קניית ציוד טיולים באקוודור (קיטו) - האם כדאי?

nofnof1806

New member
קניית ציוד טיולים באקוודור (קיטו) - האם כדאי?

שלום לכולם, אנחנו מתכננים לעשות טיול של כ-8 שבועות באקוודור (כולל גלפאגוס) ופרו, בחודשים יולי-אוגוסט. כבר שריינו תאריכים (הזמנו כרטיסים), אבל האמת היא שעדיין אין לנו מושג כל כך לגבי מסלול, עלויות, ציוד וכו', ואנחנו רק מתחילים לברר עכשיו. בנוגע לרכישת הציוד - עלה רעיון: למה לא לנחות באקוודור (קיטו), להכנס לחנות נורמלית, ולרכוש שם ציוד טיולים. נראה לנו שנעליים שווה לרכוש בארץ בשביל שנוכל ללכת איתן כמה פעמים ולהתרגל טיפה, אז השאלה היא לגבי שאר הציוד. נשמח אם תחוו דעתכם על הרעיון של לקנות הכל ביום-יומיים הראשונים של הטיול (לכן אנו מוגבלים לקיטו). למישהו יש מידע/נסיון בנוגע למחירים בקיטו ולזמינות של הציוד של חברות איכותיות? מה כדאי לקנות שם ומה בכל זאת בארץ? (תיק לטיולי יום? חולצות מנדפות זיעה? מכנסי טיולים? פנס? וכו') תודה מראש לעוזרים

natyh

New member
ברור

ששרוולים למיניהם וחולצות כנ"ל רק שם. בענין מנדפי זעה למיניהם , הרבה אנשים קונים אני לא מוצא בכך איזשהו צורך .... מחירים וזמינות , כדאי לבדוק שכירת ציוד בודאי שהעלות לציוד מעולה שישכר בהוארז או קוזקו פירו זניחה לעומת קניה ומדובר בציוד מעולה שבמעולים שרק אפס קצהו נראה אם בכלל בארץ.. נשאר לבדוק שימוש בציוד באקודור וזמינות לשכירה , בכל מקרה אתם לא מוגבלים לקיטו מאחר שהציוד לגלפגוס ציוד לטיפוס וציוד לגונגל הוא ציוד שונה , הפשרה שאמליץ לכם היא תרמיל ונעליים בארץ , אם כך נשאר לכם להגיע לאקודור לסדגור עיסקה ולנסוע לגלפגוס להמשיך לצפון פירו הוארז להצטייד או לשכור לטייל ואם תירצו לחזר לאקודור ... אל דאגה לא תירצו ... לחזור לשם אחרי ההגעה להוארז , בענין המשפט ציוד של חברות איכותיות המשפט אומנם יפה אך אין לי מושג עד היום מי ייצר את האוהל ששכרתי בהוארז בשנת 94 האוהל הזה שימש אותי במשך יותר מחודש בשלג בסערות בגשם בחמישה טרקים או יותר , ואני מצטער בדיעבד שלא רכשתי אותו מעולם לא ראיתי בארץ אוהל שמתקרב לרמתו אותו ניתן לרכוש בכסף וכאמור אין לי מושג מי היצרן אך אני יודע מה האוהל הזה היה שוה... וממש לא בטוח שיוצר על ידי חברה מוכרת וגם ההיפך נכון .... . בברכה . נתי

SOLO TREKKER

New member
כשאני הייתי בהוארז ב- 2004, הושכרו שם

לצורכי טיפוס אוהלי NORTH FACE. למרות שהיה לי אוהל משלי ששימש אותי לטרקים (והיה מצוין ועמיד כמעט בכל מז"א), כשטיפסתי העדפתי את אוהלי ה- MOUNTAINEERING של NORTH FACE שהושכרו שם.

