קניתי אקווריום 34 ליטר

fredi88

New member
קניתי אקווריום 34 ליטר

שמתי 2 דגי זהב, יספיק להם הנפח של האקווריום? כל כמה זמן מומלץ להחליף מים והאם חובה להשתמש באנטי כלור?
תודה מראש.

roeeya

New member
שלום,

הנפח אפילו לא מספיק לדג זהב אחד

דגי זהב צריכים אקו' גדול יחסית, הבעיה שבגלל מחירים הנמוך אנשים מניחים שהם לא זקוקים לתנאים טובים.
את כל המידע לגבי דרכי הטיפול יש במאמר המתחילים בחתימה שלי.

fredi88

New member
תודה, אחלה מאמר בחתימה שלך :)

רק חבל שקראתי אותו לאחר שרכשתי את הדגים, אמנם הם זולים אבל כבר נקשרתי אליהם וחבל לי להחליף אותם :/
במאמר רשום שמומלץ לשלב באקווריום פילטר מכאני וביולוגי. השאלה שלי היא האם למרות שיש בפילטר המכאני מדיות ביולוגיות עדיף לשים פילטר ביולוגי נוסף? או שזה לא נחוץ לאקווריום קטן..
שאלה נוספת, אם לשים לאקווריום 34 ליטר פילטר ביולוגי וצמחייה אז מותר לעשות החלפת מים פעם ב3 חודשים במקום אחת לשבוע? (וזה גם עדיף?)

roeeya

New member
דגי הזהב יאכלו את הצמחיה

הבעיה עם פילטרים מכאניים פנימיים על רגל אחת:
הם בד"כ קטנים מדי מבחינת המקום שיש בתוכם כדי לתת סינון ביולוגי טוב למים...
לגבי הדגים, אם אתה רוצה בטובתם, אין הרבה ברירות אלא להחליף.
אתה יכול לקנות פילטר מפל (זה פילטר שנתלה על הדופן של האקו'), בד"כ יש בהם הרבה יותר מקום למדיות מאשר בפילטר מכאני פנימי.
ותודה

fredi88

New member
קניתי פילטר מפל,

לאומת הפילטר ההוא שעשה זרם חזק באקווריום, הפילטר מפל מוציא מים בעדינות וכמעט אין תזוזה של המים (חוץ מבועות של משאוות אויר).
זה בסדר או שהראש כח חלש מידיי?
ותודה לך :)

roeeya

New member
שמע, לפני כל ההשקעה הזו,

אתה צריך להחליף דגים...

fredi88

New member
על איזה דגים אתה ממליץ למתחילים?

שהם קלים לתחזוקה...

fredi88

New member
הבאתי את הדגי זהב שלי לחבר,

יש לו אקווריום גדול, וקניתי 3 גופים. על הדרך גם קניתי חצץ לאקווריום.
הגופים לאומת דגי זהב צריכים טרמוסטט? או עוד משהו מיוחד שאני צריך לדעת?
שטפתי את החצץ הכי טוב שיכולתי ועדיין כל המים שלי לבנים, האם מותר להשאיר את זה ככה וזה ישקע תוך כמה ימים או לשפוך את כל המים, לשטוף את החצץ שוב ולמלא מחדש את האקווריום?

avi648

New member
כמה דברים שיש לדעת

הגופים אכן צריכים טרמוסטט אך עכשיו קיץ ואין צורך בחורף לעומת זאת כן צריך ולכוון אותו ל 26 מעלות טרמוסטט של 25 וואט מספיק לנפח המים שלך.
יש לדאוג לא להאכיל הרבה בכדי לא לזהם את המים אוכל שלא נאכל נרקב
האכלה נכונה כמות קטנה שתוך דקה שתיים תאכל ושום דבר לא יגיע לקרקעית
את הספוגים שיש לך בפילטר מפל ואת הבקטריות במידה ויש לא לשטוף במי ברז אלא רק במי אקווריום

למעלה