר לגבי הניגודיות. אתה ממליץ להוריד מהגודל או לקנות FHD בשביל שהניגודיות תיהיה יותר טובה?. בגדול כרגע עד 2000 איזה טלוויזיה אתה ממליץ?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה רוצה ללכת בלי ולחוש שאתה עם? זה לא ממש עובד.
אני בעד 55, ויהיו רבים שגם ימליצו ללכת על 65. אבל לכל גודל יש את התמחור שלו.
אז לדעתי לפחות, אין טעם לרדת בגודל או לחזור ל-FHD. כי למה ללכת על טכנולוגיה שנגמרה?
את החשבונות הכלכליים תיאלץ לעשות לבד, כי בסדרי הגודל הללו שציינת, באמת שאין ארוחות חינם. אתה פשוט תרכוש מסך שתמיד יאכזב ואף פעם לא תיהנה ממנו הנאה של ממש. מכאן, תעשה לעצמך את חקר השוק שלך ותמשיך לחפש.
אני חושב, שכיום, איכות המסכים היא כזו, שאתה כן תיהנה ממסך IPS, כאשר מחירו לא ממש "בשמיים". אם תרצה לחסוך מעבר לזה? זו כבר תהיה פשרה שלדעתי היא "גדולה מדי".

כל הזמן יש שיפורים טכנולוגים

השאלה אם שווה לשלם על זה.
עם הk4 אין כיום מספיק שידורים שמצדיקים את הרכישה של הטלוויזיה הזאת, אבל בגלל שבעתיד רוב השידורים יהיו ככה אני אזרום על זה. לגבי הips אני מניח שאני אצטרך ללכת לחנות לראות על מה מדובר. השאלה כמה כסף אני צריך להוסיף בשביל זה? נגיד סאמסונג 55 עולה 2200. עם k4 כמה אותו דבר יעלה עם IPS?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כל הזמן יש חידושים ולכן, מרמת מחיר די סבירה, אתה יכול לקבל
כיום מסך לא רע, שיניב תמונה טובה ונעימה לעין.
ובוא נעשה קצת סדר. מה המשמעות של 4K? יש כאן שני יתרונות לדבר.
1. תמונה מפורטת יותר, וזה חשוב כשאתה יושב קרוב. אין לזה משמעות יתרה כשאתה מתרחק מהמסך.
2. יכולת לראות טוב גם כשמהסך גדול ואתה יושב בקירבתו. כי ככל שאתה מגדיל את מידות המסך, כך גם הפיקסל הבודד גדל וכך גם המרחק בין הפיקסלים גדל. ושוב, אתה תבחין בפיקסלים, אם וכאשר תשב קרוב. זה פחות יציק, אם תתרחק, כי אז, העין לא תבחין בהם ממילא.
לכן, ה-4K מהווה פתרון טוב, בעיקר בעבור מי שרוצה לרכוש מסך גדול יחסית, ורוצה לשבת בקרבתו.
אלא מאי? כיום, כשכל היצרנים עברו להתקין רק פאנלים של 4K בכל המכשירים שלהם, וזאת ללא "תוספת" למחיר, הרי שלא כדאי לרכוש כעת מסך ישן של FHD, אלא אם הוא באמת טוב ומחירו "על הקרשים".
ומה היתרון של IPS? גם כאן אתה אולי תגחך...
היתרון הוא, שאתה יכול לשבת בזווית שמתקרבת ל-180 מעלות, מבלי שיתקבל עיוות ערפילי לתמונה. וכן. טוענים שהצבע במסכים אלה מוצלח יותר.
אז.. אם תמצא מסך שהוא מתחת ל-50 אינץ', והוא FHD והוא טוב והוא זול? לך על זה. ולשאלתך, ככל שבדקתי, וללא נדר, מסך IPS 55, מתוצרת סמסונג או LG, מחירו נע סביב ה-3,500 ש"ח.
ואגב, כעת יס יצאה למבצע של מסכי סוני מסדרה 7, בגודל 55 או 65 אינץ'. לא עקבתי, כי אני לא חושב שסידרה 7 היא סידרה "ראויה" מבחינתי. אבל יתכן שעבורך זה יהיה כדאי, תלוי כמובן בתנאי התשלומים ובעובדה שאתה כן או לא תרצה להיות לקוח של יס...
בכל מקרה, במידה שהמחיר דומה, כן כדאי אולי להעדיף את סוני, שכן מדובר במותג שנוטה להאריך ימים יותר משאר המותגים.
ועוד אפשרות היא לבחון את המוצרים של הייסנס. הם זולים יחסית, ונחשבים כ"לא רעים". מדובר ביצרן סיני, אבל מהיותר נחשבים שם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ואם אתה כבר טוען ש"כל הזמן יש שיפורים וגו', תסביר לי, למה
נראה לך חשוב ה-HDR? ולא. איני חושב שאין לו משמעות, אבל...
א. השידורים כיום אינם תומכי HDR, וכדי ליהנות משידורים אלה, אתה צריך להשיג תכנים או להתחבר לנטפליקס, שחלק מהתכנים שהם מעבירים הם גם בפורמט HDR.
ב. כדי ליהנות מ-HDR איכותי, אתה זקוק למסך בעל רמת תאורה גבוהה, וכאלה לא תמצא בין הזולים שבהם.
אז נכון שסוני טוענים שסידרה 7 שלהם תומכת HDR, אבל כשאתה בודק את איכות התמונה (בכללי) במסכים אלה, תאמין לי, שהיא מאכזבת למדיי.
חשוב שתזכור, שתאורת LED במסכים הזולים מאכזבת למדיי, וזאת בהשוואה לתאורה הפלורסצנטית של מסכי ה"LCD" הישנים יותר... אבל איפה תמצא היום מסך LCD איכותי? אין כאלה!
ג. גם על מסכי LG היקרים - OLED, טוענים שהלבן של ה-HDR נראה צהבהב, כי אין להם רמת תאורה מספקת. אז... למה אתה יכול לצפות ממסך שעולה פחות מ-4000 ש"ח? בינינו... לא להרבה! בטח שלא בתחום הזה.

