קניתי!

shellyland

New member
קניתי! ../images/Emo6.gif

הייתי היום בבוקר ב"תו השמיני" (מוסד ירושלמי ידוע), החנות שמחירי הדיסקים בה מצחיקים אפילו את המוכרים, כדי לקנות את פסקול הסדרה "טרה נוסטרה" וכבונוס קניתי לעצמי עוד שני דיסקים. להלן הפירוט: טרה נוסטרה 59.90 ש"ח לפני שאתם מזלזלים, ואומרים "אה, טלנובלה, לא רואה את השטויות האלה" אני רוצה לספר לכם שהברזילאים מצטיינים באיכות הגבוהה של הטלנובלות שלהם, ובעיקר של אלה ה"היסטוריות". לישראלים זכורה בודאי הסדרה "סיניה מוסה" (הגבירה הצעירה) שעסקה בשחרור העבדים בברזיל. בימים אלו ממש משודרת בברזיל טלנובלה שעוסקת ביהודים הראשונים שהגיעו לברזיל, ונמסר לי שהיא מאוד מעניינת, אם כי אנחנו לא מוצגים שם בצורה מאוד מחמיאה (אם יש כאן מישהו מברזיל שמוכן להרחיב בנושא אשמח לשמוע). איכות נוספת של הטלנובלות הברזילאיות היא פס הקול המלווה אותן, שאינו מסתפק בלהיטי מועדונים, אלא בהרבה מאוד מהמקרים הוא מושקע ואיכותי. (כמובן, לא בכל המקרים, אבל ברבים מהם) "טרה נוסטרה" עסקה במהגרים הראשונים שהגיעו לברזיל מאיטליה, ובתור שכזאת, פס הקול שלה הוא שיתוף פעולה ביניבשתי מעניין בין המוזיקה האיטלקית והברזילאית. שיר הנושא Tormento D´amore מושר על ידי זמרת ברזילאית וזמר איטלקי, כאשר כל אחד מהם הקליט את התפקיד שלו בארצו, וה"בישול" נעשה באולפנים. התוצאה מקסימה. אפשר למצוא שם את קאיטנו, טוקיניו ואחרים שרים באיטלקית לצד ביצועים אופראיים ועממיים של זמרים איטלקיים. קפה ברזיל 29.90 ש"ח בהמלצתו של אלדרין, קניתי את האוסף "קפה ברזיל". אוסף "שורו" עם ריח, צבע וטעם של פעם. ביצועים מחודשים לקלאסיקות ישנות. חוברת מושקעת עם מילים של השירים בפורטוגזית + תרגום לאנגלית, הסבר קצר על השירים והמבצעים ותמונות נהדרות. ואחרון אחרון חביב, בהמלצת המוכר שראה שאני מתעניינת רק באזור הברזילאי (העשיר!) של החנות, ואמר לי "את זה את פשוט חייבת" קיניתי גם את הדיסק: Tom Canta Vinicios - Ao vivo במחיר 29.90 ש"ח. טרם הספיקותי לעיין בו, אבל אני מבטיחה לדווח לכם על התוצאות בזמן אמת. חוץ מזה היו שם עוד הרבה מאוד דיסקים, במחירים שאסור לפספס. מלבד מגוון של אוספים מצאתי שם גם גל קוסטה, מריה בטנייה, בבל ג´ילברטו (הבת של וזמרת נפלאה בזכות עצמה) ורבים אחרים. היה שם אפילו דיסק של קאיטנו, שמתיימר להיות "החדש" שלו - מישהו יודע על זה משהו? על פי מה שכתוב ע"ג העטיפה, זה משהו שיצא אחרי "פינה אשטמפה". ובשביל גנגי, שהיתה איתי שם, מצאנו אפילו דיסק של עמליה רודריגז. עד כאן.

