קניתי עלי גפן משומרים...איך לעבוד

מיכל ת

New member
קניתי עלי גפן משומרים...איך לעבוד

כמה פעמים עשיתי עלי גפן ממולאים ותמיד עשיתי עם טריים, אתמול בן זוגי היקר הביא לי צנצנת של עלי גפן משומרים (הוא טוען שזה לא רמז,בטח..
לפני כמה שנים עשיתי גם מעלים משומרים ויצא זוועה - מלוח... מה אני צריכה לעשות לפני שאני משתמשת בהם????

meravido

New member
שוטפים אותם טוב טוב לפני השימוש

עד כמה שאני יודעת, העלי גפן המשומרים תמיד יוצאים חמוצים יותר. אם זה יצא לך מלוח בעבר, פשוט תמעיטי במלח בזמן הבישול שלהם.

נס קפה

New member
אכן, לשטוף היטב, מלוחים פחחחד !!1

להשרות במים כ- חצי שעה וכל 10 דק´ להחליף את המים (למה עושים אותם כ"כ מלוחים ????)

אם את משתמשת לממולאים

למלות קערה עם מים פושרים ולהשרות ל-5 דק´ ולהוציא, במלוי של האורז לשים מעט סוכר זה מאזן את החמיצות של העלים.

ורדא

New member
באותה הזדמנות שאלה על עלי גפן

לפני כמה זמן הייתי בחתונה והיו עלי גפן ממולאים עם אורז והם היו חמוצים ורכים מאד הם היו ממש טובים. יש למישהו מושג איך מכינים דבר כזה???

clcl

New member
עלי גפן ממולאים / על השולחן

עלי גפן ממולאים / על השולחן מתוך "המטבח של שרי אנסקי", שרי אנסקי מתכון ל - 50 יחידות כ-80 עלי גפן צעירים, טריים או כבושים 5-6 כפות שמן זית, תירס או חמניות 2 בצלים קצוצים 100 גרם צנוברים או גרעיני חמניות 11/2 כוסות אורז רחוץ ויבש 1 כפית מלח 3 כפות נענע קצוצה 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי 1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה 2-1 לימונים 11/2 כוסות מים אם השתמשתם בעלי גפן כבושים יש להשרות את העלים 20-10 דקות בקערה גדולה עם מים ולשטוף פעמיים-שלוש כדי להסיר את המליחות.להכנת המילוי: מטגנים ב3- כפות שמן את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הצנוברים או גרעיני החמניה ומטגנים עוד שתי דקות. מערבבים עם האורז ומסירים מהאש. מוסיפים מלח, נענע, פלפל שחור, פפריקה ומיץ מחצי לימון. מערבבים. קוטמים את גבעולי העלים. מרפדים קרקעית סיר רחב ונמוך בעלים הגדולים יותר ומתיישבים לגלגל: מניחים את עלי הגפן כשהצד המבריק כלפי מטה, שמים כפית מילוי על החלק הקרוב לגבעול, מקפלים בצדדים ומגלגלים הדוק ומוצק, כשהצד המבריק חיצוני. מתקבלים כ50- עלי גפן ממולאים. מסדרים בסיר שתי שכבות צפופות, ומכסים שוב בעלי גפן שלמים. מרתיחים במחבת את המים עם מיץ מחצי לימון, טיפ-טיפה פפריקה ושתיים-שלוש כפות שמן, שופכים את הנוזלים לסיר, עד לגובה העלים המגולגלים. מכסים את הסיר במכסה ומחממים על להבה בינונית. מרתיחים 20-30 דקות. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה לפחות עוד חצי שעה. בשלב זה אפשר להוסיף עוד מיץ לימון. מגישים קר או חם ברוטב יוגורט: מערבבים גביע יוגורט, כף נענע קצוצה, שן שום כתושה, מעט שמן זית ומלח לפי הטעם. * אפשר להוסיף למילוי 300-200 גרם בשר כבש או בקר טחון. * יש המוסיפים לתערובת עגבניה קצוצה. * אפשר למלא את עלי הגפן בתערובת בשר לקבב, ללא אורז.

