קניתי אוזניות חדשות (AKG k324p) וקראתי

קניתי אוזניות חדשות (AKG k324p) וקראתי

איפהשהוא לא זוכר איפה ולגבי איזה אוזניות, שיש עניין להפעיל בהתחלה לכמה זמן (לכמה?) את האוזניות על פול ווליום. משהו שמע משהו כזה?
 
אה, ועוד משהו: יש לי נגן iaudio d2 וקראתי

איפהשהוא שאם משחקים הרבה עם ה jet effect שלו, זה יכול להרוס את זה. זה נכון? אם כן, כמה זה "הרבה"? תודה!
 

יאיר B

New member
הג'ט אפקט זה מעין איקולייזר. אני לא מבין למה

שינויים באיקולייזר יהרסו את המכשיר. יש להניח שאם ניתנה לנו האפשרות לשנות את ההגדרות שלו, השינוי לא יגרום להרס המכשיר.
 

יאיר B

New member
יש תאוריה שאומרת שצריך לבצע לאוזניות "הרצה"

אני לא בטוח שזה נכון (הטוענים נשבעים שהם יכולים לשמוע הבדל). אם אתה רוצה לבצע הרצה לאוזניות, תשאיר אותם כמה שעות (באיזה מקום קראתי על מישהו שהריץ אוזניות במשך 1000 שעות!) בעוצמת קול של 60% בערך (100% עלולים לפגוע באוזניות). הרעיון הוא שהאוזניות יריצו כל מני סוגי מוזיקה כדי להדגים את כל טווח התדרים.
 

סהר דוד

New member
אתה מתבלבל עם רמקולים (איכותיים)

אוזניות לא צריכות שום הרצה והתנעה, אין שום דבר בכל המרכיבים שלהם שאמור להסתדר ולהתארגן. זו שמועה שרצה בכל מיני מקומות ואין לה שום בסיס מדעי. להיפך- הפעלה ממושכת של האוזניות "בפול ווליום" רק עשויה לפגום בממברנות. האמת מאחורי השמועה היא לגבי רמקולים איכותיים שקופסתם החיצונית עשויה עץ ו/או חומרים טבעיים אחרים. צריך לתת לעץ "להתרגל" לסביבה שבה הוא מותקן- לספוג לחות ולהתמתח עד לממדיו האופטימליים. במקרה זה ,אכן ניתן להבחין באיכות השמע המשתפרת משעה לשעה. אני מדגיש שוב- אוזניות לא צריכות הרצה ותיחול!!
 

uriler

New member
דוד, לצערי אני שוב חולק עליך.

אני מקבל את הידע הטכני הרחב שלך, ואת שנות הניסיון שמאחוריך, אבל קצת מעצבן שאתה קובע עובדות בניסוח בלתי ניתן להפרכה. בדיוק כפי שקיים ויכוח ארוך בין טכנופילים לבין אודיופילים לגבי חשיבות כבלים בקביעת איכות צליל, כך גם ניטש דיון על חשיבות ההרצה. אני יכול להעיד לגבי עצמי, שקיבלתי אוזניות טובות חדשות מהקופסה לביקורת. בהאזנה ראשונה (שלי ושל חבר) הן נשמעו די רעות, ואחרי כ 200 שעות של הרצה (pink noise-white noise-blue noise עם מרווחים של שניה בין אחד לשני, הכל ב 60% ווליום), ההבדל היה דרמטי. אותה תופעה ראיתי גם עם הגרדו (SR-80), בהן עם הזמן היה שיפור בצליל הנשמע. אתה אולי חולק על זה, וטוען שאין בסיס מדעי - אבל אני מציע לך להיות קצת יותר פתוח כלפי דעות ותחושות של אחרים, ולקבל שלא תמיד רק נתונים טכניים יבשים הם הקובעים.
 

סהר דוד

New member
והיה פעם אתר שמכר "תקליטוני הרצה לאוזניות"...

ועד היום מוכרים באיביי תוכנה שמחזירה CD מהספריה לתחילת הקובץ... (כמו שהיה עם קלטות וידאו) ני מצטער לחלוק על מחלוקתך. אם היית מבין איך פועלות האוזניות ומה מייצר את הקול האנלוגי הנשמע, היית משתכנע שאין כאן שמץ של אמת.א אוזניה זה בסך הכל אלקטרומגנט וממברנה. הכל עשוי מתכת (עם מקדם התפשטות טרמי זהה) ואין שום השפעה על "הרצה". אין חלקים נעים,אין תיבת תהודה, כלום. יש בענף האלקטרוניקה המול "עובדות בדוקות" שאין מאחוריהן אלא טעות או הטעיה. אני מדגיש שוב- זו טעות מוכרת בקרב אנשי מקצוע בענף, והיא נובעת כאמור לעיל מעולם הרמקולים הגדולים. השוני באיכות ההאזנה נובע מהתרגלות המח האנושי (דרך מערכת האוזן) מי שצריך להתרגל לתדירות ולאופי הצליל זה המח ולא האוזניה. ולגבי כבלים- אין ספק בכלל שיש להם חשיבות רבהה בהולכת האות ,ואיכות הכבל משפיעה ביחס ישיר על איכות האות המופק מהרמקול. האם גם מאוור חשמלי צריך הרצה? ואולי אייפוד? למה לא צריך להריץ אייפוד? יש בו חלקים נעים (HD היכן שיש)
 

uriler

New member
טוב.

איש באמונתו יחיה, וכנראה שאיתך אין טעם להתווכח... אני רק אזכיר לך שבעבר כבר מצאתי אותך טועה (Line Out באייפוד - גם אז שללת אותי בצורה מוחלטת עד שדיברת עם חבר שלך מסנהייזר).
 

סהר דוד

New member
נכון, אני גם טועה לפעמים

וכשאני טועה ומעמידים אותי על טעותי- אני יודע גם להודות בזה. אבל המקצוע שלי זה לתכנן ולייצר אוזניות. ואני עושה זאת כבר למעלה מ-30 שנה. במערכת הבטחון, בתדיראן (של שנות הפאר שלה) במוטורולה ועוד חברות ידועות. אם הם סומכים עלי- גם הפורום המכובד הזה יכול. ואין פה "אדם באמונתו יחיה" , זה לא אמונה- אלה עובדות ממשיות. מצדי תעשה הרצה לאוזניות במשך שנתיים, תעשה הרצה גם למיקרוגל ומקרר - זה יתן אותן תוצאות.
 

יאיר B

New member
השואל שאל ואני כתבתי מה שקראתי במקומות אחרים.

כמו שכתבתי, אני לא בטוח שזה נכון (ועכשיו אני בטוח שזה קשקוש, מעולם אל עשיתי דבר כזה ואין לי כוונות להתחיל). כמובן שאסור להפעיל אוזניות ב-100% מהכוח של הנגן (במיוחד לא עם נגנים כמו D2 שיש להם מגבר חזק יחסית לאחרים). זה נזק וודאי לרוב האוזניות.
 
למעלה