Baiano

New member
Esperanca הנובלה שמשודרת עכשיו

אני חזרתי לארץ בערך שבוע-שבועיים אחרי שהתחילו לשדר אותה אז לא ראיתי הרבה (אבל את O clone ששודרה לפניה ראיתי כמעט כל יום...) בכל מקרה זה כביכול סדרת המשך לטרה נוסטרה (שבה דווקא לא צפיתי) ומתארת את חייהם של משפחות מהגרים - איטלקים, ספרדים ויהודים. זה נחמד לצפות כי הם די השקיעו בתחקיר ומכניסים מילים בעברית וגם על המנהגים וכד´. מה שלא מחמיא זה העובדה (הנכונה דרך אגב) שהיהודים היו קהילה מסוגרת בעצמם ולא קיבלו יפה כאשר יהודיה התאהבה באיטלקי למשל.. הסדרה בברזיל התקבלה לא רע, על אף שטענו נגדה שהיא חיקוי ומחזור של טרה נוסטרה (שזכתה להצלחה עולמית, תורגמה ודובבה לשפות רבות). בלי קשר - מה שמצליח עכשיו מאד בברזיל זה התכנית Big Brother, שבימים אלו משודרת העונה השלישית שלה.

eu sei que

New member
נגמרה כבר ה - Esperanca לפחות

עד כמה שאני יודעת... לא ממש עוקבת.

eldarinn

New member
ועל המלצת המוכר אמרי אמן!

ממליץ גם אני בחום וגם המחיר שווה לכל נפש ואפילו במבצע, נדמה לי ששילמתי יותר

גדי שבת

New member
אחורי fina Estampa

יצאו כמה וכמה - Liveo Prednda Minha Omaggioa federico e guilietta Noites do Noites ואולי עוד האחרון של קייטנו שאני מכיר זה Noites do Noites שיצא בשנת 2000, אני חושב שיצא אחי זה גם אלבום של ההופעה, צריך לבדוק.

eldarinn

New member
NOITES DE NORTE

ויש גם אלבום הופעה חייה. לא נפלתי מהרגליים כפול שתיים. ע"ע "לא להיט" והצבע MM

גדי שבת

New member
נכון

בכלל, בהודעה שלי יש מלא שגיאות (אותיות חסרות ואותיות מיותרות). בכל אופן, לא יצא לי לשמוע את Noites de Norte, לא את גרסת האולפן ולא את גרסת ההופעה - אתה אומר שהדיסקים לא מוצלחים?

גדי שבת

New member
איפה זה ה"תו השמיני"

במחירים כאלו כדאי להגיע לירושלים. אז מה הכתובת, ואיך מגיעים? והם פתוחים ביום הבחירות?, אולי אקפוץ לירושלים.

shellyland

New member
בהחלט שווה להגיע!

הם נמצאים במרכז העיר, ליד ככר ציון (ליד מוניות אביב). אניא אבדוק עבורך אם הם פתוחים מחר או לא. אם אתה מגיע לירושלים צור עמי קשר, ואסביר לך בדיוק איפה זה.

shellyland

New member
הם פתוחים ביום הבחירות וגם הבטיחו

לשלוח לי באופן שוטף רשימה של הדיסקים הברזילאים שיש להם במצבע או במחירים זולים. הרשימה הראשונה תשלח בעוד כשבועיים ותפורסם כאן בפורום - הכונו! אני מציעה שבמקביל תנסו אתם להכין רשימה של דיסקים שהייתם רוצים שהם יביאו, ואני אנסה לבקש מהם להזמין. אולי נצליח לארגן משהו.

shellyland

New member
רח' שמאי משהו

לא זוכרת איזה מספר, אבל זה ברחוב שמאי למטה, ממש על כיכר ציון. מספיק אמיתי בשבילך? אם לא, אתה מוזמן להתקשר ואני אסביר לך בדיוק איך להגיע לשם. יש להם עוד חנות ברח' פייר קניג בתלפיות, אבל היא הרבה פחות שווה מבחינת הדיסקים הברזילאים והלטיניים שבה. יש הרבה פחות מבחר. חנות נוספת בירושלים שבה אני מוצאת מציאות מדי פעם היא "בלאנס" ברח' שץ במרכז העיר (זה ליד קינג ג'ורג') - חנות של דיסקים יד שנייה ואם נופלים על יום טוב אפשר למצוא דברים נהדרים, אבל זו ממש שאלה של מזל.

לשלי. תודה רבה +

לשלי. תודה רבה על הכתובת. אני מקווה להספיק להגיע לשם בפעם הבאה שאבקר בבירה. לגבי הדיסק של טום ג´ובים בשירי וינישיוס - הדיסק מצויין לדעתי (למרות המלל שלא מובן לי... ולמרות שהוא אולי קצת כבד) ואגב - מיהי הזמרת ששרה שם ושיש גם תמונה שלה? שבת שלום ושוב תודה נעם.

למעלה