clcl

New member
עלי גפן ממולאים בחלבה ושזיפים בשמן

עלי גפן ממולאים בחלבה ושזיפים בשמן וניל והל / על השולחן העונה של עלי הגפן מתחילה באביב אבל גם בימים אלו אפשר עדיין לקטוף עלים, אם כי לא צעירים. אני ממליץ לכם לשמור את המתכון לימי האביב, בשום מקרה לא להשתמש בעלים המשומרים בחומץ. למתכון זה מתלווה מתכון שמן וניל והל- בניפרד 24 עלי גפן צעירים וחלוטים (לנקות מחלקים קשים) מלית: 250 גרם חלבה משובחת בטעם וניל 150 מ"ל שמנת מתוקה 10 שזיפים טריים חתוכים לקוביות קטנות או פרי חמוץ אחר לסירופ: 15 כפות דבש מיץ מ 5 לימונים שמן וניל והל*(ראה מתכון שמן וניל והל) 1. מכינים את המלית: מכניסים את החלבה למעבד מזון וטוחנים בהפעלות קצרות (פולסים) מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים את השמנת המתוקה וממשיכים לעבד עוד כחצי דקה עד שמיתקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את קוביות הפרי ומערבבים. 2. ממלאים את עלי הגפן: מניחים שני עלים זה לצד זה כך שישהיו חופפים בשליש מהשטח. מניחים כפית גדושה מהמלית בחלק התחתון של העלה, במרכז. 3. מקפלים את השוליים מעל המלית, ומגלגלים כפי שמגלגלים עלי גפן ממולאים רגילים 4. מכינים את הסירופ: מערבבים היטב את הדבש עם מיץ הלימון. 5. הגשה: מחממים את הסירופ, טובלים בו את עלי הגפן ומגישים עם שמן וניל והל

clcl

New member
עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באדיבות מסעדת בורדו חוות היין, כפר תבור, 04-6767673 המצרכים הדרושים צנצנת עלי גפן משומרים למילוי שלושת-רבעי כוס אורז 50 גר´ צנובר קלוי 1 בצל חתוך לקוביות, מטוגן 50 גר´ גבינת פרמז´ן מגוררת 50 גר´ גבינה בולגרית מגוררת חופן נענע קצוצה חופן עירית קצוצה קורט מלח, פלפל שחור גרוס טרי קורט אגוז מוסקט לרוטב 2 עגבניות גדולות מגוררות 2 כוסות מים רותחים קורט מלח, פלפל שחור אופן ההכנה להשרות את האורז במים פושרים כרבע שעה. להשרות 20 עלי גפן במים כחצי שעה. לערבב את כל החומרים ולמלא את העלים. לסדר בתבנית תנור ולשפוך מעל את חומרי הרוטב המעורבבים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.

ורדא עלי גפן כמו בחתונה

חומרים ל1 קילו אורז אפשר להפחית את הכמויות. 2 בצלים בינונים קצוצים חבילה עלי כרפס קצוצים 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות חצי כוס שמן כף ורבע מלח (לא להוסיף או לגרוע) רבע כף פלפל שחור רבע כף מלח לימון (או מיץ מ- 4 לימונים טרים) כף סוכר שטוחה. אפשר להוסיף כף רסק עגבניות. לערבב ולמלות את הגפן ולצקת מים בסיר עד עלי הגפן ולהניח על אש גבוהה כשרותח, להמניך ולבשל שעה ורבע אם רוצים רך . בתאבון.

למוניה

New member
מתכון כורדי מנצח!!!

3 כוסות אורז לבן רגיל (לא לבשל) 2 בצלים קצוצים המון שום אני שמה(ראש שום על 3 כוסות אורז בערך) כוס פטרוזיליה קצוצה כוס עלי סלרי קצוצים 2 עגבניות מרוסקות חצי ליטר שמן זית (אפילו יותר, לא להבהל) מלח,פלפל שחור, ומיץ מ- 4 לימונים. לערבב הכל, לטעום, והטעם צריך להיות חמוץ מלוח. לתקן טיבול ולמלא. הכנה: בסיר גדול ושטוח לרפד את התחתית בפרוסות של שורש סלרי. לגלגל את העלי גפן חזק ולשים גם טיפה מהנוזלים בכל עלה. למלא ככה את הסיר, ולמעלה לכסות בפרוסות של תפוחי עץ חמוצים. לשים מים לפי כמות האורז- על כל כוס אורז כוס ורבע מים. לכסות בצלחת הפוכה (כזאת שיכולה להתבשל) לסגור הסיר, לתת לרתוח רבע שעה בערך, להוריד לאש קטנה של חמין שעתיים שלוש או להכניס להמשך בישול בתנור. לסגור הסיר, לתת

למעלה