קנינו דירה, האם לעבור אליה או להמשיך לשכור?

אדי812v

New member
קנינו דירה, האם לעבור אליה או להמשיך לשכור?

אנחנו גרים בשכירות ומשלמים 3600 בחודש.
קנינו עכשיו דירה עם משכנתא ותשלום חודש של החזר הוא 5500.
בהתחלה רצינו לעבור לדירה שקנינו, אבל עשינו שיקולים והגענו למסקנה שאולי כדאי בנתיים להשכיר אותה. אפשר להשכיר אותה ב4500.
ואז יש 2 אופציות:
1.אם נעבור לדירה החדשה ההוצאות שלנו - 5500 ש''ח בחודש משכנתא בסך הכל
2.נשארים לגור בשכירות ואז נשלם 3600 שכירות + 5500 משכנתא - 4500 עבור שכר דירה = 4600 ש''ח בסך הכל

כמובן יש עוד שיקולים שלא לקחתי בחשבון - יכולים להעלות לנו שכר דירה,התעסקות עם שוכרים ו כו''.
מה הייתם עושים?
תודה.

אדי812v

New member
להיות מאושר זה לא תמיד קשור לדירה:)

שני הדירות באותו איזור ושנהן דומות.
כמובן שלעבור לדירה שלי ולא לשכור עדיף.
אבל כרגע זה יותר יקר ב1000 ש''ח בערך.זה הדילמה.

רק אתה יודע אם מידת האושר מהדירה החדשה שווה 1000 שקלים

כמו שרק אתה יודע אם מידת האושר שיסב לך נופש באילת שווה 4000 שקלים.
אישית אני הייתי חוסך את 1000 השקלים בחודש.
זה יהיה ממש לא רלוונטי אם החלטה כזו בטווח הארוך תגרום לכם לתסכול,
עומס רגשי ופרידה שתעלה הרבה הרבה יותר מ- 1000 שקלים לחודש.
נראה לי שאתה מנסה להשתמש בנו לצורך דיון אם זוגתך. מציע לדבר איתה ישירות.
בהצלחה.

SupermanZW

Well-known member
לדעתי להישאר לגור בשכירות ולהשכיר את הדירה שקניתם

את ה1000 ש"ח הפרש חודשי להשקיע מדי חודש בREIT מחלק דיבידנדים עד אשר יכסו הדיבידנדים הן את השכירות והן את המשכנתא ולאחר מכן להגיע למצב שתוכלו להחזיר את כל מה שישאר מהמשכנתא, להחזיר אותה לחסוך עוד ולרכוש דירה שנייה שבה תעברו לגור וחשוב שהמשכנתא שתשלמו תהיה נמוכה מהשכירות שתקבלו מהדירה הראשונה, כמו כן תמשיכו להשקיע בREIT עד אשר ההכנסה הפאסיבית שלכם תהיה גבוהה מהוצאותיכם והאקטיבית תשמש להעלאה הדרגתית של רמת החיים תוך כדי העלאת ההכנסה הפאסיבית לשם כך. באותו שלב גם תהיו עצמאים כלכלית ותוכלו אף לפרוש ללא דאגות אם תרצו בכך (אבל אז לא תוכלו להעלות יותר את רמת החיים שלכם).

h a j b i

New member
רק אתם יכולים לדעת מה עדיף לכם

900 ש"ח בכל חודש או לגור בדירה בבעלותכם.
&nbsp
הסיבה העיקרית שאני יכול לחשוב עליה להעדיף דירה בבעלותכם היא ילדים בגיל של מסגרות שנהייה הרבה יותר קשה לעבור איתם ממקום למקום.
&nbsp
כמובן שאתם יכולים להמשיך לגור בשכירות ובהמשך לעבור לדירה בעוד X שנים אבל הפוך (לעזוב את הדירה בבעלותכם כדי לגור בשכירות זה משהו שכנראה כבר לא יקרה).
&nbsp
אז אם אתם יכולים מבחינתכם להמשיך לגור בשכירות אז תמשיכו, ברגע שזה לא יהיה מתאים, תעברו לדירה בבעלותכם.

SupermanZW

Well-known member
לעזוב דירה בבעלות ולעבור לשכירות זה רעיון טוב לגילאי 70 פלוס

את הכסף מהדירה משקיעים בAnnuity שמשלמת הן את השכירות והן את הוצאות המחיה ואת מה שנשאר מחלקים לילדים (למרות שבשלב זה הם בוגרים). עדיף על הורשת דירה שתתחלק בין מספר יורשים שיריבו ביניהם. מי שרוצים שקט ושלווה, במיוחד אם יש להם ילדים יעדיפו למכור את דירתם ולחזור לשכירות כאשר הם עוברים את גיל 70.

h a j b i

New member
אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון הזה

אבל אני לא רואה אנשים בגיל הזה עוברים לשכירות, חלקם אפילו לא יהיו מוכנים לעזוב את הבית שלהם ולעבור לבית קטן יותר.
&nbsp
אני לא יודע על איזה שקט ושלווה אתה מדבר, אני גר מעל 10 שנים בשכירות והשלווה שלי נובעת מזה שכמו כלום אני מוצא דירה אחרת ועובר אליה. אין לי מגבלות של חנייה או תנועה (דו גלגלי), אין לי מגבלות של ניידות ככה שהיעדר מעלית וקומה גבוהה לא מפריעים לי ואני לא קשור לרהיטים ורכוש יותר מידי. אבל איפה אני ואיפה אנשים בגילאים שאתה מדבר עליהם?
&nbsp
אם כבר מודל יותר מעניין שייתכן ואשקול בעתיד זה שההורים עוברים לגור בדירה להשקעה של אחד הילדים שמתאימה לצרכיהם והם משלמים לו שכירות (יש כמה אפשרויות: מחיר שוק, מחיר מוזל, מחיר סמלי או אפילו חינם, הכל תלוי בעניין ובמצב הכלכלי של כל צד). ככה באמת יהיה שקט ושלווה את הדירה הגדולה של ההורים אפשר למכור ולחלק לילדים (או להשכיר).

למעלה