קניתי היום דג מנקה..

אז למה שקניתי דג מנקה...

אז המוכר הביא לי אוכל מיוחד שלו ואמר לי לשים יום כן יום לא.??

duel

New member
לדג המנקה שלכם יש שם

בקבוצת דגים המנקים יש הרבה סוגים. יש כאלו שאוכלים ירוקת ויש כאלו שאוכלים שאריות אוכל וכו. כדי לתת לכם תשובה מדוייקת לפי הדג שיש לכם אנא אמרו לנו את שם הדג.

גלעד cool7

New member
duel ושאר חברי הפורום

שפמנון\דג חתול פה יונק (פלקוסטומוס) פוגע בצמחיה, איזה דגים יש לך להמליץ לי לניקיון לאצות שאינם יפגעו בצמחיה? כבר יש לי שועלים מעופפים, זה עוזר אך לא מספיק. - ועוד שאלות על צמחיה, זרמים יכולים להפריע לה? יש לי מנורת הלוגן 18 וואט "לדגים וצמחים" (לא יודע מה מיוחד בה, אולי ספקטרום שונה) ורפלקטור האם דבר כזה מספיק לאקוריום מטר פנורמי? הבעיה שלי שצמחים לא מחזיקים אצלי מעמד, עניין יחסית מוזר- הבאתי ולסנריה והיא שלחה שלוחות, אחריי שבוע כבר היו לפחות 7 צמחים נוספים שהגדול שבהם הגיע ל10 ס"מ פלוס מינוס, אבל הצמח הראשי "גסס" כלומר הרקיב, עליו נעשו חומים והחלו "להיפרם" וניתקו מן הצמח. העניין שהם לא מחזיקים קורה לי בכל הצמחים שניסיתי כולל אנוביה אבל היא עדיין החזיקה (מעל לשנה וחצי כבר, אך עדיין חלק מהעלים שלה נעשים חומים וכל פעם נרקבים, כמובן שהיא ממשיכה להצמיח ככה שיש איזון). אקוריום עם תנאים מעולים, ניקיון מירבי, המשאבת אויר (2 יציאות ושתיהן מחוברות לאותה האבן אויר 80 ס"מ) לא מופעלת בניסיון לא לסל פחמן דו חמצני שהדגים יוצרים, קרקע משולבת חצץ צבעוני רגיל וחצץ דק (צורן אם אני לא טועה), תא ביולוגי (ראש כוח ומובנה במוחד לבקטריות) ופילטר מסנן רגיל עוצמתי. יש אולי רעיון מה הבעיה? - תודה, גלעד.

לא בדיוק הבנתי...

אבל אם אני מבין אותך נכון יש לך 18W תאורה על אקווריום מטר?אם זו כל התאורה שיש לך לא פלא שהצמחיה נרקבת...זה פשוט מעט מדי תאורה,אתה יכול מהיום עד מחר להוסיף CO2,דשנים,חצץ מתאים,מים רכים ומה שלא תרצה.בלי תאורה אין גדילה של צמחיה. יש אולי כמה צמחים שיחזיקו מעמד,אבל הם לא יגדלו כמו שצריך. בקשר לאנוביה(מעבר לעניין התאורה)שתלת אותה בתוך החצץ?למיטב ידעתי אנוביה אמורה להקשר לאיזה חפץ ולא להשתל,שתילה מביאה לרקבון(וזה מנסיון שלי ועם תאורה של 0.75W לליטר). ובקש לאוכלי אצות:אוטוצינקלוסים,אנציטרוסים,שרימפ ג'פוניקות,שמרלות. ושועלים מעופפים,איזה יש לך?כי יש שלושה מיני דגים מאד דומים(אכלן אצות סיאמי,שועל מעופף ושועל מעופף מזויף)אבל לא כולם אוכלים אצות ולא כולם אוכלים את אותן אצות(אכלן האצות הסיאמי נחשב ליעיל ביותר).