Ron W

New member
הויכוח שלכם מנותק מהמציאות ושאר העלויות בצפיה

אין טעם ב 4k לרוב השידורים בארצנו
מה גם שאין בנמצא הרבה תוכן שצולם ברזולוציה כזאת
אין טעם בהכללה שחברות מדבקה לא מיצרות איכות - לרוב זה לא מובחן.
אלו אותם מכשירים שמיוצרים עם מותגים בשנויים קלים לטוב ולרע.

לנושא התמחור עלות שנה בהתחברות לספק תוכן כמו לוויין או כבלים
או הטרחה בהורדת סרטים עולה על ההפרש בהשקעה בצג עצמו
שלא לצין תוספת מערכת קול וכד' כך שדי אומלל להתווכח או להתחשבן בנושא.
ונניח קנית צג זול הוצאת 1500 ש"ח עוד 3 שנים תחליף אותו לזול מתקדם
בהרבה במקום להשאר תקוע עם צג שעלה כפול. לדעתי:
קנה מה שאתה זקוק לו להיום במחיר הזול והשפוי תוך בדיקה בעין בחנות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
התשובה שלך מבוססת על חצאי אמיתות.
1. אנו עומדים כעת לפני המונדיאל, וכבר עכשיו, ערוץ 1 הודיע, שיעביר את השידורים באיכות 4K. אז גם בהנחה שזו הסנונית הראשונה, הרי שזה כן על הפרק, וכן יש את הציוד לשדר באיכות הזו. גם יס משדרת כעת (מעט תכנים ו"לא ממש" בשיא האיכות), אבל יש להם תכני 4K. אז אם כבר יש, הרי שיהיו במהלך הזמן עוד. וכן. נטפליקס מעבירה תכנים שכאלה. שלם וצרוך.

2. הצורך ה"אמיתי" ב-4K הוא כפי שכבר כתבתי, תלוי בגודל המסך ובמרחק הישיבה ממנו. ראיתי פרקים של "פאודה" ב-4K ופרקים אחרים בFHD [כי לא הייתה לי סבלנות לחכות שהפרק יעלה]... ולא הרגשתי הבדל ממשי.