nofnof1806

New member
הבהרות והמשך השאלה

קודם כל תודה על התגובה. אוהל ושק שינה - נשכור ע"פ הצורך. גם ככה לא ברור כרגע כמה נישן בחוץ... השאלה היתה יותר לגבי ציוד אישי שלא שוכרים - מכנסי טיולים, חולצות מנדפות זיעה, גרביים מחממים ומנדפי זיעה, מעיל פליס טוב וכו', וגם תיק יום שישמש אותנו לכל הטיול ובתקווה גם בארץ. מכנסים יכולים לעלות בארץ ~300 ש"ח, מעיל פליס 300-600 ע"פ מה שראיתי, תלוי מה קונים, ואם בקיטו זול יותר אז אין סיבה לא לקנות שם, בהנחה שהכל באמת זמין. מכיוון שמדובר בציוד בסיסי מאוד (בגדים...) אנחנו רוצים לקנות אותו מייד כשננחת. נעליים נקנה בארץ. תרמיל - אתה מתכוון לתיק יום קטן (נניח 30-45 ליטר) או למוצ'ילה הגדולה (~80 ליטר) עם כל הציוד? כי תיק גדול נביא מהארץ, אבל השאלה בקשר לתיקי יום שיכולים גם הם לעלות 500 ש"ח... בעניין החברות המיצרות את הציוד - הכוונה שלי היתה לשמות המוכרים כמו לואו אלפיין, נורת' פייס, קולומביה וכו'. אם קונים חברה בינלאומית שמוכרת כחברה טובה לציוד, קשה ליפול. אם קונים חברה מקומית שאינה מוכרת - יכולים ליפול על ציוד טוב, ויכולים ליפול על ציוד גרוע, ובתור מישהו שלא מבין כל כך בציוד עדיף לי ללכת על בטוח...

natyh

New member
אין דבר כזה ללכת על בטוח

כל הציוד היום מיוצר בסין ולא חסרים זיופים גם לשמות מכובדים..... ציוד שוכרים על מנת למדוד אותו במידה והוא טוב קונים. השם חסר משמעות . אין מצב שלא תדעו את איכות הציוד לאחר מדידה ובדיקה בשטח. אגב גם אנו לא הבנו כלום בציוד וכעת בשל הניסיון מבינים היטיב . זיכרו הפזיזות מהשטן !!!! בברכה נתי

natyh

New member
בענין ספציפי

מכנסי טיוליםמ קנה שם שארוואלים כבר כתבתי אין טוב מהם , למטרה הזו . מנדפי זעה מיותר לגמרי , פליז לא שוה כלום יחסית למעיל פוך טוב במקומות הקרים באנדים או מעיל צמר אלפקה שנמכר שם באנדים. יריעות גשם קנו שם , תצטרכו תיקי יום קנו בארץ לא תמצאו שם מציאות ..... קיטו זה לא המקום להצטידות ..... בדברים הללו אוטבלו בהחלט כן. שוב הפזיזות מהשטן , ואין לכם שום סיבה לרוץ. בברכה נתי

nofnof1806

New member
עוד קצת שאלות

כשאתה אומר ששוכרים ציוד כדי למדוד אותו - לאיזה ציוד אתה מתכוון? מה ניתן לשכור שם ולנסות? אז תיקי יום ונעליים נקנה בארץ. אני אשמח להסבר מסודר יותר לגבי מה כן מומלץ לקנות דווקא שם, והאם בקיטו או אוטבלו: חולצות מנדפות זיעה - שמענו בעיקר דעות חיוביות, ולכן אנחנו נקנה. מכנסי טיולים - חשבנו על שני זוגות אבל אולי נסתפק באחד. שרוואלים - לא יהיה איתם קר מידי? (הבנתי שבחלק מהאיזורים הטמפ' במהלך היום הן 10-20 מעלות, ובלילה 0-10 מעלות). מה הכי כדאי בתור מעיל מחמם - מעיל צמר אלפקות מהשוק באוטבלו? מעיל פוך? (מאיפה?). באיזו חנות דווקא המליצו לנו על מעיל פליז עם צפיפות סיבים גבוהה כי זה אמור להיות גם מחמם וגם לא מסורבל יחסית בשביל לטייל איתו. אתה חושב שהוא לא יחמם מספיק? (בכל זאת בלילה בחלק מהמקומות הטמפ' קרובה ל-0...)

natyh

New member
קצת מכיר את המקומות ...

