קניתי FreeStyle Libre!

gilboa7

New member
קניתי FreeStyle Libre!

שלום לכולם,
בשבוע שעבר קניתי פריסטייל ליברה (אחרי שהייתי ברשימת המתנה כחצי שנה - עכשיו הם נכנסו ליצור המוני וכולם יכולים לקנות) ורציתי לשתף אתכם בחוויה.

אני כבר 10 שנים משתמש ב-FreeStyle הרגיל, והמעבר למד סוכר רציף פשוט הדהים אותי. פתאום אני מוצא את עצמי בודק *הרבה* יותר פעמים, מכיוון שאין ״עלות״ לבדיקה, וזה מתחיל ונגמר תוך 5 שניות (כולל להוציא ולהחזיר את הקורא לכיס).

כדי לבדוק את רמת הסוכר, פשוט מצמידים את הקורא אל הזרוע (שם מודבק הסנסור) ותוך פחות משניה מקבלים תוצאה. הקורא גם מראה גרף של ה-8 שעות האחרונות והכי חשוב - מראה מגמה (עליה מתונה, עליה חדה, ירידה מתונה, ירידה חדה או יציבות), ככה שאפשר לדעת אם לקבוע temporary basal או לתת תיקון אינסולין עוד לפני שמגיעים למצבי קיצון.

סה״כ אני מאוד מרוצה והשילוב של מד סוכר רציף עם משאבה פתח לי מגוון טכניקות וטריקים חדשים לטיפול בסוכר.

כמה חסרונות:

1. המוצר לא משווק בארץ ובמדינות שהוא כן משווק בהן (שבדיה, אנגליה, גרמניה ועוד כמה מדינות באירופה) ניתן לשלוח אך ורק לכתובת בתוך המדינה. כדי להביא אותו צריך למצוא סידור. אני מצאתי סידור בשבדיה.
2. באירופה עובדים ב-mmo/l ולא ב-mg/dl אז צריך להמיר בראש (החישוב די פשוט ומהר התרגלתי). אם קונים בגרמניה יש אפשרות של mg/dl.
3. המכשיר מגיע רק בשפות של אותה המדינה. המכשיר שלי בשבדית ולא ניתן להחליף לאנגלית. (אני למדתי את השבדית ההכרחית די מהר :)) אם קונים באנגליה אז זה באנגלית.
4. כמו כל מדי הסוכר, רמת הדיוק לא מדהימה, והמכשיר מציג תוצאות באיחור של כ-5-10 דקות. אני עדיין מסתובב עם מד סוכר ידני כדי לבדוק היפויים וכו׳, אבל בשביל לדעת מצב כללי ומגמה זה נותן פתרון מצוין.

הערה לגבי הקורא: לא חייבים לקנות אותו, אפשר להשתמש באפליקציה באנדרויד, ואז זה באנגלית וב-mg/dl. אני עם אייפון אז לבינתיים יש לי קורא בשבדית וב-mmo/l.

עלויות: הקורא עולה בסביבות ה-350 ש״ח.
צריך להחליף סנסור כל שבועיים ועלות כל סנסור בסביבות ה-320 ש״ח. כלומר, עלות חודשים של כ-650 ש״ח. ניתן להזמין עד 6 סנסורים במשלוח אחד.

עכשיו ניתן רק לקוות שהמכשיר יגיע לארץ ויכנס לסל בעתיד הקרוב. עד אז, זה הופך את אופציית המימון העצמי להרבה יותר שפויה.

אשמח לענות על כל שאלה.
שבוע טוב!

גלגורן

New member
שאלה

מה הכוונה שהמכשיר מציג תוצאות באיחור של כ-5-10 ועד כמה הוא לא מדויק? הרי על החישוב הזה אנחנו מבססים את כמות האינסולין שניתן...
האם יכול להיות שאי הדיוקים נובעים מפעולת ההמרה שאתה צריך לבצע?

ולגבי המדבקה? היא מחזיקה שבועיים או שצריך להוסיף איזשהו דבק נוסף?

gilboa7

New member
תשובות

אני מאמין שהאיחור הזה משותף לכל המדי סוכר, כי הם לא בדיוק בודקים את הדם אלא נוזל בין-תאי (תקנו אותי אם אני טועה), ולכן רואים הבדל בין התוצאות (נגיד, בפלוס מינוס 15). אם אני צריך לעשות תיקון, אני בודק גם בדקירה.

ההמרה הי די פשוטה - מכפילים ב-18.

לגבי המדבקה - היא עלי כבר שבוע ודי חזקה, אעדכן אם אצטרך להדביק. המיקום של המדבקה מאוד נוח (בגב הזרוע) כיוון שאין שם מפרק או תזוזה, אז ממש לא מרגישים את הסנסור.

שרי 55510

New member
גם לי יש את חיישן והקורא,ומאז הפסקתי להשתמש בדוקרן,,

יש תוכנית שמשרד הבריאות יכניס את המוצר לסל-הבריאות בינואר 2017.(נקווה מאוד).
הפער בין מדידת הסוכר בגלוקומטר ,לבין הבדיקה של החיישן,היא בגלל שהחיישן לא מודד את הדם אלא רק את הפלאסמה שמצויה בתאים,ולכן, ישנו פער של 30 דקות,עד לקבלת תוצאה זהה של הגלוקומטר.
אבל לי לא מפריע אי -הדיוק, בפרט שאני מחלקת את הארוחות,ל-6 מנות קטנות
דלי- פחמימות,ובין הארוחות שותה הרבה מים ,והולכת חצי שעה ברגל ,(או בימי גשם,על מכשיר הליכה -בבית.), כך שהעליה של רמת- הסוכר איננה גבוהה אצלי ,לאחר הארוחה.
&nbsp
בקשר לחיזוק החיישן :
מעל החיישן ממצמידים ניר דבק מיוחד (סוג של פלסתר.
(יעיל להבטחת חיזוקו לזרוע, שלא יוכל להשתחרר בקלות ,ברגע שמשהו נתקל לך בזרוע.)
אגב,
כיום ניתן לרכוש את המכשיר בארץ,יש בשפה העברית ויש באנגלית,וכנראה שמשרד-הבריאות ייאשר את המכשיר בסל -הבראות בשפה העברית. בחודש ינואר 2017.
אני אישית מאוד מרוצה מהנוחיות שבמכשיר ובמדידה ללא דקירות.
&nbsp

למעלה