3. זה קצת נכון, שקל הרבה יותר לוותר על מסך זול שהתקלקל ולהחליפו בחדש, מאשר להיתקע עם אחד יקר לאורך שנים - ובדרך זו להישאר צרכן של טכנולוגיה ישנה...
אבל כשאתה קונה זול, קורה לא אחת, שאתה פשוט צופה ב"כתמי צבע על הקיר", שביניהם לבין תמונה ראויה אין כל קשר... בתנועה מהירה, אתה מקבל מריחות והכיף של הצפייה מאבד מערכו.

4. חשוב גם להדגיש, שאנו נמצאים כעת בשיאה של הוזלה משמעותית במחירי המסכים. כשיאיר לפיד היה שר אוצר, הוא העלה את המיסוי על מסכים גדולים, וכעת, בא כחלון והוזיל הכל מחדש. זאת מעבר לעובדה, שגם כך, יצרני המסכים הוזילו מחירים מסיבות אחרות, ככה שהרכישה של מוצר טוב כעת נגישה בהרבה ממה שהייתה לפני כחצי שנה ויותר.

5. נכון. לחברות הכבלים אתה משלם קרוב ל-3,000 ש"ח בשנה, אבל יש דרכים להוזיל. כיום יש עידן פלוס, יש פרטנר טיוי ויש תכנים שניתן לרכוש מהמרשתת.

6. כשאתה עומד בחנות ואתה בוחן מסכים באור יום או בתאורה חזקה (וליד ים של מסכים נוספים), כאשר התכנים שנצפים בהם אינם אותם תכנים... וכאשר מרבית המסכים גם כוונו לצפייה בחנות? קשה מאד לזהות את "התמונה הטובה ביותר" מבין כולם. אבל אתה רון, מוכר היטב כאיש ה"איפכא מסתברא". אתה תמיד תגיע ותטען את אשר תטען, ובד"כ, בניגוד למה שאמר קודמך. וזה בסדר. תמיד צריך שיהיה אדם שכמותך. זה בהחלט מסייע בקבלת ההחלטות הנכונות.

Ron W

New member
התשובה שלך פחותה מיחס החומר בין 4k ל fhd וsd

1. אנשים קונים מסכי 60 " לחדר של 3 על 4 מרחק צפיה 2-3 מטר גג
נראה לי מופרז ומכוער אסטטית מה גם שלא נעים לראות "ראשים גדולים" .
בצג נורמלי הפרוט של 4k ממילא לא נראה לעין
2. אין שום כתמי צבע על הקיר בצגי מדבקה - מעיד מנסיון מצג זול לזמנו
לפני שנתיים + נראה נפלא מעל כל הציפיות
3. אם בחנות לא תוכל להבחיi' בבית תכוון כדי להבחין בפגמים?
להיפך בחנות אולי לא נראה לא במיטבו' בבית זה יגיע לשלמות.

לי לקח לבחור מסך שעה בדיוק. ראיתי מבצע חיסול בניופאן עודפים
חשבתי לרכוש טושיבה כשהלימיט היה גודל שיש לי בנישה בחדר
הגעתי ראיתי את ה grundig התורכית שכללה גם מקלט עידן בלי סמארט
ולקחתי בלי לחפור. בזמנו היתה במציאה 1200 היום צג כזה יד שניה יעלה חצי..
מה יתן לבחור לשרוף זמן, אם אותו צג ימכר ביד שניה בחצי מחיר תוך שנתיים?
עלות התוכן משך 3 שנים 7200 ש"ח ביס ללא אקסטרות - אז פרופורציות...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. נכון. לכן בחרתי ב-55 ואין לי כוונות "לעלות".
ו-55 זה הגבול בו נוצר הצורך ל-4K. בקטנים יותר זה זניח. בגדולים יש לזה משמעות.
2. אז אתה מאמין ששיחקת אותה. אני מכיר בנאדם שזכה בפיס במסך 42 של פיג'יקום. 9 שנים חיכינו שיתפגר, כדי שיגיע למצב בו ייאלץ לרכוש מסך חדש. רק לפני 3 חודשים זה קרה.
3. דברים שאינך מבחין בהם בחנות, אתה לגלה ותחוש בבית. זה לא שתחפש במה להיאחז, אלא רק כשתצפה כמה שעות, אתה תבין היכן היה המשגה. אבל לא נתווכח על זה...
4. יש אנשים שמסתדרים עם PILOT. כשאני רואה את צבעי הדשא כצבעי ניאון, אני מקבל חום.
5. איני מחפש מסך יד 2. מי שמחפש, אולי ימצא מציאות שוות.
6. איני רואה קשר בין מחיר חבילת צפייה למחיר המסך. ואת חבילת הצפייה אפשר להוזיל כפי שכבר כתבתי.

