קניתי 3 דגי דניו והם רבים ...

קניתי 3 דגי דניו והם רבים ...

יש סיבה לדאגה? הדגים נקנו ביום שישי ואתמול בערב ראיתי שהם ממש רבים בינהם ... יש לי באקווריום עוד 8 סומטרות זוג גופים פלאקו ודג נוסף שאני לא מצליח לזהות (ירשתי אותו עם האקווריום ...)
 

Fim

New member
הדג האדום זה דג קשת

והבעיה אצלך באקווריום זה הסומטרות כלומר הדגים הרוסים עם הפסים
הם דגים פרזיטים פויה! יש להם אופי קנאי הם אוהבים להציק לדגים אחרים, לרדוף אחרים ולאכול להם את הסנפירים והזנבות בבליץ להעיף אותם לאימוץ או לאסלה
 
הם דווקא ממש לא מפריעים ...

האקווריום מספיק גדול, והשמונה ממש לא מציקים או נוגסים בסנפירים ... הדגים החדשים (דניו ענק) הם אילה שרבים אחד עם השני ... הגדלתי את כמות האוכל ונראה שכולם מרוצים. אני שוקל להוסיף להקה של נאונים קטנים ברגע שהצמחיה תגדל מספיק כדי לספק מחסה.
 

duel

New member
אם ברצונך נאונים

תצטרך לוותר על הסומטרות - אם הם יהיו יחד סביר להניח שהניאונים יעלמו לך לאט לאט... גם לקשתות יש קצת "דפ חם" וכדאי לשקול גם את זה.
 
נאמר לי שאם יש צמחיה מספקת

הנאונים יכולים להסתדר עם 8 סומטרות ... לגבי הטטרה סרפה, היו יותר, רק הוא שרד את העברת האקווריום ... לא מצאתי עדיין מקום שמוכר את הדג הזה ... הוא מסתדר מצויין עם הסומטרות, לפעמים מצתרף לקבוצה. האקווריום רחוק מלהיות מלא, ועם מקומות מסתור, אני מאמין שגם הדגים הקטנים ישרדו ... הגופים שורדים לא רע בינתיים (אין סנפירים נשוכים). קשתות זה שם אחר לדניו? תודה על התשובות!
 

duel

New member
הדג האדום הוא סרפה, טטרה סרפה

ולא קשת אדומה. דג זה מומלץ להיות בלהקה של לפחות ארבעה ויש רק אחד.....
 

Sunlight Theory

New member
סומטרות

האם סומטרות תוקפות אחת את השנייה? והאם תפוס ההתנהגות שלהן שונה בין שיכון בלהקה לבין שיכון בבודדים?
 
אולי אני אוסיף לו כמה חברים ...

בכל מקרה העסק נרגע, וכולם חיים בשלום. אני מחכה עוד מעט כדי שהצמחיה תגדל ואז אני אוסיף עוד קבוצה של דגים קטנים ... עוד לא סגור עם איזה סוג ... אני אוהב לראות תנועה של להקה באקווריום ... תודה על העזרה!
 
למעלה