קניתי את iaudio XL5 - רשמים.

barakbl

New member
קניתי את iaudio XL5 - רשמים.

לפני כשבוע וחצי קניתי את הנגן, ואשמח לשתף אתכם בחוות דעת לגביו (ואם אתם תוהים, זה הפוסט הראשון שלי בפורום הזה). הנגן פשוט יפהפה. במבט ראשון כשראיתי אותו עוד באריזה בחנות הוא היה נראה לי מכוער, אבל אחרי שרואים אותו בצורה קצת יותר מעמיקה (בתלת מימד אם תרצו) הוא פשוט יפהפה. הייתי אומר שאם האייפוד הוא סקסי צעיר ושובב, הXL5 נראה כמו צעצוע של מנהלים (מכובד משהו במראה). קשה להשאר אדישים למראה הנגן. עם המסך הצבעוני על הרקע של המכשיר השחור, אין מישהו שרואה אותו ולא מתחיל לשאול שאלות ולהסתכל בהשתאות.... איכות הבניה היא נקודה קצת בעייתית לדעתי. מצד אחד, הנגן מרגיש נעים ונוח למגע, ונראה שהבניה איכותית מאוד. עושה רושם ששמו פלסטיקים טובים שחוברו היטב, אבל, ביינתים, הדבר שהכי מטריד אותי בנגן הוא הג'וייסטיק לתפעול. הוא לא מרגיש הכי טוב הייתי אומר, ואני בספק אם ישרוד שנים של עבודה כשהוא תקין ומתפקד היטב (נקווה שאתבדה). מעבר לג'ויסטיק, הכפתורים האחרים מרגישים היטב, והנגן בנוי היטב (ככה לפחות זה נראה). על איכות הסאונד אין מה להרחיב (רק אציין שהאוזניות נוראיות, בסאונד גבוה, טיפה באס, ויש פשוט צרימה נוראית), הנגן נחשב לאחד הטובים מסוגו.. קטונתי מלקבוע אם הוא מצדיק את כל השבחים שזכה להם, אבל הסאונד פשוט מעולה. התוכנות שבאות עם הנגן מ-ע-ו-ל-ו-ת. אמנם עובדות רק על חלונות (וכמשתמש לינוקס, לא ממש מלהיב אותי העניין), אבל נוחות מאוד לשימוש (הכלי להמרת הסרטונים למשל, מאפשר לבחור בקלות מספר קבצים והוא ממיר אותם ללא דופי בצורה יעילה ועם חיווי נוח). מעבר לזה, הרעיון של התוספת הפלסטיקית (סוג של מיני דוק) לטעינת המכשיר, הוא רעיון מעצבן וגרוע. המהנדסים של אייאודיו היו צריכים למצוא פתרון יותר אלגנטי. בקשר לממשק השימוש בנגן: לא יצא לי לשחק יותר מדי עם נגנים אחרים, אבל הממשק הוא די נוח וקל וטריויאלי ללימוד. צריך מעט מאוד ניסוי ותהיה כדי להבין איך להשתמש בו. נתקלתי בבאג או שניים קטנטנים, אבל לא משהו נוראי.... המסך ברור וחד. הרדיו וההקלטה מהרדיו עובדים ללא דופי. בדיקה מהירה של ההקלטה של המיקרופון הפנימי הראתה שהוא עושה את העבודה היטב. הבאנדל, הוא נקודה חלשה של הנגן. הוא רחוק מלהרשים. האוזניות בינוניות לדעתי, הוא מגיע בלי נרתיק (נרתיק היה אגב הסיבה שפסלתי את אייריבר, אני לא קונה מוצרים שעשוים מבעלי חיים שנרצחו), בלי שלט וכו'.... בשורה התחתונה: למי שרוצה סאונד ללא פשרות, וידאו באיכות סבירה ביותר (אם כי על מסך של 1.8 אינץ'...), אני בהחלט ממליץ על הנגן. יופי של מוצר. כשתראו אותו, לא תוכלו להשאר אדישים כלפיו.

JustThomas

New member
בחירה טובה!

