קניתי 680

udifpalm

New member
קניתי 680

מאחר שחבר טוב מהעבודה היה בארה"ב, החלטתי אימפולסיבית לקנות דרכו Treo 680. לא ממש תכננתי זאת בעבר (חשבתי לחכות למכשיר מבוסס לינוקס מפאלם, או FIC1973 עם OpenMoko), אבל מכיון ששמעתי דברים טובים על ה-680 כטלפון, החלטתי ללכת עליו. הנחתי שלכל היותר אם לא אהיה מרוצה, אמכור אותו בארץ. אני עובד כרגע עם PILOC בתקופת נסיון (בתקווה שהם יחזרו אלי לגבי הסבת הקוד הישן לפני שקוד ה-50% יפוג). בכל מקרה אני לא בטוח שארצה לקנות עברית לפני שאוכל להתרשם מהעברית של Eyron ואדע מה מחירה. התרשמות ראשונית: המקשים המ****נים בעברית לא זהים למקשים בסוני הישן שלי!!! בסוני (UX-50 למי שלא יודע) היה סידור מקשים זהה למחשבי דסקטופ. בטריאו חסרים מספר מקשים, ולכן כל השורה העליונה הוזזה ב-2 מקשים הצידה על מנת ששתי אותיות סופיות לא ישארו ללא מקשים. זה גורם לאנשים כמוני שרגילים להקליד בצורה עוורת לפי המקש האנגלי, לטעות בהקלדה עברית. גודל מסך - גודל הפיקסלים זהה לסוני שלי (כלומר הסוני הוא HVGA ולכן המסך שלו בגובה זהה אך הוא רחב ב- 50%) בכל מקרה, קשה לי מאד להיפרד מהסוני, ובוודאי שאני לא רואה את עצמי מוכר אותו. יכול להיות שאשאיל אותו לאחי, שמזמן חיפש PDA (הוא חסר נסיון בתחום). ההרגשה שלי היא שה- 680 נמצא לתקופת נסיון "על תנאי". עוד כמה שאלות: 1. האם כבל ה-USB המקורי שמגיע עם המכשיר יודע גם לטעון אותו? קראתי דברים סותרים במקומות שונים, ואין לי רצון לחבר אותו למחשב עדיין בגלל שלא התקנתי PalmDesktop (נראה אתכם מסתדרים עם 3 מכשירים שונים שכל אחד מהם צריך גרסה שונה!) 2. אם אני מתקין דיבורית BT ברכב כמו parrot או BURY, האם ניתן יהיה להשתמש בה כמגביר לרמקול הרגיל (למשל לצורך נווט), או שהיא יכולה לפעול רק בזמן שיחה? 3. איזו דיבורית BT אישית אתם ממליצים? 4. איזה נרתיקים מומלצים? 5. האם ניתן להעביר את כל ה-PIM ע"י העתקת מחיצת הגיבוי שלי (resco backup) ושחזורה (החלקי, רק אפליקציות PIM) בטריאו? אני מעדיף להמנע ממעבר דרך PalmDesktop. תודה מראש!

udifpalm

New member
השרות של פרגון

יומיים וחצי לאחר שפתחתי קריאת שרות באימייל מול פרגון, קיבלתי עדכון שהקריאה שלי הועברה למחלקת sales. כך הכבוד פרגון, על הטיפול "המהיר". אני מניח שעד שתענו לי, המכשיר כבר יסיים את חייו.

bigalex

New member
על תיקח PILOC

קח את העברית של איירון. אחרת תסבול מהמון ריסתים כמו שאני סבלתי. התמיכה של PILOC על הפנים, הגירסה שלהם מאוד לא יציבה - ואני עבדתי שנים עם PILOC במכשירים הקודמים שלי (גם בTT3 הישן אדיין עובד עם PILOC)

atzmony

New member
את השירשור הקודם של ראית?

בקשר לריסטים גם המכשיר שלי סבל תקופה מסוימת בריסטים בתוכנות לא צד שלישי כגון קבלת שיחה כתיבת הודעה ! אך מאז שנעלתי אותו בזיכרון השתפר העניין אני עדיין לא יכול לומר בוודאות שריסוט נגרם מהעברית. 1. לא כלכך הבנתי למה אתה מתכוון אני קיבלתי את המכשיר עם קבל USB לסנכרון שגם טוען אומנם לאט אך טוען ובנוסף קבל טעינה ישרות מהחשמל לטעינה עצמה. 2.לא ניסיתי כי אין לי אך אני חייב לציין שבניגוד לשיות טלפון שלפעמים לא שומעים מספיק חזק את הUD שומעים מעולה למרות הכיסוי של הרמקול ע"י בתושבת. 3.אני משתמש בI.TECH ומרוצה מאוד. 4.אני רכשתי נרתיק ברשת של סופרפארם ואורנג' שנקראת לינק משהו... של חברת פייר קרדן אוניברסלי שתופס את המכשיר נפלא כמו יעודי הנרתיק איכותי והמכיר ..... 50 ש"ח 5.לא ניסיתי כי האפליקציה הנ"ל חדשה ברסקו אבל לדעתי היא תעבוד תנסה אין לך מה להפסיד.

AYELET1

New member
התחדש!

וכתוב בהמשך חוויות (לאחר התנסות ארוכה יותר,)

למעלה