Ron W

New member
לא מחפש זכיות אני מגלגל סכומים גדולים מאלו ביום מסחר אחד

הזוי מה שכתבת "מצפה למסך שיתפגר?"
לא היה מתאים לי, הייתי מוכר בהפסד וקונה אחד אחר.
תן לי חינם צג 55 הכי מפוצץ אין לי צורך לדרישות שלי.
העובדה שאתה לא רואה קשר בין עלות הצפיה לצג מדגימה את האבסורד
הרי קנית צג עבור התוכן ולא ההיפך.
נראה לי אבוד להתווכח איתך - לשם מה בכלל לצפות בתוכן אם הוא לא רלוונטי?
הכסף לא רלוונטי אין לו ערך של הנייר עליו הוא מודפס
כסף הוא אמצעי להשיג חוויות מסוימות ובהן צפיה כנ"ל
להוציא עדות מסוימות שמקדשות את ערכו ככסף.
התוכן משמעותי יותר מהצג כפי שהמוסיקה והעריכה קודמים לאיכות
לכן בתחשיב עלות התוכן עושים פרופורציה כמה שווה לנו הצג.

ואם להתפלסף הרי אתה משלם לחבילת תוכן ולא מנצל את כולה
יצאנו פראיירים? האם לא לבקש החזר על מה שלא צפית?
האם הצג שקנית עובד את כל השעות שתכננת עליו?
ממש מהנדס יצור.. מילא היית מתווכח על מחיר בפורום צרכנות
של אותו מוצר. כאן הויכוח הוא על אבסורד שלא מחובר למציאות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ואם האבסורד הזה אינו מחובר למציאות, מדוע אתה דש בו?
אי אפשר לצאת מהדיונים אתך. אתה תמיד חייב לצאת הצודק. לך ורכוש טורקי. תמלא את הבית בסחורה הזו, ותפרנס את ארדואן. זה יועיל מאד להשגת שלום בר קיימא בעולמנו. ביי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נסכם זאת כך: כל אחד קונה מה שנראה כטוב עבורו. כשיש תכנים
ראויים כמו סדרות טבע, מדע או היסטוריה, ראוי לצפות בהן דרך מסך איכותי.
כשמסתפקים בפניו הנפוחות של עודד בן עמי, אפשר להסתפק גם במסך של פוג'יקום.
אז אתה טוען שאנשים משלמים הון בעבור תכנים, ואחרי זה משלמים עוד הון כדי לצפות בהם.
אחרים הולכים לבתי הקולנוע ואחרים אוסרים לדבר בכלל על טלוויזיות בפורומים שהם נמצאים בהם ואולי בצדק, שכן, השיח מגיע בסופו של דבר לרמות שכאלה.
ולגבי ההתפלספות שלך על התכנים "המיותרים" שמצויים בחבילה ותמורתם אנו משלמים? אינך החלוץ באמירה זו, אבל עובדה שחברות התוכן ממשיכות לפעול בשיטה זו, ואיש לא מבקש ליצור לחץ באופן בו תייווצר קבוצת התנתקות רבת משתתפים. אז? ברווז.

