קניית WACOM TABLET

omern25

New member
קניית WACOM TABLET

בעקבות כאבים חוזרים בפרק כף היד משימוש בעכבר רגיל בתוכנות הגראפיות (במיוחד ציור ופיסול דיגיטאלי שדורש מאמץ גדול על האצבעות) החלטתי לקנות TABLET אם למישהו יש המלצות מנסיון אישי לגבי איפה לקנות ואיזה סוג כמו להזמין מחו"ל או מחנות פה (WACOM intuos A4 4000 שקל!) או אולי אפילו יד שניה אם A5 יכול לספק מבחינת גודל עבודה האם זה מוריד מהעומס על כף היד??? זה לשימוש ביתי תודה

Dym

New member
לדעתי גודל A5 מספיק

אבל אני עדיין לא יכול להגיד את זה מנסיון... כבר כמה זמן אני בודק דגמים שונים של לוחות גרפיים - החלטתי לרדת מאייפטק או ג'ניוס, וללכת על הטוב ביותר - וואקום. אם אתה יכול להשיג מחו"ל - עדיף. דגם Intuos3 PTZ-630 (גודל A5) עולה בחול בסביבות 300$ (לפני מיסים), בעוד שבארץ תאלץ לשלם 440$ (כולל מיסים). אם אתה מחליט ללכת על דגם Graphire3 (דגם יותר ישן, ללא אפשרות הטייה של העט בין השאר), ההבדלים יותר קטנים - 200$ בחו"ל (לפני מיסים), לעומת 260$ בארץ, אחרי מיסים. גם כאן אני מתייחס לגודל A5. החנות היחידה שמוכרת לוחות של וואקום בארץ שמופיעה בזאפ היא goldtop.co.il. מישהו מכיר עוד חנויות, ומה המחירים בהן?

Dym

New member
תיקון ותוספת

התיקון - המחירים שציינתי לגבי הארץ הם ללא מע"מ. התוספת - מצאתי עוד חנות שמייבאת מוצרים של וואקום (נראה לי שהיבואן הרשמי, אבל אני לא בטוח) - אריג'נט. המחירים הם אותם מחירים כמו בגולדטופ.

Dym

New member
אוף! למה אין אפשרות לערוך הודעות?

הקישור לאתר של אריג'נט.

מיכאל ג

New member
A5 מספיק בהחלט.

אם זה מוריד עומס מכף היד - זה אני כבר לא בטוח. גם לי היתה בעיית כאבים, והאמת, למרות שניסיתי להשתמש בוואקום במקום העכבר, זה לא מתאים לכל דבר. עם תלת מימד לא הצלחתי להסתדר איתו. אבל לציור הוא מעולה.

Voxel

New member
A4

השתמשתי הרבה זמן ב pen partner A6 ולפני כמה חודשים עברתי ל A4. חיי השתנו. כלי מדהים, ממליץ בחום.

mad ox

New member
אני דווקא מבסוט מג'ניוס

קניתי לוח A5 , הוא לא יקר , עולה בסביבות 380 ש"ח + משלוח מ-goldtop . די פשוט , ועושה את העבודה כמו שצריך . אני לא משתמש כבד.אם אתה לא מתכוון לעבוד איתו שעות על גבי שעות זה פתרון טוב . בכל מקרה קיבלתי חוות דעת שליליות במיוחד על אייפטק .

omern25

New member
לגבי הGRAPHIRE

יותר זול בעלות של פחות שכלולים כמו הטיית עט - מה זה הטיית עט,זה מצדיק? שוטטי בפורומים נוספים כולל חיפוש בCGTALK והרושם הוא שאין מה להתפשר על פחות מWACOM האייפטק והג'יניוס קיבלו ביקורות ממש לא משהו - כנראה שההבדל במחיר מוצדק הרי לא הגיוני שבשוק תחרותי חברה תתמחר את המוצר שלה בהפרש גבוה כל כך שלא בצדק! מה שכן אני צריך להרגיש את הטאבלט כדי להבין, כמו כן אני אנסה למצוא WACOM יד שנייה אם יש כאלה מסתובבים פה באזור מישהו יכול להגיד שהוא הרגיש ירידה במאמץ על היד?

emage24

New member
אממ, על סמך התרשמות ראשונית בלבד

אז ככה, בבית יש לי את ה-Aiptek 8000U. הדעה שלי עליו היא בינונית מינוס. הגודל שלו גדול שזה בדרך כלל יתרון, למרות שיש אנשים שיאהבו יותר טבאלטים קטנים יותר (ככל שהוא יותר גדול, צריך לעשות תנועות גדולות יותר עם היד כדי להשיג את אותו הקו במחשב. מצד שני, הדיוק גדול יותר). אבל בסופו של דבר, מדובר במוצר זול, וזו גם התמורה שלו. הוא עלה לי 400 שקל, והיום לא הייתי מוציא אותם שוב. מן הסתם אין לו את הפיצ'רים המתקדמים של זוויות הטיה, וסוגים שונים של עטים (Airbrush / Pen / Ink וכד') כמו ל-Intous, אבל גם הדברים הבסיסיים כמו רמות לחיצה שמשפיעות על עובי הקו בקושי עובדות. יצא לי להתנסות לאיזה סוף שבוע בהשאלה, פלוס עוד כמה שרבוטים פה ושם בביקורים בשה"ד (תודה דיוויד!) ב-Intous2 (הדור הישן יותר) בגודל A4, וההבדל מדהים! שמיים וארץ פשוט. ברור לי שאני אקנה Wacom בתור הטאבלט הבא, למרות שמשקולי תקציב כנראה שאני אתפשר על גודל של A5...

iko iko

New member
עוד חנות לקניית Tablet

היא www.arigent.co.il אם אתה רוצה להשוות מחירים. החברה היא חברה טובה שמוכרת הרבה מוצרים למשרדי פרסום וחברות בתחום הגרפיקה. אני משתמש ב-Wacom A4, מאחת הסדרות הקודמות ויש דברים שפשוט אי אפשר לעשות בלעדיו, הוא מאד נוח לעבודות עדינות. לגבי האם הגודל קובע? אני לא יודע להגיד כי הישתמשתי רק בגודל הזה אבל בהחלט מומלץ אם יש לך את הכסף, כי הם יקרים למדי.

למעלה