קניית תבניות לאפיה

הסהר

New member
קניית תבניות לאפיה


שלום פורום !
לרגל עליית שלב בתחביב האפיה , החלטתי להתחדש בקניית תבניות לאפיית עוגות.
אשמח לעצתכםן...
איזה גודל תבניות מומלץ לקנות?
בספר האפיה שלי (העוגות של פסקל) היא ממליצה לרוב על תבניות מלבנית של 27X30, אבל גם על גדלים אחרים,
ותבניות עגולות קפיציות בכל הגדלים.... לי יש אחת טובה בקוטר 24Q.
ומבחינת החברות או החומרים שמהם עושויות התבניות - מה מומלץ?
יש לי זוג תבניות אנגליות שאמורות להיות איכותיות, אבל מהר מאוד הן התמלאו סימני חלודה - מחיתוך בסכין ומשהייה ארוכה מדי בכיור רטוב... אין סיכוי לאפות בהן משהו בלי נייר אפיה. איך לא לחזור על הטעות ?
תודה ושנה טובה
 
תבניות אפיה

יש מגוון רחב בשוק היום של תבניות אפיה, סיליקון הוא מוצר טוב, נוח לשימוש, כן צריך לשמן את התבנית, אפילו בריסוס שמן.
יש לו מגוון רחב של אפשרויות, רק צריך לקנות בחנות טובה ולא להתפתות למחירים זולים מאוד.
לגבי תבניות מתכת, אני אישית משתמש ברינגים, יש לי רינגים עגולים בכל מיני גדלים, יש לי 2 רינגים מרובעים, שהחביב עלי הוא 22X22.
השימוש ברינג הוא פשוט מאוד, זה רק ענין של לחשוב קצת אחרת ולא להיבהל שבעצם אין תחתית.
התחתית של הרינג הוא מגש מתכת (עולה כ- 30 ש"ח בכל מיני חנויות, עגול בד"כ), עליו מניחים את הרינג.
לוקחים נייר אפיה, יש שיטת עטיפה של הרינג, אבל אני לא רוצה לסבך אותך, פשוט תחתכי את נייר האפיה קצת יותר מקוטר הרינג ותכניסי את הנייר פנימה ותהדקי לצדדים.
נכון שזה לא יוצא מושלם, אבל כשממכניסים את הבלילה זה ממש לא חשוב.
את מגש המתכת מניחים בזהירות על רשת האפיה ואופים רגיל.
לאחר מכן שמים את העוגה על רשת צינון ולאט מוציאים את מגש המתכת והעוגה מתקררת יותר מהר.
בגלל שהרינג עשוי אלומיניום, הוא לא מחליד, הוא לא מקבל שריטות, אין לו שום ציפוי כמו שיש לתבניות מתכת אחרות.
 

ronnie 123

New member
את יכולה לסבך אותי" ולהסביר את אופן השימוש בנייר האפיה?

 
בבקשה

אני אנסה להסביר הכי פשוט שאני יכולה.
בהנחה שהשימוש יהיה ברינג עגול (מרובע קצת יותר קל) הציוד הנדרש:
רינג עגול
תחתית להניח עליו את העוגה, זאת יכולה להיות גם תבנית התנור, רק לא רשת.
נייר אפיה
מספרים