Ron W

New member
הרבה יותר מורכב: לא מה שטוב אלא מה שנדרש לתודעתו

כמו בכל סקירה מתחילים מהרקע
אנשים בגילאי 50 + התרגלו לצפות ברזולוציות נמוכות בהרבה בימי ה crt
ומנגד גם ראו קולנוע ממש. לא כולם העבירו את החוויה הקולונעית לבית.
לכן הציפיות מטלויזיה נותרו תמונה נקיה מרעשים יציבה ואינפורמטיבית
כל מה שמעבר זו כבר שלמות.
כדי ליצור חוויה קולנועית, הסאונד עולה בחשיבותו על ניואנסים בתמונה
מעבר לגודל שאכן מייצר חוויה. הסאונד המלא מסטריאו איכותי תורם
לחוויה הרבה יותר מהדיוק בצבעים והפרוט בתמונה, שלא לציין איכות התוכן
שחייב להיות מרתק אחרת הצג המשובח ביותר הופך משעמם.
ויש את המצג החברתי של להתגאות בפני חברים ואורחים דהיינו להרשים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איש באמונתו יחיה.
אילו דברים היו כך, אף אחד לא היה משתדל להתקדם ולרכוש מכשיר איכותי. על כן, כל דבריך בגדול, משקפים גיבוב של אמירות ריקות.
כדאי שתזכור, שבכמה עשרות השנים האחרונות, גם הקולנוע החל את דרכו בראינוע בשחור לבן. עם הזמן, התפתח פס הקול שגם הוא עבר תהפוכות רבות, החל בדולבי, ובסאונד היקפי. בהמשך, הסאונד נהיה גם מרחבי, כשהחלו לפזר רמקולים בתקרות.
בתחילת הדרך, פרופורציות המסכים היו 1X1.33 וכך זה נותר שנים ארוכות. אלא שבשנות ה-50, היה מעבר לסינמסקופ, עם יחס תמונה כפול: 1X2.66
ובטלוויזיות, היחס בין גובה לרוחב היה 3X4 והשתנה ל-9X16.

בחלוף הזמן, עברו לצלם בצבע, שכל הזמן גם השתפר, ובהמשך, בשנות ה-50 בערך, היה מעבר לסינמסקופ. בהמשך, התלת מימד תפס תאוצה, וגם כאן, היה תהליך שהחל במשקפיים עם עדשה כחולה ועדשה אדומה. כעת, התלת מימד מבוסס על עדשות מקטבות. והנה בא עידן ה-HD, שהתפתח ל-4K וכעת נולד לו גם עידן ה-HDR. וכן. אנשים רוצים את כל אלה גם בבית, בעיקר כאשר מחירי המוצרים בירידה.

המשקיענים, בונים לעצמם חדר קולנוע, שבו מוצבת מערכת האזנה מרחבית ומקרן רב עצמה. אחרים, ראו כי טוב, והחלו לרכוש מסכי טלוויזיה שגם הם התקדמו מאד מחיריהם הפכו ל-די "שווים לכל נפש".
והמסכים הללו אינם מציגים "רק" תכנים כפי שכתבת.
חובבי הספורט, שהם חלק ניכר מהצופים, הם צרכנים של תנועה מהירה. מירוצים ומשחקי כדורגל מדגימים זאת היטב. אז... ככל שהתפתחה הטכנולוגיה, התנועה המהירה קרעה וקורעת את מרכיב הצבע מרכיב השחור/לבן, כך שדברים שמתרחשים במהירות, גורמים לבגד הצבעוני "לרוץ אחרי הגוף" שמודגם בשחור/לבן. אז יופי. הדבר מושתת גם על העובדה, שהעין מבחינה מהר יותר בתנועה מאשר בגוון, ועל כן אפשר "לרמות" אותה. ובכל זאת, אנשים התלוננו על זה.
ולא נדבר על המלחמה העיקשת, להדגים שחור מוחלט ולהתגבר על תופעות 'הגופיפים הכהים' - שיוצרים רוחות רפאים, ונעים כל הזמן באזורים האפלים של התמונה. גם רמת האור המירבית היא קריטית, שכן, לא תוכל להגדים HDR ראוי ללא יכולת להפיק אור עז. כל אלה, לפני שנדבר על צפייה בחדר מואר, שגם שם רמת האור חייבת שתהיה גבוהה.

