קניתי אופני הרים בלי להבין. הם כבדות ולא נוחות, מה עושים

im here7

New member
קניתי אופני הרים בלי להבין. הם כבדות ולא נוחות, מה עושים

איזה אופניים קלות לנשיאה לקומה ראשונה נגיד, ונוחות לשימוש ולנסיעה? כי אלה שאצלי כבדות וגם הפידול משום מה מכאיב לרגליים ולא נוח כלל בעליות או בכלל!!
איזה סוג אופניים יהיו טובות לי מה לחפש? ולא כבדות או לא סוחבות...

rolling9stony

New member
ספר קצת על אופי הרכיבות שאתה צריך לעשות,כמה ק"מ, מה התקציב

האם מדובר על רכיבה על כביש בלבד, או שבילי אופניים, או מדרכות (שזה אסור בעקרון)?
איזה אופניים קנית?? דגם\ חברה?

הרבה פעמים להתנהלות יום יומים עדיף אופני שטח. עם כל האהבה שלי לאופני כביש, אני רוכב כמה פעמים בשבוע לעבודה וחזרה, 20 ק"מ כל כיוון, על אופני שטח, מה שמאפשר רכיבה על הכביש בעיר, ודרכי עפר בין עיר לעיר.

מה שכן חשוב - ולא משנה איזה סוג אופניים אלה - שזו תהיה מידה מתאימה לך.

לגבי עליות - זה גם עניין של כושר. כנ"ל לגבי סחיבה במדרגות.

אבל בוא תן פרטים.

im here7

New member
דגם וחברה? ח. קניתי יד שניה זה לשימוש בסיסי ביותר וטיפה כיף

אין לי שום ענין לקנות דגם מסוים.
הכי זול שיש,
אני 1.50, ורוצה אופניים קלות.והכי קלות לנסיעה ותפעול והרמה לקומה ראשונה. ובעיקר לא להרגיש כובד שלהם בנסיעה.
החלפתי הילוכים ובעליות זה עדיין סיוט עם אלה. לא נהנתי וסבלתי גם.
אני מעיף אותם.
ואין לי שוםן כוונה להיות בכביש איתם.

mrgrin

New member
אולי תקנה כלב במקום?

גם כיף, גם עולה לבד במדרגות, וגם לא מתעייף בעליות.
בהצלחה!
&nbsp

nachshon4

New member
הצעה

גשי לחנות אופניים, ספרי להם מה לשם מה את קונה אופניים (רכיבת עיר? ספורט? פעלולים ומעשי קונדס?) והם ידעו לתת לך את המוצר שהגו מתאים לצרכייך. כאן זה פורום אופני כביש, פחות מתאים כנראה לייעוץ עבורך.

fieten

New member
ממליץ על bike friday

pocket llama
עם גלגלים קלים ומע הילוכים alfine 8.
יחסית קלות ומצוינות לרכיבה בעיר. תוכל גם להשתמש בהם לרכיבת תיור בחול עם חיבור של סבל אחורי וקדמי ותיקי ortlieb. נכנסות למזוודה ייעודית ולא צריך לשלם עליהן בטיסה.

אילון22

New member
אופני הרים כבדות בדרך כלל

אופני הרים שוקלות 12-15 ק"ג ויותר. אם מדובר בנשיאה לקומה ראשונה אפשר לחשוב על אופניים מתקפלות- כגון ברומפטון או דומות. אופני כביש מקרבון שוקלות כ- 7 ק"ג אבל התצורה שלהן מחייבת הסתגלות והתאמה והן לא מתאימות לרכיבה עירונית.

im here7

New member
תודה, אבדוק את כל זה. זה מיועד לנסיעה במקום תחבו"צ ב

בסביבה הקרובה. לא ממש לתוך העיר.ואכן אלה שאצלי כבדות ומאד לא נוחות משום בחינה.

ItsikH

Member
שתי סיבות אפשריות: 1. אופני שטח זולים הם לרוב כבדים
2. ציינת גובה נמוך, צריך מידה מתאימה, המידות הנפוצות הרבה יותר גדולות וזה גם יכול להסביר את אי הנוחות וגם את המשקל העודף.

מידה גדולה מדי יכולה להיות מאוד לא נוחה לרכיבה.

אם כבר אופני שטח, יש להקפיד שהמידה תתאים:
  • שלדת אלומיניום [אין צורך ביותר מזה] במידה המתאימה צריכה להיות גם נוחה לרכיבה וגם קלה יותר בנשיאה.
  • זנב קשיח [שזה אומר בולם זעזועים קדמי בלבד] - לרכיבה עירונית אין צורך בבולם זעזועים אחורי, גם מוסיף משקל מיותר, גם מוסיף תחזוקה מיותרת, גם גוזל אנרגיה מיותרת ברכיבה עירונית [והנה עוד הסבר אפשרי לאי הנוחות - הוא מיועד לרכיבה בתנאי שטח קשים, ולא מתאים לרכיה עירונית].
  • בלמי וי ולא בלמי דיסק - בלמי דיסק גם מייקרים את האופניים, וגם מוסיפים שלא לצורך לתחזוקה [ובקטנה גם למשקל].
מומלץ גם להחליף את הצמיגים לחלקים, צמיגי השטח המקובלים מיועדים לאחיזה בדרכי עפר, ברחובות העיר החספוס המוגבר [הקוביות] מיותר ומוסיף עוד לאי הנוחות שתארת.

יש עוד פתרונות כמו אופני עיר, אבל הפתרון שתארתי כאן נראה לי מתאים יותר לתאורך. המתקפלים שהוזכרו נהדרים - ומעולים לעיר - אבל למיטב ידיעתי הטובים בהם יקרים יותר מהסגנון שהצעתי.

למעלה