האייאודיו בהחלט נגן טוב. בקשר למה שאמרת על הנרתיקים של אייריבר - אני בספק גדול מאוד אם זה עור אמיתי. אני די בטוח שהנרתיק של האייריבר שלי הוא סינטתי.

gt-master

New member
H320

מגיע עם שלט,עם נרתיק עור מעולה (אין כמו עור),סאונד הרבה יותר טוב (מי שהשווה ל X5 מיד הבחין),הקלטה הרבה יותר טובה ואיכותית,מסך עם רזולוציה יותר טובה ובנוי יותר טוב. על פי CNET קנית נגן מעולה,במציאות H320 היתה בחירה יותר טובה לדעתי ולפסול נגן בגלל שהוא מגיע עם נרתיק עור זה הסיבה הכי אדיוטית וטיפשית ששמעתי (אבל אין סוף לעקרונות טיפשים של אנשים).

למה טיפשית?

הבן אדם נגד זה ולא מעודד רצח של חיות למטרות האלה, אז למה שיקנה מוצר שכולל את זה אם וא נגד זה?! וזה לא שהאודיו נופל מהריבר, הם די משתווים בסף הכל.

gt-master

New member
אז זהו שלא

באיכות איריבר לוקח.לא מעניין אותי מה שכתוב על נייר ומה ש CNET אומרים. תקשיב לנגן איאודיו מול נגן איריבר בקטגוריות דומות ותשווה איכות סאונד ואל תגיד סוביקטיבי ואת כל סיפורים האלה,איאודיו נשמע פחות טוב. איאודיו לא מתקרב לאיריבר באיכות הקלטה וזה גם אומרים בפורומים של איאודיו. המסך ב X5 נראה פחות טוב מבH320 (גם סוביקטיבי?).מבחינת מעבד,רכיבים,HD יש להם את אותו מפרט. מה שמצחיק זה שמה שלא יעשו,תמיד יהיה מי שלא יהיה מרוצה ואפילו נגד. לא נותנים נרתיק-לא נקנה,נותנים נרתיק סיליקון עלוב-לא שווה, נותנים נרתיק עור ששוה 50 דולר-רצח חיות. בני אדם זה בעלי חיים שאף פעם לא מרוצים.

הא?!

מי דיבר על "על הנייר" ועל CNET?! מי דיבר על הקלטה?! לא אמרתי שהאודיו לוקח את הריבר, אמרתי שהם די משתווים, מאיפה הבאת את כל הדברים האלה?! "נותנים נרתיק עור ששוה 50 דולר-רצח חיות." - הבן חי בדעה שלו, כמו שאתה חי באמונה שלך ונוצרי חי באמונה שלו, כך גם אתה בדעה שלך לגבי הנושא והוא בדעה שלו, אני לא מבין מה אתה כ"כ מתלונן?! אחרי הכל.. זו בחירה שלו ולא שלך, אם יש פה הפסד זה שלו ולא שלך, אז למה להיות כ"כ אנטי?! לבאס אותו מהקנייה?!

orimaor

New member
סתם הערה

תגיד זה עושה לך את זה לתת הרגשה רעה לאנשים? בן בא קנה נגן חדש בהרבה כסף תגיד לו תתחדש ושלום על ישראל. מה נותן לך להגיד שהבחירה שלו הייתה גרועה ושהוא נדפק?

gt-master

New member
צודק.

אבל אל תכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שהבחירה גרועה ולא שהוא נדפק. באמת מגיע לו להתחדש והנגן שלו די טוב ואפילו מעולה. רק ציינתי את דעתי בעניין איריבר וגם די הרגיז אותי עניין השליליות בגלל הנרתיק האיכותי שמצורף. בכל מקרה .תתחדש בן אדם ותהנה מהנגן.באמת מאחל לך מכל הלב ואם אתה מאזור רחובות אני אשמח לעשות השווה אחד מול אחד לגבש דעה מוצקה בעניין האיכות.

barakbl

New member
כמה דברים.

