קניית נגן בארה"ב

מורנית05

New member
קניית נגן בארה"ב

בעיצומן של החיפושים אחר נגן הולם, גיליתי שאבי היקר נוסע לארה"ב... ביקשתי ממנו לקנות נגן של 1 ג'יגה לפחות. הוא התלהב מנגן אומלל של סוני, ואז גלשנו לאתר של WALMART וראינו מחירים די טובים (בערך 150-160 דולר) לנגני ZEN של קריאטיב, עוד 10 דולר לפלאש (אין לי מושג אפילו מה ההבדל) של סוני (כולם של אחד ג'יגה) ובמאתיים דולר בערך יש קריאטיב 5 ג'יגה וגם IPOD. יש גם ב-170 דולר נגן 2 ג'יגה של פיליפס. IRIVER יש ב-240 דולר, ואולימפוס יש במאתיים. ושוב... מה כדאי? איזו חברה הכי שווה ביחס למחיר? מה זה נגן FLASH? איך המחיר לקריאטיב? הם נחשבים בסדר? יש בכלל ביטוחים לכל החברות האלה?! תודה תודה תודה מורן

יאיר B

New member
לא בטוח שזה כדאי

1. פלאש זו טכנולוגיה שבה השירים נשמרים כל צ'יפ אלקטרוני. לטכנולוגיה הזו יש ייתרונות (קראי מאמר בטאגליין) וגם חסרונות. 2. לנגנים שמיובאים מחו"ל לא תמיד יש אחריות גם בארץ. למשל: לשום מוצר של סוני שמיובא עצמאית ולא דרך ישפאר אין אחריות בישראל. לא יודע מה קורה עם IRIVER וקריאייטיב (איסטרוניקס הם היבואנים של קריאייטיב). מותג IPOD מיובא לארץ ע"י "ידע" (לא ידוע אם יש אחריות בינלאומית). 3. כל נגן יקר שמובא לישראל באופן עצמאי - צריך לשלם עליו מיסים. זה עלול להיות מאוד לא נעים לאביך היקר להיתפס במסלול הירוק עם נגן שלא הוצהר (והתירוץ לא ידעתי אם צריך להצהיר לא פותר). יש שירשורים בעבר על נושא המכס. בגלל כל הבעיות הללו - אני לא בטוח שזה חכם להביא נגן מחו"ל. באופן כללי: IRIVER, SONY וגם IPOD הם נגנים טובים מאוד. אולימפוס מתמחים בעיקר בהקלטה. על פיליפס אני לא יודע (אין הרבה בארץ, עלולה להיות בעיית שירות בארץ).

למעלה