קנית בית

כרמית8

New member
קנית בית

אני יתום צה"ל בן 33 ,אנחנו בדרך לקנות בית יד שניה איזה הטבות יש לנו בתור יותמי צה"ל? תודה

ברוך הבא ../images/Emo140.gif ותתחדשו ../images/Emo82.gif

כיוון שכבר עברת את גיל 30 אתה לא זכאי למענק לרכישת דירה (אני מקווה שלפחות קיבלת אותו לפני 3 שנים בגלל שעד אז לא השתמשת בו), אבל אתה זכאי להנחה במס רכישה על 2 הדירות הראשונות שאתה רוכש האתר מאוד איטי אז אני לא מצליחה למצוא לך את הלינק, אבל במילון המונחים של הפורום (אם אני לא טועה תחת המונח הטבות דיור) יש הסברים יותר מפורטים בנוסף שמעתי שיש זכאות להנחה ברכישת מכשירי חשמל אבל אני לא יודעת אם זה מוגבל בגיל, אולי מישהו פה יכול לנדב את המידע
עוצב באמצעות תפוז-פד

כרמית8

New member
תודה

תודה , סיגל אולי את יודעת איפה אני יכול לברר פרטים מדיוקים יותר אולי יש איזה טלפון במשרד הבטחון שאת יודעת. שבת שלום

מתוך קישורי הפורום

מספרי טלפון באגף השיקום - פה תלחץ על אגף משפחות והנצחה בשבוע שעבר התקשרתי וענו לי

6ליאורה

New member
כרמית8, להלן פרטי ההתקשרות היחידים הרלווטיים

ימים א'-ה' שעות 8:00-18:00 מרכז שירות טלפוני 7776700 מעבר לשעות הנ"ל, (גם עתה) אפשר להשאיר הודעה, ויחזרו אליך

soso_sami

New member
עד גיל 40....

אתה זכאי להנחה משמעותית במס רכישה כלומר תשלום של חצי אחוז במקום חמישה אחוז (יחס של 1:10) לצורך כך אתה צריך לקבל אישור המלצה להנחה במס רכישה ממשרד הבטחון אותו אתה מפנה לפקיד השומה שמוציא לך שומה מתוקנת על סך חצי אחוז כאמור. עניין פרוצדוראלי לחלוטין - לכאורה. לכאורה כי עפ"י החוק ההנחה ניתנת לצורכי שיקום ובלבד שהדירה תשמש למגורים בלבד ולא סתם מגורים אלא מגורי היתום ( או נכה) בלבד. משמעו - שלפקיד השומה או מי מטעמו, הזכות לבוא ולבקר ולראות כי אכן היתום מתגורר בדירה הנרכשת ואם לא כך הדבר תבוטל ההנחה ותוחזר השומה המקורית. זה נשמע לי דבילי, אדיוטי, אינפנטילי והשד יודע מה עוד. יתרה מכך, רק לסבר את "אוזנכם". ברכישת קרקע לבניית בית מגורים ניתן לקבל את אותה הנחה על רכישת הקרקע בלבד. אלא שחייבים להציג לפקיד השומה היתר בניה על מנת לקבל את ההנחה. לפקיד השומה היכולת "להקפיא" את החיוב עד לשנתיים ממועד הרכישה על מנת שבטווח זמן זה יוכל היתום להציג היתר בניה. גם במקרה זה יכול פקיד השומה לבדוק שהבית אכן מיועד למגוריו של היתום. למה אני חושב שזה דבילי?! קודם כל כי כבר קרה לי שרכשתי דירה ואחרי חודשיים הכרתי את אשתי והשכרתי את הדירה ושכרנו דירה אחרת שנינו יחד. האם זה יעזור "לשיקום" שלי אם אהיה חייב להשלים עכשיו את מס הרכישה? במקרה אחר - יתום רכש דירה שהיה ביכולתו לרכוש בזכות המענקים וההנחות. השכיר אותה על מנת להשתמש בשכר הדירה לשכור דירה אחרת המתאימה לו יותר לצרכיו כרגע. האם זה עוזר לשיקומו? בוודאי שכן. האם יש סיבה למנוע ממנו את הנחת מס הרכישה? חוקית כן. רלוונטית... לא. מה לגבי מי שרכש קרקע ומסיבות אלו ואחרות למרות שהקרקע מאושרת לבניה והתב"ע בתוקף לא ניתן לקבל היתר בניה כי היזם מתמהמה או המדינה גוררת רגליים בתוכניות הפתוח של השכונה? אם יהיה חייב לשלם 30 אלף ש"ח במקום שלושת אלפים זה יעזור לשיקום או יפריע לו? הנה איוולת לטפל בה. מונח לפתחכם... עמותת היתומים. אני כבר התחלתי לטפל בצינורות כאלה ואחרים תוך תיקווה לשנות זאת אולם לכם יש יתרון פורמאלי וערוצי נגישות למשרדי האוצר, ממוני המיסים, משרד הבטחון וכו' בהצלחה לנו.

באמת?

אוי, חבל שלא ידעתי, למה עובדת השיקום לא אמרה לי את זה כשהייתי אצלה כשקניתי דירה? איזה קריזה שצריך ללקט מידע כל הזמן במקום לקבל מידע בצורה מסודרת

למעלה