וכן את החנויות .... ורק באזורי הטרקים שאתה מדבר עליהם ביליתי חודשיים.... . עם שארוואל לא תהיה לך בעית קור לא מסתובבים בדרך כלל בלילה בחוץ אלא ם כן תיכננת רע וניכנסת להליכה בחושך ... וביום ההליכה תחמם אותכם . בענין מעיל פוך או צמר : לטרקים שניהם טובים , אני מעדיף את הפוך הקל יותר , לטיפוס הרים רק פוך . אם אתם לא מתכוננים לטפס תסתדרו יופי עם הצמר , שכמובן יש מספר דרגות ומחירים שונות . הפליז מוצר נהדר אך לא מתאים לאזורים הללו , כנ"ל מנדפי הזעה למיניהם . בברכה נתי

pako27

New member
לא כול כך מסכים עם הבנתי נכון

בידוד תרמי מנדף לאקלים קר לא יתאים לתנאי קור ???? פוך מבודד נהדר אבל סופח מים והופך לכבד,בטח ובטח לוקח לו המון זמן להתיבש....כולל זה שיש מצבים שיצבור לחות ואז ירקיב. פוך הוא בעל תכונה "להתנפח" ומאוד לא נוח לטיול ....כמובן שיכולת הבידוד של פוך גבוהה אבל לא רק זה בעל חשיבות... יכולת הסעת הזעה = נידוף מאוד נמוך ביחס לפליס....

natyh

New member
מסתבר

שאנו חלוקים בדעתנו בענין הזה ....

pako27

New member
זה חלק מהיופי

אני מסכים יהרבה דברים הם שטויות, ומי כמוך מכיר את גישתי.... אבל אני אתן דוגמא מוחשית מראיונות עבודה שקיימתי אתמול ל 3 חבר'ה לאחר טיול בד.אמריקה, בן שאלותי היה: 1)מה האביזר שהיה לך הכי חיוני בטיול. 2)על איזה אביזר (ציוד) היית מוותר. להפתעתי כול ה3 צינו שהכול היה יעיל והם הצטיידו בתרמיל , נעלים,אוהל ,כן כן אוהל, בנזיניה,ביגוד תרמי ופליס... לרוב אני שואל בכדאי דווקא את השאלות האלו על מנת שבאמת לקוחות לא יקבלו יעוץ לא הוגן או שירכשו מוצר מיותר.... אבל הם צינו נק' שאותה אנחנו תמיד מציינים - באנו לטייל ולעשות טרקים ולא לשבת רק בחופים ובאכסניות..זה הבדל קטנטן ,לא? אישית אני נותן דגש לא על איזה מותג של תרמיל או נעל לרכוש - LOWE או DEUTER או נעל תוצרת LA SPORTIVA - ASOLO או SALOMON אלא על האביזר שיעזור להם לשרוד ולהינות, ולחזור הביתה עמוסי חוויות מטיול מוצלח .... לכן ביגוד תרמי,שיטת השכבות, שק שינה הם בראש סדר העדפות מבחינתי וזה לא פוסל את התרמיל,נעל וכול שאר האביזרים, פשוט שם אין הרבה צרות קריטיות...

fazer_1000

New member
מסכים איתך חן אבל מעלה שוב את מה שטענתי

כשדיברנו על כך אצלך בחנות- גם תיק וגם נעליים יכולים להיות ההבדל בין טיול מושלם לסיוט מושלם. קח לדוגמה בנאדם כמוני עם גב בעייתי שמקושר לרגלי פלטפוס שבשילוב נעל לא מתאימה הורגות לי את הברכיים ו.. יו גט דה פיקצ'ר. זה יכול להיות ההבדל בין לצאת לטרק או לשבת באכסניה שלושה ימים כי הרגל שלך הגיע למצב שאתה לא יכול להכניס אותה לנעל סגורה, או שאתה לא יכול לשים את התיק כי הוא עשה לך חרכי ירי בכתפיים/מותניים.

