קניית SSD והתקנת מערכת הפעלה מחדש

• פותח הנושא ykro
  • פורסם בתאריך

ykro

New member
קניית SSD והתקנת מערכת הפעלה מחדש

שלום,
הזמנתי זיכרון מהיר, מה שאומר שההתקנה של הווינדוס תיעלם.
מאחר שאין לי כונן CD במחשב, וגם כך הווינדוס היגע מותקן, רציתי לדעת כיצד אני יכול להגיע לקובץ התקנה חוקי.
בנוסף, הססמא של הווינדוס במדבקה מאחורה די מחוקה, יש דרך אחרת להגיע אל אותה הססמה?

תודה רבה

Y. Welis

New member
אפשר להעתיק את הכונן בשלמותו

בהנחה שהכל יכנס לחדש.
&nbsp
אם החדש קטן (128 או 256), אז צריך לצמצם את C שבחדש לגודל הזה (את D אפשר להשאיר גדולה), ואז להעתיק עם תוכנת העתקה ייעודית, כמו זו -
EASEUS DISK COPY (מהדורה ביתית).
&nbsp
יש גם יותר מקצועיות שאינן חינמיות - של PARAGON ועוד.
&nbsp
עדיף אם ניתן לצמצמם את החומר בדיסק לגודל של היעד, להעתקה מדוייקת (כי יש שם כמה מחיצות, ורק התוכנות המקצועיות יכולות לבחור חלק מהן).
&nbsp
בכל מקרה יהיה צורך בדיסק חיצוני לגיבוי. לשים לב גם לגבות מדי פעם את הנייד, כי יש SSD שאינם אמינים (אצלי קרס בשנה שעברה TRANSCEND בלי התראה).

ykro

New member
תודה - אני לא חושב שיש מקום לשני כוננים במחשב הזה.

ובכל מקרה, אם אני רוצה להישאר בסוף עם כונן אחד, ובמיוחד שההתקנה של ווינדוס נמצאת על הכונן הישן, העתק-הדבק יעשה את העבודה?
&nbsp
תודה

Y. Welis

New member
לכן צריך העתקה מדוייקת.

דיסק הגיבוי שצריך, הוא *חיצוני*.

'העתק הדבק' לא עובדת מאז סוף ימי הדוס... כמעט 20 שנה.

לעיתים, יצרנית הנייד מספקת תוכנה ליצירת דיסקי איתחול חיצוניים. אם כן, אז ניתן ליצור מדיה להתקנה חוזרת. אבל זה עניין קצת נדיר היום.

אפשר גם לארגן מדיה חיצונית.

ykro

New member
אי-ההבנה שלי היא בשלב ההעתקה

אני מבין שיש להעתיק מהכונן הנוכחי לכונן חיצוני.
אז אתקין על המחשב את כונן ה-SSD החדש, שיהיה ריק. אממה, לא מותקן עליו דבר, כך שאני לא מבין איך אוכל להעביר את המידע מהכונן הנייד לכונן החדש. בעצם, לפני התקנה של ווינדוס.
&nbsp
תודה

Y. Welis

New member
ההעתקה תיעשה דרך מחשב אחר

שבו יהיה מתאם (כמו זה - http://ksp.co.il/?uin=25675), וכמובן מקום פנוי מספיק בקשיח שלו (או עם 2 מתאמים, כשהחומר יעבור ישירות בינהם).
&nbsp
או מהנייד עצמו, כאשר ה-SSD בתוך המתאם. בד"כ אפשר להעתיק גם מערכת שפועלת בזמן אמיתי, אבל לא בכל המקרים.

general222

New member
כן תחפש בגוגל Key finder זה ימצא לך את מפתח המוצר שלך

מה שכן יכול להיות שהמוצר נעול על הדיסק קשיח הקיים כך שכדאי שלא תאפס אותו עד שתראה שהדיסק החדש עובד עם הרישיון
לגבי ההתקנה אני הייתי מעדיף להתקין מחדש את ווינדוס רוב התוכנות לא מעתיקות כמו שצריך כונן מערכת הפעלה

למעלה