קניתי נגן h-10 של iriver!!!!

ariel1989

New member
קניתי נגן h-10 של iriver!!!!

מגיע לי מזל טוב.... אבל יש כמה דברים שאני לא מבין: 1. כבר יצא העידכון ששמות השירים בעברית לא יהיו הפוך, ואם לא אז אמור לצאת עידכון כזה?? 2. אפשר למחוק קבצים רק כשמחברים את הנגן למחשב??? 3. יש לי בנגן 4.65 ג'יגה בייט, זה נורמלי?? לא אמור להיות 5 ג'יגה בייט?? 4. למה כשאני מכניס את הנגן אז זה מיד מעביר את כל השירים שב-iriver plus לנגן, אני לא יכול להחליט איזה אני רוצה ואיזה לא?? 5. תוכנת ה-iriver plus היא עכשיו התוכנה שמנגנת לי את השירים על המחשב, איך אני מחזיר לmedia player-???

ariel1989

New member
כבר מצאתי פתרונות לחלק מהשאלות

שאלות 4 ו-5 כפר מצאתי להן פתרונות, אז אני צריך עזרה רק לגבי 1, 2 ו-3

ariel1989

New member
זה לא קשור...

כי צריך להיות 5 ג'יגה בייט וכתוב במחשב כשאני בודק כמה זיכרון יש בזה, שיש 4ץ65 ג'יגה בייט

יאיר B

New member
לא הבנת

המחשב מחשב לפי 1024 ולא לפי 1000. כלומר: 1KB = 1024B ולא 1000B. וכן 1MB = 1024KB וכו'. לכן לא יכול להיות שיהיה לך 5GB. זה ידרוש מהחברה לתת לך בפועל יותר מ-5GB. תבדוק את ההרדיסק שלך במחשב ותראה שגם אז שם אין לך סכום עגול. צירפתי תמונה של ההרדיסק שלי שכולל 40GB אבל בפועל יש פחות 37.2GB).

snarea

New member
תשובות

1. לא צריך בשביל זה עידכון צריך בשביל זה את התוכנה flipflop2 שפעם ניתנה להורדה בחינם, והיום עולה 25 שקלים. מה שצריך לעשות זה להפוך את התגיות של השירים (שלום=םולש), גם התוכנה הפוך על הפוך עושה את זה אבל עם התוכנה הזאת תצטרך לעשות זאת ידנית. אם יש לך המון שירים בעברית - אני ממליץ לך להשקיע 25 שקלים ולקנות את flipflop2 מהאתר hebpod.info . 2) אם הנגן שלך הוא גם דיסק און קי אז בטוח שאפשר, אפ לא אז יכול להיות, אני לא יודע כי אין לי את הנגן (יש לי את H320) אבל אם הנגן שלך הוא דיסק און קי אז צריכה להיות לך אפשרות שנקראת Browse בנגן, אם תגיע לשם ותשחק קשת עם המקשים תוכל למחוק קבצים. 3) אין לי מושג למה זה ככה, זו בעיה שחוזרת גם במחשבים. מקווה שעזרתי.

ariel1989

New member
תודה

תודה על העזרה אבל אני אשמח אם מישהו שיש לו את הנגן ינסה לעזור לי כי אני מנסה לשחק עם המקשים (לחיצות ארוכות, קצרות וכו') וכלום לא עוזר. לגבי העידכון אני יודע שאמור לצאת עידכון כזה אז רציתי לדעת מתי הוא יוצא

ariel1989

New member
דרך אגב...

בקשר לבעיה בכמות המקום, אז כשכתוב שיש בנגן 5 ג'יגה בייט זה מחושב לפי 1024 מגה בייט לג'יגה בייט, וזאת בדיוק הצורה שבה המחשב מחשב את זה, כך שזה צריך להיות אותו דבר (הם לא כותבים שיש 5000 מגה בייט ואז זה פחות מ-5 ג'יגה בייט, הם כותבים שיש 5 ג'יגה בייט שזה אותו ג'יגה בייט שיש במחשב). ואפילו אם אתם צודקים אז 5000/1024 זה היה צריך לצאת בערך 4.88 ג'יגה ולא 4.65 ג'יגה

יאיר B

New member
שוב:

1. בכל מכשיר שהוא שמכיל זיכרון: תמיד יהיה פחות ממה שמוצהר. לא קיים בעולם דיסק שנטען עליו שיש בו 40GB ובאמת יהיו בו 40GB. זה בלתי אפשרי טכנולוגית. 2. בוא ונחשב יחד: 5000/1024=4.88MB (זה היה הגיגה למגה). נמיר את המגה לקילו ונחשב שוב: 4880/1024=4.76 (זה היה מגה לקילו) נמיר את הקילו לבתים ונחשב שוב: 4760/1024=4.640 (זה היה הקילו לבתים). והינה הגענו לכמות הזיכרון שאתה טוען שיש לך (4.64GB). יחידת המידה הבסיסית של זיכרון המחשב היא לפי בתים. לכן צריך להמיר הכל לבתים. הבעיה היא שבגלל דברים שהיו בהיסטוריה (הזיכרון נמדד בבסיס אוקטלי = 8) מחשבים את הזיכרון לפי 1024 ולא לפי 1000. מאחר וזה לא נוח לצרכנים לבקש דיסקים קשיחים במידות לא עגולות, מעגלים קצת את המידות לנוחיות. אם התשובה לא מספקת אותך (או שאתה לא מאמין לי), אמליץ לך לשאול בפורום תוכנה וחומרה (מספר 91) - הם התותחים בענייני חומרה.

ariel1989

New member
החישוב שעשית מוזר...

פשוט המשכת לחלק את זה ב-1024 עד שזה יצא 4.65, אבל בעצם היית צריך לחלק את זה רק פעם אחת כדי שהמגה יהפוך לג'יגה. בכל מקרה מה שמעניין אותי לדעת אם זה רק אצלי או שזה אצל כולם

stardust19

New member
אותו הדבר זה גם בדיסקטים

הפרהיסטוריים- כתוב 1.44 אבל הוא 1.38 השאר זה תוספת שלו הייתה אמורה להיות בכלל ...חח...נחמד להיזכר בשיעורי מחשבים בכיתה י' וי"א

יאיר B

New member
החישוב לא מוזר - ככה זה

המידה הבסיסית היא הבית (תסתכל בתמונה שצירפתי: המחשב מחשב לפי בית והופך את הבית לGB לנוחיותנו). יש לי 5 נגנים שונים, לאחותי יש עוןד אחד, ובנוסף יש לי 5 DOK שונים ושני מחשבים - בכולם הסיפור חוזר על עצמו. יש מישהו בפורום שאין לו בעיה כזו

stardust19

New member
ככה זה החישוב- צודק 100% מטעמי

נוחות מעגלים את המס' כלפי מעלה והצרכנים חושבים שהם מקבלים בדיוק את הגודל שכתוב אבל הדבר ממש לא ככה. כמו שצוין למעלה ע"י יאיר גם במחשב עצמו זה ככה. מה עוד שגם מערכת ההפעלה של הנגנים תופסת אף היא מקום אז בלאו הכי כמות הזיכרון הפנוי יורדת- לתשומת לבכם

ariel1989

New member
הבנתי....

מה שהיה חשוב לי לדעת זה שזאת לא בעיה רק בנגן שלי, למרות שאני עדיין חושב שהחישוב שעשית מוזר, כי כתבת 5000/1024=4.88mb וכתבת שזה הג'יגה למגה אבל זה לא נכון!!! אם כבר זה הפוך-זה המגה לג'יגה כי לפי זה צריך להיות 4.88gb ולא 4.88mb ואז את כל החישוב עשית כאילו יש לי 4.88mb וזה לא נכון, אבל זה לא כ"כ משנה... בכל מקרה אני יודע את כל המבנה של המחשב ושזה מתחיל מסיביות פשוט רציתי לדעת אם זאת תופעה מוזרה או לא, ומסתבר שלא

TheRealDeal

New member
אני לא ממליץ לשלם על זה...

ואני דווקא ממליץ להשתמש בהפוך על הפוך.. זה אולי לוקח קצת(הרבה) זמן, אבל זה בחינם.. אני אישית לא מבין את הקטע שהוא דורש תשלום על תוכנה לא רשמית לאייפוד, ושהוא בכלל יצר את התוכנה הזאת עם תוכנה לפריצת העדכון של אפל של מישהו אחר..!!!!

snarea

New member
למזלי

אני הורדתי את התוכנה שהיא עוד הייתה להורדה

ariel1989

New member
אז אולי...

תשלח לי את הקובץ התקנה של התוכנה או שתגיד לי איפה אפשר להוריד אותה או שתנסה בבקשה למצוא תוכנה אחרת שעושה את זה לא ידני

weird dust

New member
יש את הלינוקס

שכרגע בבטא לאייפוד דור רביעי, ויש בו עברית הפוכה כרגע. הבעיה שמחליפים למערכת הפעלה טובה יותר.

למעלה