זה בכלל לא עקרון מטומטם או אידיוטי. הצלה של יצורים חשים וחיים מרצח (על ידי אי לקיחת חלק במנגנון שמדכה ורוצח אותם) זה מניע חשוב בהרבה, מאשר בחירת נגן זה או אחר. את האייריבר פסלתי על רקע הנרתיק, אבל למעשה, גם אם לא היה נרתיק מעור לא בטוח שהייתי בוחר בו (אבל אולי כן, קשה לי לדעת). מבחינת סאונד, דווקא כל הבדיקות שראיתי ברשת (וראיתי אינספור כאלה) נטו לטובת האייאודיו. גם מבחינת המספרים על הנייר, וגם מבחינת הסאונד עצמו, יש קונצנזוס די נרחב, שהאייאודיו נותן סאונד שלפחות משתווה לזה של האייריבר. בקשר להקלטה: לא יודע על סמך מה אתה קובע שההקלטה פחות טובה. ממה שאני רואה וניסיתי ההקלטוה מעולה. המסך קטן יותר, אבל מעולה בפני עצמו. אני לא מרגיש שהוא מהווה חסרון. אם אתה חושב שבחירת נגן מועדף חשובה יותר מ"עקרון מוסרי" ראשון במעלה, אז באמת שאין לנו ויכוח, כי אנחנו נמצאים בסקאלה אחרת של מוסר והסתכלות על החיים.

gt-master

New member
ככה>>

אני לא ממש רואה את מהנדסי איריבר רצים אחרי זברות נמרים ואנטילופות כדי לקלף מהם את העור. סה"כ החליטו שם לרכוש נרתיקים טובים ולצרף לבאנדל כדי שזה יהווה יתרון שיווקי מול מתחרים. אני מרוצה מהנרתיק ואם לא היה מצורף כזה ,סביר להניח שהייתי רוכש בעצמי ומשלם כ 50 דולר והייתי רוצה דוקא מעור כי זה יפה,חזק,ולא עשוי מחומר כמו סיליקון או פלסטיק שמזהם את הסביבה ואין לכם שמץ מושג לגבי הנזק וההרס של הדבר הזה. בקיצור זה זכותך וזו זכותי. לשנינו יש נגנים מעולים תתחדש ותהנה כמו שאני.

barakbl

New member
כמה דברים בנושא הזה.

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. ראיתי את הנרתיקים של האייריבר (בעבודה יש לשכני אייריבר h320), ואני אישית חושב (שוב, זו דעתי) שהנרתיק פשוט מכוער. דווקא חיפויי הסיליקון הם יפים בהרבה (שוב, זו דעתי, וזה עניין של טעם נטו). בקשר לכן או לא "רצים אחרי זברות ואנטילופות" זה לא רלוונטי. זה לא משנה מי רודף אחרי מה, הנקודה היא פשוטה: כשאתה קונה מוצר שמבוסס על גופות של בעלי חיים אתה לוקח חלק בהריגת אותם בעלי חיים (לשיטתי רציחתם). בדיוק מהסיבה הזאת אני לא אוכל מוצרים מהחי. נכון שאישית מי שקונה סטייק בסופר לא רוצח את בעלי החיים בעצמו, אבל הוא משלם כסף לאלו שכן עושה את זה.... (או לספק משנה שקונה מספק שעושה את זה וכו'). האחריות להרג היא בכל מקרה אחריות של כל החבילה בשרשרת. מעבר לזה, אני בטוח שאם מחר אייריבר ישלבו נרתיקים מעורות של תינוקות (נניח באיזה מדינת עולם שלישי) אתה לא תטען את אותו טיעון, ככה אני כמי שאיכפת לו מבעלי החיים ושחושב שיש להם זכויות, לא מוכן להשתמש במוצרים מעור, וזה עניין עקרוני מאוד. בעלי חיים לא נועדו להיות נרתיקים. נקודה. הנרתיק מעור של הנגן שלי עולה 89 ש"ח, הרבה יותר זול מסיליקון (שלא ממש הבנתי איך הוא זה שמזהם את הסביבה בסיפור) שעולה פי שניים ושלוש, אבל אני לא אקנה אותו כי לא אקח חלק ברצח. הנושא הזה ממש לא קשור לפורום, אבל הטיעונים שלך בנושא ממש לא רציניים. כל אחד בוחר את הנגן שהוא מעדיף על פי פרמטרים שונים. מבחינתי, הפרמטר של שימוש במוצרים מהחי, הוא פרמטר חובה. אני לא קונה מוצר שיש בו רכיבים מהחי, גם אם זה אומר לוותר עליו. גם אם זה אומר שאני אקנה מוצר שפחות נראה לי מבחינות מסוימות, אני עדיין אעשה את זה. אגב, אני לא חושב שהאייאודיו נחות מהאייריבר. זה לא שממש התפשרתי. אני ממש מרוצה מהעיצוב של האיי אודיו (לדעתי הוא יפה יותר מהאייריבר ואחד מהיפים שראיתי), ממש מרוצה מהסאונד, ממש מרוצה מהסוללה (שזו נקודה קריטית מבחינתי) ואני חושב שהבחירה בין אייאודיו ואייריבר היא בחירה של טעם אישי וצרכים אישיים (למשל, מי שחשוב לו הבאנדל, סביר ויעידף את האייריבר), יותר מאשר של משהו אבסולוטי.

