קניתי טייפון חדש - שאלה על ביטוח

ohadst

New member
קניתי טייפון חדש - שאלה על ביטוח

איזה ביטוח כדאי לי לעשות? בכל החברות ביטוח חובה עולה בערך 1650 ש"ח, רק בישיר הראשון יש ביטוח מקיף (הכולל גם צד ג') והוא יקר בבערך 800 ש"ח יותר מצד ג' בלבד ועולה 1338 ש"ח. האם כדאי לעשות ביטוח מקיף? יש השתתפות עצמית של איזה 900 ש"ח, כך שהוא ימומש רק אם הקטנוע יגנב או יהרס לגמרי איך שהוא. מה הסיכוי לגניבת קטנוע שחונה במרכז עיר (ליד תחנת מוניות שפועלת 24 שע')? אני אקבל את הטייפון החדש ביום שישי

macro

New member
עזוב אותך מביטוח ישיר

תעשה ביטוח אצל אודי דגן, סוכן אחלה, רציני ומומלץ. אני לא הייתי עושה ביטוח מקיף לקטנוע, עדיף לדאוג למנעול טוב וכיסוי. חבל לזרוק כסף על הביטוח אלא אם יש לך חששות מוגברים ועודף כסף

™asper©

New member
לא מסכים איתך מרקו...

לי יש ראנר 180 ששווה בערך 50% יותר מטייפון חדש ועשיתי מקיף כי ההפרש לעומת צד ג' הוא לא גדול (בהנחה שכולם עושים צד ג' בכל מקרה). צד ג' אצלי היה עולה 600 ש"ח (השתתפות עצמית נמוכה) ואילו מקיף עלה לפני הנחה 1400 ש"ח. עשיתי חישוב בסיסי שבשביל לישון בשקט תמורת 66 ש"ח כפול 12 חודשים אני עושה אחלה עיסקה, וזה כולל כמובן כיסוי במקרה תאונה. בביטוח גם לא דרשו אזעקה או מנעול אימתני והסתפקו במנעול די בסיסי....כך שאפשר להגיד שיש חיסכון גם בדמות מיגון זול יותר...אבל זה כבר חשבון אישש של כל אחד ואחד. קח גם בחשבון שטייפון 50 הוא כלי גניב יותר מראנר 180, הרבה יותר.

TheReverend

New member
ביטוחים ושאר ירקות

ביטוח חובה זה אותו דבר אצל כולם. ביטוח מקיף, במדינת ישראל, הוא בסביבות ה12 אחוז מערך הכלי, מה שאומר שככל שהאופנוע\קטנוע יותר זול ככה כדאיות המקיף יותר גדולה. בשביל 1000 שקל לשנה שווה את השקט הנפשי שלך, במיוחד אם אתה גר\עובד באיזור המרכז שם מכת הגניבות לא קלה, והסיכוי להיות בתאונה
גבוה יחסית.

ohadst

New member
תודה רבה!

למרות המחיר, שלדעתי הוא גבוה מדי, אני אלך על זה.

ohadst

New member
אני מבקש המלצה לציוד

אני צריך קסדה (ועוד קסדה למורכב) ומנעול בתור התחלה. כסף זה לא הצד החזק לאחר הקנייה של הקטנוע והביטוח... מה כדאי לרכוש? היכן (עדיפות לי-ם, למרות שאפשר גם ת"א). האם יש עוד דברים חיוניים? מה המחיר הכי זול בו אפשר להשיג ארגז נורמלי?

ixmix

New member
קסדה ומנעול.

צור קשר במסר, יש לי מכר שמוכר מנעול חדש של מגנום, ואחר פשוט יותר - שניהם חדשים באריזה, שניהם בזול באופן משמעותי מאשר בחנות (קיבל ממני טובים יותר). בקשר לקסדה - תנסה לעשות סיבוב בבתי העסק בירושלים. ישנם שרלטנים שלא הייתי קונה מהם, ואחרים שאני סומך עליהם במאה אחוז. אל תקנה קסדה לא בטיחותית, אבל יש קסדות סבירות בכמה מאות - אם מדובר בקטנוע שנוסע נאמר עד 100-120 (ואז השקט פחות חשוב).

ohadst

New member
מידע בנוגע להרכבה

הוצאתי רשיון לקטנוע לפני כחודש, וברשותי רשיון לרכב כ-7 שנים. האם אני יכול להרכיב? האם יש צורך בביטוח מיוחד?

ixmix

New member
אין שום בעיה.

לא צריך ביטוח מיוחד. אם לכלי שלך יש רגליות למורכב - סימן בטוח שמותר לך להרכיב.

s@muel

New member
אתה צריך להיות גם

מעל 18. (ברור שאתה כן - אבל שאף אחד לא יתבלבל פה)

אהוד א1

New member
טעות.אסור לך להרכיב

לפי ציטוט של החוק ששלמה כהן שירשר בפורום השני אסור להרכיב בחודשיים(לא לתפוס במילה.אולי אפילו שלושה.לא זוכר) הראשונים של הרשיון.

למעלה