הצילום גרוע, אבל נראה שמדובר בעץ תות שניסו לעצב אותו בניגוד לאופיו. לא הייתי מתאמץ עבורו יתר על המידה...קניתי עציץ היום ואני שכחתי את שם הצמח (הצמח הגבוה). מי יודע/ת? תודה!
האם ניתן לעשות ממנו ייחורים?
או קיי. אתה צודק. הגדלתי וזו אכן התאי בגונביליה. אבל:באמת? אנשים אמרו שזה נראה תאי בוגונביליה אבל אם זה עץ אז הוא בכלל צריך גינה?
איך לצלם שתוכל לזהות? תודה.
העברתי אותו לעציץ גדול יותר... עכשיו זה בסדר? תודה!או קיי. אתה צודק. הגדלתי וזו אכן התאי בגונביליה. אבל:
א. העציץ קטנטן עבור צמח כזה. כדי שיתפתח כראוי, רצוי להעבירו לכלי של 25 ליטר לפחות ובהמשך גם ל-50. כאן נפח השורש מנוק והצמח יסבול מאד בהמשך.
ב. נראה שהצמח התפתח היטב בעבר, ואז נגזם חזק. כעת אנו רואים ענפים עבים שנקמו ולבלוב חדש שצמח במקום. הוא יתגבר כמובן, אבל למה ככה?
ג. זהו צמח חובב שמש שגדל היטב בשטח פתוח. אז אם אתה רוצה להגביל אותו בעציץ, זה בסדר, אבל לפחות תאפשר לו להתפתח כראוי בעציץ גדול ובשמש.
ככה קניתי אותו! עכשיו בעזרת עצותיך הטובות אני אשדרג לו תנאים! אני מודה לך בשמו!!! )
הנה מוציא ניצני פריחה. עדיין עציץ קטן מדי, אבל בשלב זה הוא בסדר. כמה להשקות? שאלה טובה. תלוי בתנאי השמש והאקלים. תחוב אצבע למצע. יבש ב-4 ס"מ הראשונים? תשקה עד נגירה ותאפשר למים לצאת ולא לשמור בקערית.העברתי אותו לעציץ גדול יותר... עכשיו זה בסדר? תודה!
אגב, כמה השקיה דרושה ובאיזו תדירות? תודה!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.