קניית רכב בוויניפג

mikel22

New member
קניית רכב בוויניפג

היי
מבקש עזרתכם היכן ניתן לרכוש רכב יד שנייה בוויניפג, אנחנו עוד מעט אמורים להחזיר את הרכב השכור וחייבים לקנות רכב בדחיפות.

PuffDragon

New member
אני מניח שיש דילרים בויניפג (כמו בכל מקום אחר)

יש גם רכבים ב Kijiji.ca במכירה פרטית.
&nbsp
שימו לב שגם בקנדה יש הרבה רמאים וגנבים,
אל תקנו רכב בלי שאתם מכניסים אותו למוסך לבדיקה.
מוסך שאתם בחרתם, לא מוסך של הדילר או שהמוכר הציע.
&nbsp
&nbsp

mikel22

New member
ואיך יודעים מה הערך של הרכב?

איזה מחירון רכב בקנדה מקביל למחירון "לוי יצחק"?

PuffDragon

New member
חפש בגוגל

Canada Black Book
או
Canada used car prices
&nbsp
וגם חפש מכוניות דומות ב AutoDealer.ca ותראה בכמה הם נמכרות.
&nbsp
תתכונן להתמקח ותתכונן ל hidden fees שפתאום יתווספו ברגע האחרון,
ואז תסרב להם בתוקף.
&nbsp

lisi1818

New member
אתר מכוניות משומשות

באתר זה תמצא מכוניות משומשות מדילרים ומאנשים פרטיים
סמן בריבוע ממי אתה מעונין לקנות. יש הבדל במחירים.
http://wwwb.autotrader.ca/

Canadian black book

הוא המקביל ללוי יצחק. זה המחיר שאתה אמור לקבל על הרכב הישן שלך מהדילר כשאתה קונה חדש.
כשאתה קונה רכב ישירות מהמוכר אתה אמור לשלם פחות. כשאתה קונה רכב משומש מהדילר אתה אמור לשלם יותר

mikel22

New member
האם רצוי לקנות רכב מדילר או מפרטי?

מה יתרונות/חסרונות מרכישה מדילר?
אולי כדאי לאחד שכמוני שלא מבין כלום בעניין (עדיין) לרכוש מדילר
?

ולגבי ביטוח חובה/מקיף, איך זה הולך פה?

michaelbl

New member
קח בחשבון שיש גם דילרים נוכלים

את האוטו הראשון שלי קניתי מדילר שסידר אותי ומכר לי אותו אחרי תאונה גדולה. הוא נתן לי קארפקס שבדיעבד הבנתי שרלוונטי לארהב, שהראה שהאוטו נקי. פניתי לארגון סוחרי הרכב להתלונן אבל חוץ מלתת לי מכתב תמיכה למטרת תביעה בבית משפט הם לא ממש עשו משהו, בקיצור גם דילר יכול להיות רמאי, ובמיוחד דילר קטן שלא מסונף לסוכנות רכב.
קח בשחבון שאת הרווח הדילרים עושים מלהציע מחיר מאד נמוך למי שנוכר להם אותו, ולגבות מחיר גבוה ממי שקונה, מעבר לכך יהיה לך יותר קל להתמקח עם בן אדם פרטי (ובמיוחד אם זה קנדי אסלי) מאשר עם דילר ממולח שאוכל כמוך בלי מלח.
אין בקנדה מכוני בדיקה לקנית רכב כמו בארץ, אז בעיקרון אתה יכול פשוט לקחת את האוטו למוסך רגיל לבדיקה, אנחנו לא לקחנו אף אחת מהמכוניות שהיו לנו, וחוץ מאותו אוטו עם תאונה הכל הלך בסדר גמור, במיוחד אם אתה קונה אוטו חדש יחסית שנמצא יחסית בתחילת האחריות, מה שמגדיל את תחושת הבטחון שבמקרה של בעיה זה לא יעלה לך כסף.

mikel22

New member
היכן ניתן לבדוק המלצות לדילר אמין?

או אלה שצריך להתרחק מהם?

idohatam

New member
yelp וחבורתו. בכל מקרה, בדילרשיפ גדולים הסיכויים למצוא מוכר

סביר הם גדולים יותר (כפי שמיכאל ציין) ואצל רציניים תקבל גם גרנטי לכמה חודשים. תתכונן לזה שינסו לדחוף לך הרחבת אחריות דרך חברה שלישית, הם מקבלים הרבה כסף מעמלה על דברים כאלה.
במידה ואתה קונה אוטו יחסית חדש הייתי מדלג למרות שבד"כ הדילים טובים, אם האוטו בן שלוש ומעלה הייתי שוקל. לאוטו הראשון שלנו קנינו כזו הרחבה והיא דיי כיסתה את עצמה במרוצת השנים (רכב אמריקאי...).

