קנינו דירה בת 4.5 חדרים. עד כמה מש

shlomim88

New member
קנינו דירה בת 4.5 חדרים. עד כמה מש

משמעותית עשויה להיות תרומת אדריכל/מעצב פנים לדירה וכמה עשוי לעלות השירות הזה? מדובר בדירה יד שניה שהיתי רוצה לעשות בה מעט שינויים - לשבור קיר אחד, ואולילהגדיל את האמבטיה. הענין הוא שאנו לחוצים מאוד בכסף וגם את המעט שיהיה לנו אחרי שנקבל מפתח אנו מייעדים לשיפוץ בסיסי: אינסטלציה ולאחריה ריצוף של כל הבית וצבע. עם זאת אנו לא לוחצים בזמן כי יש לנו סידור זמני של מגורים בלי לחץ. תובנות תתקבלנה בברכה.

איריסג

New member
הפעם אני מסכימה לגמרי

אם מדובר בדירה שהיא בסך הכל במצב טוב, וכל מה שאתם רוצים זה להוריד קיר ולהגדיל אמבטיה - זה די מיותר. מעצב פנים זה סיפור של כמה אלפי דולרים, או לפחות כמה אלפי שקלים, אם מדובר בשיפוץ לא מאד מסובך. אם אתם לחוצים בכסף - תשמרו את הכסף הזה כדי לקחת שיפוצניק טוב, או כדי לשדרג קצת את הקרמיקות. אם אתם רוצים קצת לקבל רעיונות יצירתיים, פשוט תקנו איזה ספר עיצוב אחד או שניים, (יש לאורלי רובינזון כמה ספרים מאד מומלצים שיכולים לתת לכם רעיונות), תסתכלו באתר של בניין ודיור - ותתחילו לכתת רגליים בין כל מרכזי העיצוב - זה כייף גדול.

mol3

New member
מעצב פנים אלפי דולרים ???

רבאק... קונסטרוקטור לוקח על תכנון וילה של 200 מ"ר 2,000 $...וזה כולל פיקוח עליון... ויחי ההבדל הקטן באחריות וברמת הידע הנדרשת... נראה לי שהשתן עלה למעצבי הפנים למוח...לקחת אלפי דולרים או אפילו 2,000 ש"ח על עיצוב של דירת 5 חדרים.

איריסג

New member
אני לא מעצבת פנים אבל...

חיפשתי שבועות ארוכים מעצב פנים לבית שאנחנו בונים. אלפים בודדים של דולרים זה הסף התחתון שהצלחתי למצוא. אני לא יודעת כמה לוקחים על שיפוץ דירה, ולכן כתבתי שאולי זה יהיה באלפי שקלים. יחד עם זאת, ואחרי שאנחנו בתוך התהליך כבר כמה חודשים, ועם כל הכבוד לקונסטרוקטור (ויש כבוד) - כמות השעות הנדרשת ממעצב פנים היא פי כמה וכמה וכמה ממה שנדרש מקונסטרוקטור (גם אם כוללים את השעות שהוא אמור להיות באתר הבניה). אני לא חושבת בכלל שיש מקום להשוואה. ההבדל היחידי הנוא (ואני לא מזלזלת. זה הבדל חשוב מאד ) הוא ברמת האחריות - כי ברור שאין דין קיר שיצא בגוון הלא נכון כדין עמוד תומך שלא יצקו אותו במקום או לא יצקו אותו כמו שצריך. מה גם שלא כל מעצבי הפנים הם חסרי ידע או בעלי ידע מצומצם. נהפוך הוא. מעצבת הפנים משלנו, מלבד היותה בעלת תארים מבצלאל וכו' - לומדת ומתחדשת כל הזמן. צריך לזכור שעבודת עיצוב הפנים כוללת גם בחירת חומרים, ושוטטות בחנויות, והמון המון המון סקיצות. כך שלא הייתי מזלזלת. אנחנו משלמים למעצבת הפנים שלנו 3000 ומשהו דולר, והיא איתנו ממש מתחילת התהליך ועד סופו - וכמות השעות שהפרוייקט הזה יגזול ממנה, היא עצומה. ודבר אחרון - אני מסכימה שאיתך שיש מעצבי פנים שנסחפים ... קראתי איפשהוא שיונתן מונג'ק לוקח עשרות אלפי דולרים על תכנון בית. מי שרוצה ויכול להרשות לעצמו - שיבושם לו. זה מותג, ועל מותג יש מי שמשלם.

דעה שונה- לקחת!!!

חברים נכנסו לדירת 5 חדרים ולא לקחו מעצב פנים. הם לא תכננו שיפוץ גדול וחבל היה להם על הכסף. היום הם מתחרטים- סגרו חלון לפי המלצת הקבלן וזה לא היה טוב, שקעי חשמל במקומות שלא נוחים לגישה, סידור רהיטים בצורה לא חסכונית במקום, רדיאטורים של הסקה שתוקעים מיקום של ארונות. דברים קטנים ומעצבנים שהיו יכולים להחסך. לשיפוץ קטן אפשר למצוא גם ב500$ עיצוב.

בינא

Member
עיצוב פנים יחסית זול, אפשרי...

המצב בו אין מספיק כסף לבצע כל מה שאנו רוצים הוא מצב שבו רובנו מוצאים את עצמנו בזמן זה או אחר. לכן כבר אמר אבו נימר ב-48: "אם אין מה אתה רוצה - תרצה מה יש". אבל לפעמים, למרות שאין בדיוק תקציב, אבל בכל זאת לא רוצים לשמוע לאבו נימר, כי אנחנו כבר ב-2006, המאה ה-21, יש לפעמים פתרון לא רגיל... ב"שנקר" ב"בצלאל" ובמוסדות אחרים דומים, לומדים סטודנטים, בעיקר כאלה הנמצאים בשנה הרביעית ללימודיהם, המחפשים פרוייקטים עיצוביים שונים לעבודות שעליהם להגיש לאורך כל השנה. מדובר בעשרות פרוייקטים כאלה לכל סטודנט... מצד אחד הם עובדים עם תוכנות המחשב המתקדמות ביותר ומצד שני, המחירים שהם גובים יהיו מחירי סטודנט, כי מי שמזמין אצלם לוקח "סיכון" של חדשנות יתר וחוסר ניסיון, אבל גם סיכוי שהתוצאה תצא מדהימה ולא יקרה. במקרה שלכם, אוכל להמליץ על ניל שכתובת הדוא"ל שלו מופיעה למטה: [email protected] הבחור הוא עילוי ומצטיין בשנקר ועוד ישמעו עליו רבות בעתיד. בהצלחה.

פיטנגו4

New member
תרומה משמעותית ביותר !

בפירוש, ומניסיוני האישי, אין כמו תרומה של מעצב פנים מוכשר למראה של בית וגם לפונקציונאליות ולשימוש בבית. עלות תכנון לשיפוץ היא נמוכה, ההוצאה העיקרית היא השיפוץ עצמו. מעצב טוב גם יחסוך לכם כסף (כן!), כי תכנון טוב מונע הרבה טעויות, וטעויות עולות כסף. בפירוש, אל תוותרו על תכנון מקצועי !!! יש לי המלצה על מעצבת פנים מחיפה, מנוסה אבל לא יקרה. אם זה באיזור שלכם פנו אלי במסר.

למעלה