דרך אחת היא לשים את האבוקדו בסמיכות לבננות בשלות או פירות אבוקדו בשלים אחרים, ובעדיפות מופחתת תפוחים או עגבניות. כל אלו מתשייכים לקבוצת פירות שמשחררים ומגיבים להורמון גזי (אתילן) המעודד הבשלה. ייתכן שעדיף להחזיק את הפירות יחד במיכל סגור כלשהו (למרות שגם בחוץ אמורה להיות תגובה). אפשרות אחרת היא לשים את האבוקדו בכלי סגור בחושך (תהליך שגם הוא מעודד הבשלה באבוקדו).
בשקית נייר חומה, אפשר גם לשים בתוך ה"חבילה" תפוח או בננה (מומלץ,אבל לא חובה) לשים בתוך ארון במטבח (רצוי לא מעל מקור חום כמו הקומקום או הכיריים) ולבדוק כל יום אם הפרי כבר מוכן לאכילה