קניית רכב

שקוירין

New member
קניית רכב

שלום לכולם, האם למישהו יש התנסות בנושא קניית רכב חדש דרך חברת רילוקיישן? קיבלנו הצעה לפורד פוקוס או דודג' ניאון במחירים יחסית נמוכים (לפורד- תשלום ראשון של 3000 דולר ו-36 תשלומים של 326 דולר ב-0 אחוז ריבית, הדודג' אפילו זולה יותר). מראש חשבנו לרכוש רכב משומש ולא חדש באזור ה-8000 דולר אך פתאום יש מחשבה שנייה-אולי שווה בכל זאת רכב חדש ולהיות עם ראש שקט בנוגע לתיקונים וכו'? בכל מקרה אשמח לשמוע התנסויות של אחרים בנושא ובכלל המלצות לגבי קניית רכב. תודה.

Boston Guy

New member
תלוי במצב המזומנים שלך.

פוקוס (או נאון) נחשבים למכוניות קטנות בארה"ב - והן מאבדות ערך בקצב מדהים. אתה תשלם (נניח על הפוקוס) כמעט $15,000 לפני מיסים - על אוטו שבמודעות בעיתונים (לפחות כאן בבוסטון) מציעים באזור ה 10,000$ ( אחרי ה cash incentives של פורד). אם תקנה מודל 2003 חדש (ממלאי שתקוע אצל הדילר) תקבל גם אחריות של אוטו חדש, וגם תהיה במסגרת התקציב שלך...

שקוירין

New member
תודה על התשובה

הבנתי שבאופן עקרוני היפניות שומרות ערך בצורה הרבה יותר טובה. האם למישהו יש המלצה לגבי רכב משפחתי משומש באזור ה-$8000 או חדש מהמלאי (כפי שהמליץ Boston Guy) באיזור ה 10000$?

Boston Guy

New member
"פוקוס" לא נחשב ל"רכב משפחתי" באמריקה

בתגובה הקודמת שלי התייחסתי ספציפית לסוג הרכב שאתה הזכרת. עכשיו הכנסת מושג חדש למערכת השיקולים – "רכב משפחתי". כדי לחפש אוטו, אתה צריך להגדיר לעצמך מה הן הדרישות שלך... "פוקוס" הוא אולי מה שבישראל מגדירים כ"רכב משפחתי", אבל כאן הוא נחשב ל COMPACT CAR ומתגמד ליד המכוניות האחרות שעל הכביש. אין שום דבר רע באוטו קטן – פרט, אולי, לסיכויי השרידה שלך בתאונה עם רכב אחר ובעבירות שלו. רכב קטן יהיה יותר חסכוני בדלק, ויותר זול לקנייה. אבל אתה צריך להחליט לעצמך מה אתה מחפש – "רכב משפחתי" ישראלי או "רכב משפחתי" אמריקאי. נקודות שאתה יכול לקחת בחשבון: כמה אנשים אתה מצפה להסיע באוטו? האם יש (או צפויים) ילדים קטנים שיצטרכו כיסאות אוטו? כמה? אזור המגורים – האם תצטרך רכב עם עבירות חורף (שלג, קרח) יותר ממספר ימים בשנה? האם זה יהיה רכב COMMUTE לעבודה? איזה מרחק ובאיזה מין כבישים תצטרך לעבור כל יום? האם אתה הולך לגדל משפחה בפרברים, או הולך לגור כרווק או "זוג צעיר" בתוך עיר? אם משפחה – כמה כלי רכב אתה מתכונן להחזיק? אם משפחה + פרברים – האם תצליח לחיות בלי מיניוואן \ סטיישן? כשתחליט איזה טיפוס וגודל רכב אתה צריך, אפשר יהיה לדבר על יצרנים ושנתונים.

טל ר

New member
אל תשכחי מיסים

5% מערך הרכב + אגרות למיניהן (באזור ה-$100-200).

us2canada

New member
Neon is...

Neon is the worst car I have ever driven Just so that you'll know.... As for car value - they all lose value fast thus ceaper the car is the lower the loss is... I would assume you coan find better deals while on location...

דפנה KC

New member
נשמע מאד יקר לפורד פוקוס

ההמלצה שלי בקשר לקניית רכב זה סבלנות וחקר שווקים טוב...גם אני העדפתי רכב חדש. את השאר האחרים כבר אמרו.

davidz007

New member
עצה לגבי רכב משומש

כל הדילרים מוכרים יחד עם הרכב Extended Warranty. זהוא ביטוח תקלות וקלקולים לרכב. מדובר בכמה מאות דולרים נוספים שיתנו לך ראש שקט למספר השנים שתקנה את הביטוח הזה (ניתן לקנות לשנה, שנתיים או שלוש). אם הדילר מסרב למכור לך Extended Warranty כנראה שמשהוא לא בסדר עם הרכב ולא כדאי לקנות אותו. לכן גם אם אין באפשרותך לקנות את ביטוח האחריות הזה כדאי לשאול עליו ולראות את התגובה של המוכר.

sagis99

New member
רכבים בארה"ב

אני יכול לנסות להמליץ לך לקנות רכב קצת יותר גדול, אם אתה מתכוון שהוא ישרת משפחה (2 מבוגרים + לפחות ילד אחד) מנסיון של חברים כאן, אחרי שקונים רכב שבישראל נחשב "גדול מספיק" תמיד מתחרטים יותר מאוחר, ומוכרים אותו כדי לקנות משהו אחר. למשל, HONDA CRV שאולי נחשב בישראל, כאן מספיק מאוד בקושי למשפחה של 4.. הכל כמובן תלוי בתקציב, אבל יש הרבה MINIVANS במחירים נוחים (MPV?), ובכלל, כדאי להכנס לאתר של EDMUNDS.COM כדי להתרשם מהשוק המקומי.

מדען

New member
אותי השביעו המקומיים *לא* לקנות חדש

אין לך היסטורית אשראי, אז תשלם 16% שנתי על מימון. חוץ מזה, אתה מאבד כמה אלפי דולרים ברגע שיצאת מהדילר - למה לא לתת למישהו אחר להפסיד אותם? מכונית יפנית בת שנתיים זה לא זול, אבל הרבה יותר זול מחדשה וטוב לאיזה טריליון מיילים (אלא אם אתה קונה כלב עם המוני מיילים). פלוס יהיה לה אחריות יצרן.

odedee

New member
זה ממש לא נכון.

אין לי שום הסטורית אשראי וקניתי רכב במימון של היצרן (במפורש על מנת לבנות הסטורית אשראי!). הריבית היא simple interest 2.9% ע"פ ארבע שנים. יצרני הרכב עושים את הכסף ממכירת מכוניות ולא ממימון, יש להם כל אינטרס לתת לך תנאי מימון טובים כדי שתקנה את הרכב מהם. הם גם לא לוקחים סיכון גדול - הרכב משועבד על שמם. את הכסף ש"חסכתי" ככה אני יכול כעת להשאיר בבנק בישראל ולקבל עליו ריבית גבוהה יותר. לגבי ירידת הערך - לפני שקניתי (הונדה) בדקתי כמה עולה רכב זהה בן שנה, שנתיים, שלוש וכן הלאה. ירידת הערך בשנים הראשונה קטנה יחסית ודי דומה לירידת הערך של רכב בן 4-5 שנים. ולפחות עבורי זה היה כדאי, כי אני לא רוצה להתעסק עם מוסכים, גם אם זה עולה טיפה יותר כל שנה.

למעלה