ואנשים אחרים, שאינם דווקא חובבי ספורט, אבל חשוב להם לראות צמחים ובע"ח בצבעינם הטבעיים? גם הם ירצו מסך שיבצע את זה כראוי. אז אל תבוא ותספר לי שאנו המבוגרים "גדלנו" על CRT ואיננו זקוקים ליותר מזה.
אם זה מתאים לך, זה נהדר. אבל לא כל אחד חושב כך ויש שיסכימו לפתוח את הכיס, כדי לקבל "יותר", ולא רק בשביל ה"שוויץ".
ושים לב! עדיין לא הזכרתי גודל וגם לא אזכיר.
רק אומר, שמעבר לכל מה שכתבתי, חשובה גם יכולת העיבוד של המסך, שבה מתמודד היצרן עם אלמנטים כמו שיפור איכות התמונה כשהשידור עצמו נחות.
העברה של תמונה סבירה שמשודרת ב-SD ו-UPGRADIND של תמונה שמשודרת ב-HD לרמה של 4K בצורה הטובה ביותר חשוב לא פחות.

אז מצד אחד, הגיעו כעת לשוק מסכי 50 אינטש מתוצרת סוזוקי במחיר של 1000 ש"ח, אבל מן הצד האחר, אתה תמצא מסכי איכות בגודל 55, שעדיין, מחיריהם נמוכים מ-10,000 ש"ח. גם כאן, פער המחירים הצטמצם מאד, כי מה שהיה לפני פחות משנה פער של פי 14, נהיה כעת פער של פי 7-8!
וכן! זה נכון לכל טווחי סקאלות המחירים.

וכאן עדיין כל אחד יוכל למצב את עצמו בכל נקודה לאורך הסקאלה. תרצה זבל? תקבל אותו באלפייה. תרצה מסך עילית? תשלם פחות מ-10קש"ח. תרצה משהו סביר ובאמצע? תקבל גם ב-3,400-4,500 מסכים לגמרי לא רעים. אז איפה עומדים כל הטיעונים שלך? בערך כמו בפרסומת ההיא של מפעל הפיס. ראית אותה? זו, שבה איש אחד מסביר שמספיק לו מסך של 30 אינטש, ובכלל, ככל שמגדילים באינטש, כך צריך להתרחק מהמסך במטר. ואז, רגע לאחר שהוא זוכה, הוא מנחה את רכב המנוף לחלונו, כשעל וו המנוף קשור מסך של 250 אינטש. הבנת את זה ברוך?
אז נכון, עדיין לא קיימים בכלל מסכים בגודל שכזה, אבל הפרסומת מציגה בדיוק את הקטע, שבו אותו אדם, רוכש את הטוב ביותר ברגע שהוא יכול.

Ron W

New member
בשורה אחת אתה היחידי שמשכנע את עצמו ואין לכך תומכים

1. דורנו כילדים תחילת שנות ה60 לא היה ראינוע שחור לבן.
ראינו סרטים בגדול וכמעט לרוב בצבע ובגודל וסאונד רחב
מי זוכר את פרופורציות המסכים? זוכרים את בתי הקולנוע.
תכלס בילפפת כדי להתחפר.
2. פיינשמקרים או נובורישים קונים קודם כל כדי להרשים
בשנות ה 90 קנו פלזמות ב 30-60 אלף ש"ח ה30 היה בקומבינות
3. משמע אף אחד לא קונה בגלל דרישות אלא בגלל המצאי
אין בצג שום זבל שהרי שנתיים לפניו נחשב שיא השיאים
בניגוד למחשבים - אין צורך להתמודד עם מטלות אלא להרשים נטו.

אסכם שאיכות החוויה היא שמהווה פרמטר (שאינו רשום על הצג)
עליה יש לחלק את ההשקעה והיא כוללת סאונד תוכן וסביבת צפיה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
קנה לך רדיו טרנזיסטור ומסך CRT ויבוא שלום על עזה

Ron W

New member
קנה לך חלקה על הירח - הכי עתידני ולא נותן כלום

למעלה