pako27

New member
fazer_1000 תראה

אתה צודק אבל מה שהצגת מצריך הפרדה, למה? פשוט בעיות בריאות הן נושא אחר וללא ספק דורשות תשומת לב כמו שציינת אבל יש רבים שהם בריאים....ואז ?! כמו כן לא סתם החברות מיצרות מוצרים שפותחו ועברו מחקר מסוים, ובוודאי ביקורת איכות קפדנית. תמיד יש מוצר ברמה גבוה יותר ובוודאי שזה עולה כסף ומי שרוצה את האיכות הגבוהה ביותר משלם על זה, פשוט וטבעי. אך יש גם מוצרים שהם זולים יותר ויתנו תמורה מלאה לכול מטייל קונבנציונלי (רק חשוב להבחין בהבדלים ואת זה לא כול אחד כול מסתבר, מכוון שלא כולם בקיאים או מטיילים בנפשם) . זה חלקם מהיצע וביקוש צרכני.................................................................................................... פשוט, קל ובהיר כיום שמש בסלוודור באייה.... אך לעיתים בוחרים במוצר מאיכות גרוע שנהרס מיד וזה מעצבן, במקרים שונים גם המותג הכי מפורסם (כמו בכול תחום)כושל, יש פתרון, להתעצבן מעט, לרכוש מוצר חדש ולהמשיך לטייל בחזרה ארצה עושים חשבונות .....
אני יודע שכשיש צורך במוצר אמין ואכותי להרפתקאות שונות גם מנהל הפורום לא מתפשר - באוויר, בים וביבשה
נ.ב: בעית פלטפוס היא מקרה לאורטופד אשר יתאים מדרס על פי טביעת רגל
באם יש צורך בנעל רחבה,צרה...וכו' זו כבר בחירה בן גזרות שונות של יצרנים.

natyh

New member
אני לא מתפשר .... ../images/Emo13.gif

מה לא חיפשתי חודשיים אוהל לאופניים ובסוף הבאתי נורת פייס מרתון מארה"ב .... אני לא מתתפשר .... חחח חן הגיעו הפליסים התרמיים מצמר אלאפאקה מבוליביה או שאצטרך לנסוע לשם ... שוב ... תודה על הפירגון .

fazer_1000

New member
אין צורך בפורמליות, אתה יכול לקרוא לי פייזר..

בכל אופן, אין ספק שעל איכות משלמים (הבעסה היא לשלם הרבה על משהו לא איכותי וגם זה קורה הרבה. אני אישית מהאנשים שכן מתעצבנים מזה מאוד אז אני מעדיף להשקיע זמן בבדיקה לפני הקניה). אגב, אני אדם בריא (בגופי לפחות). אני רק דוגמה לאיך ציוד לא מתאים יהיה יותר בולט ובפרק זמן מהיר יותר, מאשר מי שאין לו את הבעיות הנ"ל, אבל כנראה שגם הוא יסבול. אני שוב חוזר על המנטרה שעלתה בשרשור הבנזיניות ותעלה מכל שרשור ציוד שאגיב בו- ציוד צריך להיות מותאם בראש ובראשונה לאופי הטיול שלך. אל תקנה מעיל פליז בדרגה 1000 עם חלק עליון בדרגה מיליון ועמידות למים, רוח אדמה ואש אם אתה הולך להזרק על החוף בברזיל.. כנ"ל אל תקנה תיק ב1000+ ש"ח אם אתה מתכוון לצאת אולי לטרק או שניים. אבלללללל.... כשאתה כן קונה משהו שמתאים לצרכים שלך, במיוחד אם הם יותר "דורשניים" (יעני דימנדינג, באנגלית נשמע עדיף) תבדוק טוב מה אתה קונה, אל תתפשר ותראה שזה מתאים לך פיקס (כשמדובר בתיק ונעליים בעיקר). חבל על חסכון של 200 שקל שיתבטא בנעל מפורקת באמצע טרק או רגל כואבת או כתפיים משופשפות / תחושה שאתה סוחב 100 קילו כי המערכת גב צ'יקמוק. גם אם לא יהרוג אותך ("השרדות"?)- אתה בטח תהנה פחות. רובנו מטיילים פעם אחת, אולי פעמיים. לא חבל בשביל כמה שקלים (שבטווח הארוך הם זניחים) להפחית בערכן של חוויות לכל החיים? ותחשבו על זה.. אייייייי...

natyh

New member
שיכנעת אותי חן

אני רץ לקנות ביגוד תרמי מצמר אלפקות !
יש לך בחנות או שאיאלץ לחכות לאוקטובר.....

למעלה