michaelbl

New member
אני לא מסכים עם ההערה האחרונה לגבי אוטו אמריקאי

אנחנו ב10 השנים האחרונות היינו בעלים של מכוניות אמריקאיות שונות (גם בארץ לפני המעבר), ויש לי רק דברים טובים לומר. אפס תקלות, אפס בלאי, כשמכרנו את המכוניות אחרי כמה שנים הן היו כמו חדשות, כל הפלסטיקים במקום, כלום לא מקרקש ולא רועד (למען האמת לא היינו מוכרים אותן, אבל כל פעם נוצר מצב שאילץ אותנו למכור).
אם כבר המכוניות הגרמניות הן פסולת. כל מי שאני מכיר שיש לו בעלות על גרמנית, בין אם זה מרצדס אאודי או במוו, כולם מבקרים תדיר במוסך עם תקלות שונות ומשונות. לא הייתי נוגע בגרמנית עם מקל.
היפניות אני מניח שהן בסדר, למרות שאישית לא משוגע עליהן. לצערי נתקעתי עם טויוטה בשנתיים האחרונות בניגוד לרצוני. היא בסדר סה"כ, לא מלהיבה אבל עושה את העבודה.
בקטע של עלות מול תועלת, אי אפשר לנצח מכונית אמריקאית בת שנה שנתיים.

dannyk27

New member
אני מסכים עם מיכאל באשר לרכבים האמריקראיים,

גם אני בעשר שנותיי בקנדה, החלפתי שבוע שעבר את רכבי הרבעי האמריקאי, ללא תקלות וללא ריקולים דחופים ומסוכנים בטיחותית. רק כאלו שמבצעים עם החלפת השמנים וכאלו שלא התגלתה בהם שום תקלה ושום זיוף.

mikel22

New member
חשבנו לקנות אאודי Q5 אבל נורא יקר

בארץ היינו בעלים מרוצים של אאודי A3 1800 טורבו מודל 2008, מאוד נהנתי מהכח שהמנוע סיפק (160 כ"ס) אבל חלפים מקוריים יקרים בטרוף.

כאן חשבנו להשתדרג ולרכוש אאודי Q5 שנת 2012 אלה שהן יקרות מאוד ביחס לתקציב שאנו מקציבים לעצמנו (בסביבות 12 אלף CAD).

הדלק כאן זול משמעותית ממחיר בארץ, טנק מלא 60 ליטר עלה 50 CAD שזה 150 ש"ח, פחות מחצי מחיר מהארץ, אין פלא שיש כאן רכבים עם מנוע של טנק (כל הטנדרים הגדולים ששומעים אותם מקילומטר),

חשבנו לרכוש טויוטה מודל 2012, אבל אמריקאי נשמע הרבה יותר טוב, איזה אמריקאי מומלץ ב-12 אלף?

פורטי40

New member
הקורולה שלי שרתה אותי 20(!) שנה בנאמנות עד שהזדקנה ומתה

תמיד התניעה במכה ראשונה
כמעט ולא החלידה למרות שנסעתי בה לעבודה 14 שנים יום יום בשלג גשם מלח קרח חמסין וברד.
בשנתה העשרים לחייה, המסכנה התחילה לקרוס באובדן מערכת מיזוג אויר, ואז ה ABS שבק, ואז היו תיקוני מערכת נוזל בלמים. את המצבר החלפתי רק פעם אחת. דלת תא המטען התחילה לעשות בעיות. כמו איזה זומבי, היא עדיין חונה אצלי, לפעמים מסיעה אותי לסופר, וגם לקוסטקו.
190 אלף ק"מ על המד.
נשמתה עדן.

ברור, נשים מקצרות את תוחלת החיים של הרכב

אני קונה מכוניות משומשות רק מגברים שיש להם מדבקה של ריינבו על הפגוש

natali138

New member
מהניסיון האישי בוויניפג...

היי אנחנו גם נתקענו הרבה זמן עם הרכב בשכירות כי לא מצאנו רכב ביד שניה. האמת שלא פנינו לדילרשיפ כי הבנו שהם נוכלים אבל בדיעבד מספר חברים כן קנו בדילרשיפ והיו מרוצים.
&nbsp
קנינו ממוכר פרטי ויש כמה טיפים.
כמו שכבר נאמר להכניס לבדיקה במוסך. אנחנו הכנסנו למוסך מורשה (דודג קרייזלר) וביקשנו את הבדיקה הכי מקיפה שיש. שילמנו בערך 100 דולר והם טוענים שבודקים איזה 80 סעיפים. למזלנו באמת הכל יצא בסדר חוץ מבעיה במזגן שידענו שקיימת עוד לפני.
יש גם את עניין הקארפרוף ולבדוק שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות. הרבה רכבים בוויניפג הם ריבילט שזה אומר שעברו תיקון/שיפצור/תיקון מאסיבי והוחזרו לכביש. בדרכ זה אמור להיות מצוין בקארפרוף אבל כמו תמיד גם בזה יש קומבינות ולא תמיד זה מופיע. אז לקחת הכל בערבון מוגבל.
ברור שלא קונים בלי שיש SAFTEY.
&nbsp
אנחנו חרשנו את קיגיגי יומם וליל עד שמצאנו משהו נורמלי וזה היה מעל התקציב שהקצבנו בהתחלה. אבל בסך הכל יש לנו אחלה רכב. במיוחד אחרי שנסדר את המזגן :)

למעלה