גוזרים את נייר האפיה בצורה עגולה שהקוטר שלו יהיה קצת מעבר לקוטר של הרינג, שאריות לפח, אני עושה בערך עיגול, זה יוצא מעין אליפסה לא מדוייק וזה לא הכי חשוב.
את הרינג אני מניחה על התחתית, או בתבנית התנור, או בכל תבנית אחרת שיש לך, חשוב שזאת תחתית חסינה לחום גבוה.
את נייר האפיה שחתכת שמים בתוך הרינג ומתחילים לקפל את הדפנות, כך שבעצם אמור לצאת נייר אפיה בתוך רינג, הקצוות שלו יהיו מקווצ'צ'ות לגמרי (רינג מרובע יותר קל), כמה שיותר להדק לשוליים. לא להתרגש אם יוצא עקום, עם קפלים.
אפילו לא צריך לשמן את התבנית.
מוזגים את בלילת העוגה (אני גם עושה בזה עוגת שמרים עגולה) מעבירים לתנור ואופים בחום לפי המתכון.
מוציאים את העוגה מהתנור לאחר האפיה.
יש שתי אפשרויות, אם העוגה מונחת על תחתית נשלפת כזו, אז את יכולה להעביר את העוגה על רשת צינור ולהחליק לאט לאט את התחתית.
אם העוגה בתוך תבנית אפיה של התנור, אל תזיזי את העוגה, חכי שתצטנן בתבנית.
לאחר הצינון (עדיין בתוך הרינג), אני מוציאה את הרינג בשליפה (כי שום דבר לא נדבק אליו) והופכת את העוגה על גבי תחתית או צלחת, בזהירות מקלפת את נייר האפיה, והנה יש לך עוגה עגולה בלי קיווצ'ו'צים בצדדים והפני השטח שלה חלקים.
מקווה שהבנת.
 

ronnie 123

New member
לא נשמע מאוד מסובך, אבל

אם הקיוצווצים של נייר האפיה נמצאים בתוך הרינג והבלילה נוגעת בהם, איך שולי העוגה יוצאים חלקים?
הם לא נפגעים מהקיוצוצ?
 
לא נורא

סה"כ העוגה לא עד כדי כך נפגעת מהקיווצ'וצים, ואם אח"כ את מכסה את הכל בקרם אז לא ניתן לראות שום דבר.
האפשרות היחידה שהעוגה תצא חלקה היא, אם תעטפי את הרינג בנייר אפיה חיצונית, יש שיטת קיפול, מציעה לך להיכנס ליוטיוב ולראות. זה לא מסובך, אבל לאדם שפחות מיומן יש מצב שהבלילה קצת תגלוש מהצדדים החוצה, זה לא נורא, אבל אני לא אוהבת את זה.
בעוגה שהיא לא נוזלית אפשר לעשות את זה, כי אז אין מצב שמשהו ייברח מלמטה.
למשל עוגה שמרים שאני מכינה ברינג מרובע (שושנים מרובע זה הכי מגניב) או בעגול, אני שמה את נייר האפיה בחוץ.
 

מלכה 65

New member
בקשר לרינג-הרינג בא ללא

תחתית הרי -לא? אני שמה את הרינג על ניר אפייה שמתחת לנייר שמה נייר כסף ומתחילה לסובב מסביב לרינג.אשמח להסבר.תודה
 
אכן, הרינג בה ללא תחתית

עוד שיטה כמו שאת מתארת היא לעשות קיפולים מסויימים מסביב לרינג, כך שבעצם נייר האפיה הוא מחוץ לתבנית ועוטף מבחוץ. כדי לחזק את נייר האפיה אכן כדאי להשתמש בנייר אלומיניום.
אני מצאתי את השיטה הזאת פחות נחמדה בשבילי, ולמה? כי אני מודה שאני לא מספיק מיומנת עד כדי כך שהקיפולים שלי, בנוסף לנייר אפייה יחזיקו את הבלילה (שהיא ברוב המקרים נוזלית מאוד) בתוך הרינג מבלי שחלק קצת ייצא החוצה.
נכון שזה רק קצת, אבל אני לא אוהבת לראות את הקצת הזה (אולי שריטה שלי...).
לכן יש לי תחתית לעוגה (שברמת העיקרון משמשת כמרימה עוגה, סתם עיגול מתכת שטוח).
יש לי גם תבניות בתנור שגם בהן אני משתמשת כתחתית.
ביוטיוב אפשר למצוא סרטונים איך לקפל את נייר האפיה מסביב לרינג, זה לא מסובך.
 