aqualogic

New member
דגים וצמחים

גלעד שלום, לגבי השאלות שהעלית: 1. דגים מנקים נוספים: שמרלה, אוטוצינקלוס, פרפרונים, שרימפ תאילנדי. 2. זרמים אינם מזיקים לצמחים, לעומת זאת לדגים הם עשויים להזיק כי זה לא מאפשר לדגים לנוח (כמה שעות אתה יכול לשחות בסערה בים?). 3. הרבה צמחים אינם ניקלטים היטב באקווריום משום שהם גדלים במשתלה בתנאים שונים מהתנאים אצלך באקווריום - יש משתלה גדולה בארץ שמגדלת צמחים במי אוסמוזה (מים רכים) עם הרבה פד"ח - לכן כשהצמחים מגיעים אליך לאקווריום הם חוטפים שוק ולעיתים קרובות קורסים. המשתלה הגדולה השניה בארץ מגדלת צמחים בהידרופוניקה ושוב המעבר אל תוך המים הורג את רובם. הרבה צמחים שאני רואה בחנויות הם צמחי גדה שאינם מתאימים לגידול בתוך המים ואלה יחזיקו מעמד עד 3 חודשים ללא תלות בתנאי המים. צמחים נוספים שאני נתקל בהם לרוב הם צמחים הזקוקים למים רכים (מי אוסמזה) וכלל אינם מתאימים לגידול במי הברז שלנו. סיבה נוספת לכישלון בקליטה הן מחלות צמחים הנפוצות אצל המגדלים בארץ ובעיקר מחלת הפיטיום. 4. חצץ - כפי שאתה מתאר יש לך באקווריום חצץ קוורץ דק. הבעיה שלו היא שהוא אינו מאפשר מושבה של בקטריה, לכן ללא כבלי חימום לשורשים יווצרו באזור השורשים רקבונות אנארוביים שיחסבלו את הצמחים. לגבי האנוביה - לצמח שורש עבה מרכזי הנקרא ריזום ועליו להשאר מחוץ לחצץ. בטבע האנוביה היא צמח אורי הגדלה ע"ג הגדה בלחות גבוהה אך לא בתוך המים. עדיף לקשור אנוביות לגזעים או סלעים, וכאשר שותלים בחצץ לתקוע בחצץ רק את השורשים הדקים שיוצאים מהריזום. בהצלחה, ארנון

אורי-

New member
כן ולא. קצת על דגים "מנקים".

