קניית ני"ע שאינם רשומים מחוץ לבורסה ממוסדיים

LISN dot SW

New member
קניית ני"ע שאינם רשומים מחוץ לבורסה ממוסדיים

אני ממש שמחה שגיליתי את אתר תפוז, ומקווה שהגעתי לפורום הנכון. הייתי מבקשת לשאול אותכם כמה שאלות בנוגע לאפשרויות קניית ני"ע שטרם נרשמו למסחר לבורסה ממוסדיים, וזאת בעקבות קריאת דברים שכתבתם באתר. 1. ישנן קרנות פנסיה וקופות גמל שנקנו מהבנקים על ידי חברות ביטוח. חברות ביטוח שקנו את קופות הגמל וקרנות הפנסיה מנהלות אותן, והבנקים כבר לא מנהלים את קרנות הפנסיה וקופות הגמל. אפשר בעצם לכנות את חברות ביטוח אלו כ"חברות אם", ולכנות את קופות הגמל וקרנות הפנסיה כ"חברות בת". עד כמה באמת שולט מנכ"ל של חברת אם בהחלטותיו של מנהל השקעות בחברת הבת ? האם, באמת, כאשר מנכ"ל בחברת האם, אומר לסוחר שמנהל קרן פנסיה/קופת גמל בחברת הבת "אתה תמכור כמות X של ניירות ערך שאנחנו מחזיקים בחברה Y לאדם פלוני מחוץ לבורסה", אז מנהל ההשקעות הנ"ל של חברת הבת חייב לציית למנכ"ל של חברת האם שלו ? 2.האם גופים מוסדיים (“חברות האם" של קרנות הפנסיה וקופות הגמל) מוכרים ני"ע שאינם רשומים למסחר לבורסה, מחוץ לבורסה, לאנשים פרטיים ? ואיך קוראים למסחר מחוץ לבורסה מסוג זה, קרי-מסחר בין גופים מוסדיים לבין אנשים פרטיים, לגבי ני"ע שאינם רשומים למסחר לבורסה ? 3.האם מנהלי קרנות פנסיה וקופות גמל (“חברות הבת" של חברות האם) מוכרים ני"ע שאינם רשומים למסחר לבורסה, מחוץ לבורסה, לאנשים פרטיים ? ואיך קוראים למסחר מחוץ לבורסה מסוג זה, קרי-מסחר בין מנהלי קרנות פנסיה וקופות גמל לבין אנשים פרטים, לגבי ני"ע שאינם רשומים למסחר לבורסה ? האם יש אפשרות לקנות ממוסדיים ני"ע בטרם רישומם לבורסה ? אם כן, אז כיצד ?

noam4u

New member
תשובות

שלום אנסה לענות על השאלות למרות שתשובה על רגל אחת לא תהיה אחראית.... 1. מנכל של חברה לא אמור לשלוט על חברה בת, שהרי לחברה הבת יש מנכל משלה ודירקטוריון משלה... על כן, אין לו כל חובה לציית לו. עם זאת, אציין כי חברות בנות בדרך כלל מתאימים את האסטרטגיה שלהן לאסטרטגיה של הקבוצה אשר שולטת בה. 2. בעיקרון עד כמה שידוע לי לא. אין מסחר של ניירות ערך שהונפקו בהנפקה פרטית לפרטיים אחרים מחוץ לבורסה. בכל מקרה, דבר כזה יעשה רק בסכומים גדולים (מאוד גדולים)

למעלה