קניית סמארטפון ביפן

Simbbam

New member
קניית סמארטפון ביפן

הי חברים,

שאלה לי אליכם: האם משתלם לקנות פלאפון ביפן?
האם יש סכנה שהדגמים שנקנה שם לא יעבדו בישראל? לאיזה דברים צריך לשים לב כשקונים שם סמארטפון?

אשמח לעזרתכם :)
מתן.

semuelf

New member
שיהיו פתוחים לסימים אחרים

עדיין יש רשתות שם שנועלות את הטלפון רק לרשת שלהם.ופתיחה יכול להיות כאב ראש.
אז תוודא שהוא בא פתוח.
&nbsp
כל הסמטרטפונים עובדים בכל העולם, כמה שאני יודע.
יש סמארטפונים "נכים" - שהיצרן קיצץ בהוצאות והם תומכים רק באנגלית ויפנית בגרסא שנמכרת ביפן. (בעיקר אנדרויידים) יכול להיות שאפשר לטעון להם גרסא מלאה, אבל תצטרך לבדוק שבאמת אפשר וגם לעשות את זה, שזה לא לכל אחד.
&nbsp
אני קניתי Google Nexus 4 יד שניה, והוא תומך בכל השפות ועובד יפה גם ביפן וגם בישראל.

johnny d

New member
בקיצור לא

יפן אינה מקום ידודותי לקנות בו טלפון בגדול. וקשה לי להאמין שתוכל למצוא שם משהו זול מהארץ.
בנוסף יש את עניין התמחור שיותר מסובך ממה שהיה בארץ עד לפני 3 שנים, כך שיהיה קשה לך למצוא טלפון נטו לקניה במחיר סביר.
ואם כל זה לא מספיק, יפן מתעקשת להיות בחזית הטכנולוגיה, ולכן אם אתה לא קונה טלפון בינלאומי, יש מצב שבדור 4 ומעלה הוא לא יתמוך ברשת בארץ. ( אם אני זוכר נכון, הם פשוט לא היו מוכנים לחכות לאיזה ארגון תקנים מערבי בשביל הדור הרביעי)

Simbbam

New member
תודה על התגובה! לא הבנתי את הנקודה האחרונה אבל.

semuelf

New member
הדור הבא

הדור הרביעי (LTE) עדיין לא אחיד בין הארצות.
ולכן אם תקנה סמאטפון ביפן, ככל הנראה הוא לא יתמוך במה שבישראל יתקינו / מתקינים. (אני לא מעודכן לגבי הסטטוס כרגע)
אבל בטוח שהוא יתמוך דור 3.
&nbsp
הטלפון שאני קניתי, לדוגמא, הוא קצת ישן ולא תומך דור 4 בכלל. אני חושב שנקסוס 5 כבר כן תומך, אבל אני לא בטוח.

anigodin

New member
כן, אבל...

אם אתה מתכנן לקנות משהו קוריאני (סמסונג, HTC, LG וכו') עדיף בדרום קוריאה. זה בערך חצי מחיר מפה.
אבל גם ביפן אפשר למצוא זול יותר מאשר בארץ.
קניתי שם שני מכשירי סמסונג S4 (אחד רגיל ואחד אקטיב) בשליש פחות מאשר בארץ.
הקניה הייתה באקיהברה, טוקיו (אלא איפה?)
חשוב לבקש שהמכשיר יהיה sim free כדי שיוכל לעבוד עם כל כרטיס סים (זה בד"כ רשום בתצוגה).
&nbsp

למעלה