מלכה 65

New member
את עושה בשיטה באמת יותר

טובה יותר משלי-למרות שאף םעם לא נזל לי כלום מהעוגה . למרות שעושה ברינג הרבה עוגות גבינה.
אבל-את התחתית(עיגול מתכת) את שמה בתוך הרינג ? תוכלי להביר לי בבקשה?תודה רבה
 
לא חושבת שאני יורדת לסוף דעתך...

מנסה להבין וגם להסביר, אם לא לזה התכוונת, תכתבי שוב.
את עיגול המתכת, שבעצם משמשת לי כתחתית אני מניחה כתחתית לעוגה.
עוגת גבינה, בד"כ יש לה בסיס של בצק כלשהו, או ביסקוויטים טחונים, כך שבעוגה זו אני משתמשת בנייר אפיה מחוץ לרינג, ואפילו לא טורחת להדק שום דבר כי יש לי את התחתית שמונעת נזילות.
נייר האפייה בתוך הרינג משמש לי לעוגות שהן נוזליות יותר.
 

הסהר

New member
וואו הצלחת לסבך אותי


לא הבנתי בדיוק מה זה רינג -
מחיפוש בגוגל זה נראה לי כמו תבנית רגילה... לא ?
אבל אם רק מניחים את הטבעת על המשטח - איך הבלילה לא זולגת מהצדדים?
ולמה זה יותר טוב מתבנית רגילה ?
 

מלכה 65

New member
תקישי בגוגל" רינג תמונה

ויעלו לך תמונות של רינגים בכל הגדלים. רינג -הוא ללא תחתית.
אני אוהבת לאפות בזה מאחר ורינג לדגומא קוטר 20 אם תשווה לתבנית באותו קוטר-הרינג יותר גבווה וכך
העוגה יוצאת יותר גבוהה.
איך לעטוף-יש סרטונים ביוטיוב. בהצלחה
 
רינג זו בעצם טבעת אפיה שעשויה מאלומיניום

נוח לשימוש באפיה, נוח לרחיצה, לא מעלה חלודה (כמו תבניות אחרות ממתכת וציפויים שונים).
מאחר וזאת טבעת היא מגיעה ללא תחתית, כלומר את התחתית את צריכה ליצור, או בעזרת נייר אפיה שמכניסים בתוך הרינג, או בנייר אפיה שעוטפים את הרינג מבחוץ בשיטת קיפול שאת יכולה לבדוק ביוטיוב.
כתבתי כאן למעלה איך משתמשים ברינג, מציעה לך לקרוא.
למה זה יותר טוב מתבנית רגילה?
זה לא יותר טוב, זה שונה, העבודה בעיני קלה יותר, השימוש נוח יותר, ניקוי קל יותר, משווה את הרינג לתבנית אפיה עגולה שהיתה לי שעם השנים העלתה חלודה וגם קצת התעקמה.
יש לי רינגים כבר כמה שנים (לפחות 10), לא התעקמו ולא העלו חלודה.
 

bali

New member
מנהל
לא הייתי אומרת שרינגים זולים משמעותית מתבניות קפיציות...

יש תבניות קפיציות ב 20-30 ש"ח והן בסדר גמור. רינגים עולים אותו הדבר אם לא יותר.
 
תבניות קפיציות שעולות 20-30 ש"ח

מעלות חלודה הרבה יותר מהר מתבניות קפיציות שעולות 100 ש"ח וצפונה, ולצערי מניסיון.
יש גם רינגים שעולים 50-60 ש"ח (אלה המרובעים).
 

bali

New member
מנהל
ברור שיש ויש... רק הערתי שזה לא כזה חד וחלק

שרינגים יותר זולים מתבניות קפיציות.
כל אחד עושה את שיקוליו מה לקנות כמובן


חג שמח
 
למעלה