gt-master

New member
המשך

איריבר שינו את הנרתיק ושלי זה זה עם החלון השקוף וללא פליפ. אני לא מבין את הגישה הזאת,מאז ימי בראשית האדם עשה שימוש בפרוות,עור ומזון מהחי כדי לשרוד בקור ולהתקיים.זה לא קשור לעור תינוקות. יש שרשרת בטבע וכמו שנמר היה אוכל אותך בלי למצמץ,אנחנו עושים שימוש בחי. אני גם אוהב בעלי חיים ויש לי חיות בבית.אני לא מסוגל לשחוט תרגולת או פרה וסביר להניח שאם הייתי צריך לשרוד בטבע הייתי שוחט בלית ברירה וגם משתמש בעור ללבוש. בקשר לנזק של מוצרי הפלסטיק:זה לא רק זה,כל התעשייה והזיהום שמשחיט את האוזן וגורם להתחממות כדור הארץ. תראה את כל האסונות טבע מהשנה האחרונה.הרבה יותר אנשים מתו מאשר החיות המסקנות שהרגו בשביל עור. אתה צודק.אם אדם היה הורג מולי חיה בשביל נרתיק לאיריבר,היתי מוותר על הנרתיק ומעדיף שהמכשיר ישרט .

R o t e m G

New member
זו דעתי

זה נכון שהאדם מאז ומתמיד עשה שימוש בעור ובפרווה וכו' אבל הוא עשה את זה בשביל לשרוד ולא היו לו הרבה ברירות. גם הנמר שהיה אוכל אותו או אותך או כל אחד אחר בלי למצמץ, היה עושה את זה בשביל לשרוד. אני יכולה להבטיח לך שאתה תשרוד גם אם לא תשתמש בעור או פרווה. בשביל זה אנחנו בני אדם ואנחנו קצת יותר מפותחים מהחיות ולכן אנחנו מסוגלים למצוא פתרונות אחרים כך שלא נצטרך להרוג חיות וכך גם בקשר לנזק של מוצרי פלסטיק. אני לא צמחונית (אבל זה כבר, לטעמי לפחות, למען הבריאות שלי) אבל אני בטח לא בעד הריגת חיות או זיהום אויר כשלא חייבים.

orimaor

New member
יפה נפש

כן אני מדבר אלייך. אני מציע לך לקרוא את הבלוג של הבחור הזה חפש כתבה בנושא ההיפים.

barakbl

New member
תגובות אחרונות בנושא הזה.

