קניית תערובת לקבב או...איזו תערובת (ת"א)?

קניית תערובת לקבב או...איזו תערובת (ת"א)?

שלום! איפה מוכרים באיזור תל אביב תערובת מוכנה וטרייה ליצירת קבבים? אני פחות בעיניין של להתחיל לטחון חלקים וכ'ו...למרות שאינני שולל שהקצב יטחן עבורי את חלקי הבשר בלבד ואני יוסיף עשבים ירוקים,שום וכ'ו... אם אני רוצה קבב עסיסי עם טעם שומני אלוהי - אזי...קבב כבש נכון? האם לערב עם הכבש עוד משהו? אשמח לתגובות , הצעות והמלצות...אותנטיות שלכם...כאלו שקיבלתם באטליז שלכם... תודה רבה!
 
כן מכיר את כל הקצבים בתל אביב.....

בחר לך חתיכת בשר הוא יטחן לך במקום... הוא מוכר בשר פרות זקנות מעולה לקבב... צ'י
 
זה לא נשמע טוב אם הוא מוכר פרות זקנות

אם אתה מכיר את כל הקצבים בתל אביב - אנא...תוכל בבקשה לתת המלצה למקום שיודע להכין תערובת טובה לקבב? תודה!
 
אינני מכיר תערובת טובה לקבב

כל אדם וטעמו..אתן לך את התערובת שלי ארבעים אחוז בשר עוף או הודו ארבעים אחוז בשר של פרה זקנה ועשרים אחוז שומן כבש.. מעט פלפל שחור(לא אוהב גרוס)ואם הבשר הוכשר אין צורך במלח נ.ב.הטעם של הנקבות הזקנות הוא הטוב ביותר.. גם מרק מתרנגולת זקנה הוא קלסיקה. נכון הבשר קשה אבל בטחינה לא יורגש הקושי בתאבון...צ'י
 

צלשף

New member
כמו שכתב צ' בשר פרה בגיל 5-6 שנים

הוא המשובח ביותר. גם לטחינה וגם לסטייקים. הבשר וכמות השומן בגיל הזה אצל פרה בריאה הוא הכי משובח.
 
אז אם אבקש באטליז "בשר מפרה זקנה" ../images/Emo26.gif

כשאלך לאטליז ויאמר להם: "אני רוצה תערובת לקבב מפרה זקנה בת 5-6 שנים" - הם ידעו על מה מדובר ומה צריך לעשות אם זה בשביל קבב...? ציקימינגו , כשכתבת "מכיר את כל הקצבים בתל אביב...הוא מוכר בשר פרות זקנות מעולה לקבב..." , התכוונת לכך שאתה מכיר את אטליז "לאטי" ושהם מכינים תערובת מעולה לקבב? (פשוט למי שלא מתמצא בזה, משפט כזה יכול להישמע כ"בצחוק"). לגבי הצעת המתכון שלך - אני לא כ"כ אוהב לערב בקבב בקר עם הודו\עוף ... יותר מידי מזכיר לי את הקציצות של הפולנים (אני פולני). אני אלך מחר לאטליז "לאטי" ... תודה רבה!
 

צלשף

New member
אתה לא חייב להוסיף בשר עוף או הודו

פשוט תבקש בשר טחון לקבב ושהבשר יהיה שמן לדוגמה בשר צלעות (שפונדרה) או מכסה האנטריקוט הבשר צריך להכיל כ-25 אחוזי שומן לגבי מתכון אני לא יודע עם מותר אך באתר מתכונלה של ישראל ישנם מתכונים לשלושה סוגי קבב תחת השם של יעקב קרויטורו בהצלחה
 
דיברתי עם לאטי: לא נחמדים ולא אדיבים ../images/Emo67.gif

התקשרתי ל"לאטי" בשביל לברר איזה קבבים יש להם (כי אני לא גר במרחק הליכה מהם) והם דיברו כלכך לא יפה בטלפון. שאלתי איזה קבבים יש...אז נענתי ב: "קבבים"...כשעניתי: "אני יודע שזה קבבים...ממה אתם עושים אותם?"...הוא ענה בחוסר סבלנות משווע: "נראה לי שמבשר צלעות"...כמעט ניתק לי לפני שהספקתי להשחיל שאלה אם זה טרי והם עושים זאת... בקיצור - מה זו תודעת השירות הזו? חשבתי שדברים כאלו כבר עברו מן העולם! האם בקבבים מבשר צלעות בלבד לא יהיה חסר משהו ? (אם זה הטעם של שומן כבש...) מישהו טעם את הקבבים שלהם בכלל? אם כן - איך? תודה רבה!
 
הולמאי מכיר את כל הקצבים

כתבתי כבר שניהלתי את בית המטבחים בחולון 20 שנה.. חבר טוב עבד בבית המטבחים ביפו לפני קום המדינה ואחרי מאורעות 36 בנו בית מטבחים בצפון תל-אביב סוף רחוב יהושע בן- נון.משם בשנת 70 עברנו לחולון...אצל לאטי תמסור ד"ש לזהר זה השמן... צ'י
 

פוקסי99

New member
קבב

היום ברוב האטליזים את יכולה לבחור את הבשר והקצב יטחון לך במקום(אתמול קניתי בשר הודו אצל גיתאי והוא טחן לי במקוםI אני משתמש ברוב המקרים בנתח בשר צוואר ומוסיף לו נתח של שריר הזרוע וטוחן ביחד ממליץ להכות על הבשר הטחון לפני ההכנה כדי שיפריש ז'לטין אשר מחזיק את הקבב שלא יתפורר מוסיפים לבשר שומן ליאה של כבש לקבלת ארומה וטעם פלפל שחור מלח בצל קצוץ דק דק ופטרוזיליה קצוצה מי שלא פוחד ממרגרינה מוסיף מעט המרגרינה מחזירה רת הקבב שלם אבל נמסה בזמן הצליה וניגרת אל הגחלים מצואפת סדנה להכנת קבב
 

avi5199

New member
אני מערבב גם בשר של עוף

ושומן ועור של עוף, עם הבקר, לעוף על האש יש טעם מיוחד טעים... אפשר גם שומן אווז במקום כבש. אני עושה לפעמים גם כבבים משווארמה של הודו + פרגיות עם שומן כבש \עוף או שומן אווז בלי בשר בקר... עוד פטנט: חלק מהבשר לטחון פעמיים או לרסק דק במעבד מזון, זה משמש כמו דבק...
 
למעלה