אין דג שהתפקיד שלו הוא לנקות , אבל באקוואריום צריך ליצור שילוב נכון , שיאפשר (בשאיפה) ל100% מהמזון להאכל , ולכן אנחנו מכניסים דגי קרקעית שיאכלו את המזון שנופל , חלקם (כגון קורי') גם לא בוחלים במזון שאיננו טרי. דגים אחרים , מנוצלים לטובתינו ע"י אכילת אצות שחונקות את הצמחים , מתחרות איתם ועם הדגים על חמצן ועם הצמחים בלבד על מקורות האנרגיה , וגם מכסות את התפאורה. (וזה כבר מעורר צורך להרחיב על נושא התזונה...) עכשיו צריך להפריד בין שני סוגי ה"נקאים" לאוכלי אצות ואוכלי שיירים , כשיש דגים שעושים את שתי הפעולות. עם אוכלי שיירים אין בעיה מיוחדת , רק צריך לוודא שהם אכן מקבלים מספיק "שיירים" ואם לא - אז לוודא שאכן חלק מהמזון ישקע ויחכה להם (הם מעדיפים בד"כ פעילות בשעות חשיכה). עם אוכלי אצות , הסיפור שונה , כי הם זקוקים למזון ירוק , ולא כל שיירי המזון יתאימו. יש 3 אפשרויות עיקריות להאכלת דגים אלו: * אק' מוצף באצות , ותמיד יש להם מה לאכול (ולכן דגים אלו , שבלאו הכי ברובם , אינם יפים באופן מיוחד או פעילים , יוכנסו לאק' רק כשיש אצות). * הוספת מזון ירוק טרי (חסה/ קישוא / מלפפון / אצות שיש לנו ממקור בטוח לשימוש ללא מחלות). * שימוש בטבליות שוקעות מותאמות להזנת אוכלי אצות. דברים נוספים שחשוב מאוד לזכור - לא כל דג עם "כפתור הצמדה" הוא אוכל אצות מובהק. רבים מהם הם אוכלי כל , והראשונים לזנק על דגים שמתים. דגים כגון שמרלה (ואצלי אני מכיר את התופעה מקרוב - אצל שמרלה אלבינו שנחשב לרגוע יותר) ממש תוקפים דגים אחרים (בעיקר דגים "שטוחים" כמו סקאלארים / דיסקוסים , אבל לא רק) ונצמדים אליהם ע"מ לאכול את השכבה הרירית ואולי קצת מעבר. התאמת דג מנקה איננה פשוטה , וצריך לקחת בחשבון - מה גודל המקומות בהם מצטבר ליכלוך? בתכנון מקדים של התפאורה , כדאי לוודא שאין מלכודות לכלוך , ואם ממש רוצים מסלעה צפופה, אפשר למקם ראש כוח / צינור יציאה / אבן אוויר כך שלא יהיו פינות עם מים עומדים. הדגים המנקים , צריכים להיות מסוגלים להכנס לכל מקום בו יש פסולת , זה המצב האידיאלי , אבל באק' עם דגים תוקפניים זה לא תמיד יתאפשר , ואז נחזיק חתול גדול /פלקו גדול שיאכלו שיירים , ונמנע מראש מיצירת פינות בהן יצטבר מזון שלא נאכל. אני אישית מאוד אוהב דגי קרקעית , ויש לי באק' הגדול , 9 קורידורסים , 4 בוטיות , כריש קשת , שמרלה , ופלקו שיש. ככה גם הקרקעית מעניינת , ונקיה.

הנה הדג המנקה שלי--->>

אז מה הוא אמור לאכול? הוא אמור לאכול מה שהמוכר מכר לי?

אורי-

New member
פלקו'. אוכל הכל.

אם כי ככל שהוא יותר גדל ככה הוא מעדיף אוכל מוכן ולא אצות. הוא גם לא הבחירה הראשונה לאק' צמחיה כי הוא גורם לנזקים לצמחים (הוא מאוד מחוספס , הנזק בא בעיקר מהגוף שלו , ולא מכך שהוא נוגס בצמח). בתור "נקאי" כללי לאק' שאיננו אק' צמחיה הוא מצויין , כי הוא אוכל הכל , וידאג שלא ישארו שיירים למטה.

תודה...ותגיד

עכשיו יש לי אוכל מיוחד שקניתי...אז אחרי זהאוכל יגמר מה אתה ממליץ שאני יביא לו לאכול?

אורי-

New member
כל מה שדגים אחרים אוכלים יהיה טוב

עדיף לבסס את האוכל היבש על זה ששאר הדגים אוכלים , ולתת תוספות בשריות או ירוקות טריות. זה דג שגודל מהר יחסית , ויש לו תיאבון.

../images/Emo12.gif הסיבה שהפלקו לא מתאים הוא

בדיוק הנגיסה בצמח.לפלקו' השונים יש שיניים מעט חדות יותר וכאשר הוא מנקה צמח הוא גם "מנקה" אותו.

s h a r k o

New member
כן צריך להאכיל!

חובה להאכיל אם אתה רוצה שהוא יתפתח כראוי, בחנויות מקצועיות יתנו לך אוכל ומינונים נכונים. הוא גם אוכל את האצות אך זה אינו מזין מספיק.

למעלה