קניתי את נחש שלי לפני כ-3 שבועות...

• פותח הנושא tlne
  • פורסם בתאריך

tlne

New member
קניתי את נחש שלי לפני כ-3 שבועות...

הוא בגודל של 50 ס"מ כבן שנה מסוג טקסס לוציסטיק. יומים לפני שהבאתי אותו נאמר לי שהוא אכל (עכבר או 2 קפואים). לאחר שבוע נתתי לו וולד של אוגר שהיה די בעובי שלו, חי, הוא פשוט ממש שמח לאכל משהו חי מפני שהוא הורגל לקפוא. שבוע שעבר (יום חמישי) נתתי לו 2 וולדות עכברים כאשר האחד היה פי 2 מהעובי שלו והשני היה פעם וחצי מהעובי שלו... לאחר שתי דקות של מעקב של הנחש אחר העכברים הוא זינק על הגדול ואפילו בלי להרוג אותו (לחנוק אותו כמו שעשה עם האוגר) הוא ניסה לבלוע אותו חי... כמובן שהצליח עם השני הקטן יותר עשה את אותו הדבר. לפני 4 ימים הוא הקיא את אחד העכברים (כמובן שה"דירה" בה שוכן הנחש נוקתה) הנחש נראה בסדר ומתנהג בסדר כאילו לא קרה דבר. השאלות שלי הם: 1. האם הוא באמת בסדר? 2. האם להאכיל אותו היום? ובכמה עכברים? 3. האם זה בסדר שהוא לא הורג את העכברים לפני שהוא מתחיל לבלוע אותם?... העכבר הראשון נלחם למשך כחצי דקה ממש בתוך הלוע שלו... השני לא נתן כ"כ קרב נבלע תוך כמה שניות ספורות. תודה על התגובות מראש ושיהייה לכם המשך יום מצויין. ניתן לראות את הנחש כאן!

naja

New member
תשובות.

1-לא ניתן לדעת אם הנחש בסדר. הקאה יכולה להגרם בגלל סיבות רבות(לחץ בגלל המעבר, משחק עם הנחש אחרי האוכל, גודל הטרף, שתיה מרובה לפני האוכל וכו'.....) וחלק מהסיבות האלה יכולות להיות קשורות לבריאות הנחש(טפילים פנימייים כגון אמבות ותולעים). אפשר(אולי אפילו רצוי) לקחת את הנחש לוטרינר שיעשה בדיקה לשלול טפילים פנימיים. 2-בשום פנים לא להאכיל היום. כשנחש מקיא רצוי לתת לו 4-6 שבועות של מנוחה ללא מזון(במידה והנחש יכול לעמוד בזה מבחינה גופנית). 3-זה בסדר. בכל אופן, אני ממליץ שתיידע את המוכר על מצבו של הנחש, ובמידה והוא יקיא שוב, אל תהסס להחזיר אותו.

tlne

New member
הוא הקיא רק את אחד העכברים

זה משנה? יכול להיות שזה היה יותר מידי בשבילו? לא באו איתו במגע לפחות שלושה ימים לאחר האכלה. כשאני מחזיק את הנחש הוא כל הזמן מנסה לברוח... מתי הוא באמת יתרגל( ירגיש בטוח) לידיים?

naja

New member
זה לא משנה.

לפי התאור שלך זה יותר מידי בשבילו, אבל לא מחייב שזו הסיבה. לרוב הם נרגעים כשהם מתבגרים, אבל לא כולם.

Nevo Schwartz

New member
הארוחה הייתה מוגזמת.

שני הפריטים שהאכלת יספקו שתי ארוחות מכובדות ביותר, בהאכלה אחת זו העמסה כבדה מדי על הנחש. מומלץ לעזוב את הנחש בשקט למספר ימים, ולאחר כשבוע וחצי אפשר לחזור ולנסות להאכיל בטרף קטן מהרגיל. לאחר מכן תוכל להגדיל את גודל פריטי האכלה בהדרגה עד הגעה לגודל המתאים (רק טיפה יותר גדול מעובי הנחש בחלקו העבה ביותר). אם ההקאות ימשכו עוד פעמיים שלוש בארוחות רגילות, יש לפנות לווטרינר לבדיקה. נבו

naja

New member
לא מסכים איתך.

לחזור להאכיל נחש שבוע וחצי לאחר הקאה זו טעות. כמו כן, לא מחכים עוד שתיים שלוש הקאות ורק אז לוקחים את הנחש לבדיקה אלא מיד לאחר ההקאה הבאה.

tlne

New member
למה צריך לחכות חודש וחצי?

למה נקבת בכזאת תקופה של חודש עד חודש וחצי? מה אמור לקראות במשך אותה התקופה?

naja

New member
חודש וחצי.

במקורות ספרותיים שונים נתקלתי בטווחים של 2-4 שבועות, אבל קראתי טענה של דייב בארקר, שהוא אחד המגדלים המנוסים ביותר, שטען שהמינימום הרצוי הוא 4-6 שבועות. בעיקרון אני מאמין שזה מיועד למיקרים שבמערכת העיכול ישנה דלקת או זיהום או חיידק ורוצים לתת לנחש מספיק זמן כדי להתגבר על זה ללא טיפול ולתת למערכת העיכול להרגע(בזמן צום המערכת "מתנוונת" באופן טיבעי ויכול להיות שזה עוזר להתגבר על מספר בעיות). מאחר ולא לקחת את הנחש לוטרינר, ולא בדקת מה גורם ההקאה, לא ניתן לשלול שמדובר במשהו שמצריך זמן החלמה ארוך ולכן ממליצים על תקופות כאלה.

Nevo Schwartz

New member
גם זה קורה,

לחזור ולהאכיל נחש לאחר שבוע וחצי בפרטי מזון קטנים מהרגיל במקרה המדובר ממש לא תיהיה טעות. במקרה המתואר הסיכוי שסיבת ההקאה היא העמסת יתר הוא גבוה, ולכן אישית הייתי מרגיש יותר מבטוח לנסות לאכילו שוב לאחר מנוחה קלה. מקרים של הקאות עקב העמסת יתר על מערכת העיקול בזעמנים צעירים המואכלים "היטב", אינם נדירים, וההמלצה הרווחת בקרב רוב המגדלים היא דומה מאוד לזו אותה אני הצעתי. בתגובה למה שאמרת על לקיחה לווטרינר, יכול להיות שישר לאחר ההקאה הראשונה הדבר הכי טוב לעשות הוא ישר לפנות לווטרינר. בנוסף יהיה אפילו יותר טוב ברגע ההקאה להעביר את הנחש הבעייתי לחדר מבודד ושקט, ולחטא את כליו וכל מה שהוא בא במגע איתו. אבל גם הגזמה ופאניקה אינם דבר חיובי, לכן אני בהמלצתי נשאר. נ.ב. כמו שהזכיר אסף אין שום דרך בה יתאפשר לי להיות בטוח שאלו אינם בעיות אחרות, אבל אני מאמין שזהו המקרה. נבו

naja

New member
יש משפט שאומר-כשיש ספק-אין ספק.

ממש לא הגזמה ופאניקה. ההצעה מתבססת על הניסיון שלי ושל מגדלים המנוסים ממני בהרבה. אשמח לקרא מקור רציני שממליץ להאכיל נחש שהקיא כעבור שבוע וחצי.

למעלה