חבל שהשרשור שהחל כנסיון שלי לתת חוו"ד פרטית ממוצר שרכשתי ורלוונטי לפורום הופך לסוג כזה של דיון. זה לא קשור לפורום, זה לא אמור לעניין את הפורום וזה מיותר לחלוטין. בקצרה: טבעונות (וצמחונות) הן אורח חיים בריא יותר (גם עלפי אירגוני הבריאות המובילים בעולם), מועיל יותר לסביבה (אחת מהסיבות העיקריות לחור באוזון ואפקט החממה הוא כתוצאה מתעשית המזון מהחי. אני לא אפרט כאן, אבל בקצרה זה קשור לכרירתת יערות הגשם ולריכוזים עצומים של בעלי חיים, בעיקר פרות, בשטחים מצומצמים, אשר פליטות גזים שלהן גורם לפליטת גז שגורם לחור באוזון), וכמו כן היא גם יכולה להיות טעימה ומגוונת דיה. בעלי חיים בטבע אכן צדים לצורך השרדות. זו דרכם היחידה לחיות, וזו הדרך היחידה של שרשרת המזון (שהיא הגורמת לאיזונים שמאפשרים את קיומם של המינים השונים) להתקיים. בני האדם, אינם חלק משרשרת המזון. הם (אנחנו) "מייצרים בעלי חיים", מענים אותם, מתעללים בהם, ובסוף רוצחים אותם, כשיש לבני האדם יכולת שנקראת "שיפוט מוסרי" (היכולת להבדיל בין רע לטוב) ויכולת טבעית מוכחת לאכול אוכל צמחוני ולהיות בריאים לפחות (ובד"כ יותר) כמו של אוכלי בשר. אז נכון, שלהשתמש בטבע כתירוץ לפגיעה, זה נוח ונעים (כי הרי מי רוצה לוותר על ההמבורגר הטעים?), אבל הו תירוץ לא רלוונטי. בעלי החיים שאנחנו אוכלים אינם חיים כמו בעלי החיים בטבע, אכילתם אינה הכרחית בשום צורה שהיא להבדיל מהצורך של האריה לצוד זברות וכו'. מדובר בנוהג תרבותי בן אלפי שנים, שהשתרש מסיבות כאלה ואחרות היסטוריות, אבל שצריך לעבור מין העולם. יש דרך מוסרית יותר לחיות. דרך שפוגעת הרבה פחות בבעלי חיים, בבני אדם (אורח חיים צמחוני, הוא בזבזני פחות במשאבים וזול יותר מבחינת ניצול העתודות והעלויות, ויאפשר להוציא המוני בני אדם ממעגל העוני) וכן שפוגעת פחות בכדור הארץ ובסביבה. יש את כל הסיבות שבעולם להעדיף אוכל צמחוני, פרט לקושי לוותר על כמה מוצרים בתפריט ולהתעמת עם התפיסות הישנות שלנו שמוטמעות בנו בשל שטיפת המוח שכולנו עוברים מגיל אפס כמעט. ותודה על המחמאה. אין מחמאה גדולה יותר מלהיות יפה נפש (בטח עדיף מלהיות מכוער נפש לא?). מי שרוצה להמשיך את הדיון בנושא הזה, מוזמן לפתוח שרשור בפורום זכויות בעלי החיים (פורום 360) או בפורום צמחונות וטבעונות, או במקום אחר רלוונטי. הרלוונטיות לפורום הזה לא קיימת, אז חלאס. אני לא הולך להגיע לתגובות שיהיו כאן (או לפחות להשתדל שלא להגיב).

יאיר B

New member
שלום ברק, ברוך הבא לפורום ../images/Emo13.gif

דבר ראשון: קנית מכשיר מצויין מהטופ של המכשירים ואני בטוח שתהנה ממנו זמן רב. תודה על הביקורת היפה שכתבת על המכשיר. הביקורת עלתה למאמרים (באזור הביקורות של חברי הפורום) למען הדורות הבאים. במידה ואתה מעוניין, אתה גם יכול לעלות תמונות של הנגן (ואם תרצה אפתח לך גלריה בגלריות הפורום). אני אשמח לראות אותך משתתף בפורום!

barakbl

New member
שלום יאיר.

תודה רבה. המצלמה הדיגיטלית שלי לא בראשותי כרגע (נתתי אותה לחברים למטרה כלשהי). כשתחזור המצלמה, אני אצלם את הנגן ואעלה לכאן כמה תמונות שלו...

למעלה