קניתי מטחנת תבלינים בשעה טובה

Dr T noki

New member
קניתי מטחנת תבלינים בשעה טובה


מנסיונכן/ניסיונכם - מה אפשר וכדאי לטחון? רעיונות למתכונים רלבנטיים?
ברור שאת כל סוגי התבלינים, עדשים, פשתן.
האם מתמודדת יפה גם עם טחינת אורז, קינואה וכו׳ לקמח אורז או קמח קינואה? איך טוחנת חומוס? (יבש כמובן).
 
לא לא לא

לא מערבבים גרעינים לקמח עם תבלינים זה ממש לא נכון לעשות והורס את המכשיר
לטחינת גרעינים יש מכונות ייעודיות שעומדות בעומס ומייצרות קמח ראוי

במטחנת תבלינים טוחנים תבלינים- מקלות קינמון, פרחי ציפורן, הל, זרעי כמון, זרעי כוסברה וכך הלאה. יש הרבה מתכונים לתערובות החל בגארם מסלה דרך תערובת לצ'אי וראס אל חנות עד חאוויג' למרק או לקפה.
 

RSPA

New member
במטחנת "תבלינים" ניתן לטחון גם לא-תבלינים.

כמובן שזה תלוי בסוג המכשיר ואיכותו. אני למשל טוחן גם עדשים אדומות וגם שקדים לקמחים.
 
שקדים זה דבר אחד

כי הם שומניים
עדשים- זכותך אני קראתי הרבה משתמשים שאמרו שהרס להם את המכונה ושעדיף להפריד לחלוטין
 

RSPA

New member
כמו שכבר אמרתי - זה תלוי במכשיר ובאיכותו

המכשיר שאצלי (KRUPS F203) נחשב (לפני מספר שנים) לטוב ביותר מסוגו בארה"ב. קניתי אותו בהמלצת "נעלמה לי הסיסמה" (זוכרת?) והוא באמת מוכיח את עצמו. כעת הוא במבצע באמזון (20$) וגם שם הם רושמים שהוא :​
"Versatile unit grinds spices, nuts, and grains".
הוא באמת עושה עבודה טובה.
אגב, בארץ הוא נמכר ע"י ניופאן.
 

Dr T noki

New member
תודה!


מעיון בקישור המושקע - לא נראה לי שאנחנו צרכנים כה גדולים של קמח וגם העלות ביחס לנ״ל היא גבוהה יחסית.
עשיתי נסיון לטחון עדשים במטחנת תבלינים והלך מצוין בכמות של כפות בודדות. אולי כמויות גדולות יותר אפשר לנסות בבלנדר הסיני המפלצת
 

RSPA

New member
ראשית, תתחדשי. גם על הבלנדר הסיני...

שנית, נראה לי שבסיני ניתן לטחון גם גרגרי חומוס, אורז קינואה ושו"ת. שווה בדיקה.
 

Dr T noki

New member
ניסית לטחון בבלנדר הסיני קטניות לא מבושלות?

פיזית נראה לי שהוא חזק, החיסרון שאם צריך כמות קטנה של 2 כפות זה לא מתאים ומתאימה יותר מטחנה קטנה.
 

RSPA

New member
לא ניסיתי. באמת לא נראה מתאים לכמויות קטנות.

אבל הרעיון הוא לטחון כמות גדולה, להכניס לכלי אטום ולשמור בפריזר.
זה, אגב מה שאני עושה גם כשאני טוחן עדשים במטחנה הקטנה. לוקח שקית של עדשים אדומות וטוחן אותן בכמה נגלות. אותו רעיון יכול לדעתי לעבוד גם בבלנדר הסיני רק ששם אפשר כנראה לשים הכל בנגלה אחת.
באמת שווה לנסות.
 
תתחדשי!

אני קיבלתי ליום הולדת מטחנה נהדרת (היתה לי מטחנת קפה שטחנתי בה תבלינים - הבדל גדול מאד) וכולי התפעלות ממנה
פשתן - טחנה לי לאבקה דקיקה!
כוסברה, כמון, ג'ינג'ר יבש - כנ"ל
אני מתכוונת לנסות גם עדשים, אבל לא רוצה לנסות על אורז כי בחוברת ההוראות כתוב לא לשים דברים קשים מדי.
הערב אני מתכוונת להכין גארם מסאלה וגם תערובת לצ'אי מסאלה

אין מה להשוות בין תבלינים שקונים טחונים לבין תבלינים שטוחנים בבית - זה כמו ההבדל בין אננס טרי לאננס משומר. לאוכל יש טעם אחר לגמרי.

תערובת גארם מסאלה

כפית זרעי הל
כפית זרעי פלפל שחור
כפית זרעי כמון
כפית "מסמרי" ציפורן
שליש אגוז מוסקט
8-5 ס"מ מקל קינמון

טוחנים היטב במטחנת תבלינים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר או במקפיא.

זה מה שיש לי, מאנגליה
 

Dr T noki

New member
תודה לכל הממליצים מנסיון

כנראה שזה באמת תלוי מכשיר ועד כמה הוא חזק.
אני אאתגר אותו בהדרגה
ונראה...
 

Dr T noki

New member
מנצל״שת - קיבלתי גם את ספר המתכונים הטבעוני

של מנטה - בקריאה ראשונה נחמד מאד, עם הרבה מתכונים נטולי גלוטן (
מיקי!
)

כמו כן יחד עם הבלנדר קניתי גם מכונת גלידה (פשוטה כזו שמכניסים את המכל למקרר) , מתכוונת לאתגר אותה בזמן הקרוב. אם יש המלצה ספציפית למתכון גלידה מוצלח - יופי!


(כן, קניתי גם בלנדר, גם מכונת גלידה. גם ספר מתכונים. יומולדת . מותר.
)
 
למעלה