אין מאי ביי לארץ, זה כמעט לא קיים!
יתרה מזאת, רוב השוק הזה חסום גם לגבי קנדה. נירשמתי לאי ביי באפריל שעבר על מנת לרכוש ראוטרים בכלל, רכשתי בחנות כאן ב-260$ ראוטר ואנטנה ובעודם ארוזים... ניכנסתי לאי ביי להשוואת מחירים. (כתוצאה רכשתי שניים + שני כרטיסי רשת "מחודשים" בחנות באי ביי, לא מכרז.. בפחות מחצי עלות האחד כאן בחנות. כשהחזרתי שאלו: "למה"? עניתי שרכשתי שניים בפחות מחצי מחיר של האחד "זה לא חדש, ענו לי... הם אגב עובדים בארץ מצוין!). מזה ניגררתי כהוגן: אושר לי חשבון בנק, אבל הייתי צריכה את הויזה
מה עושים? נתתי כתובת "משולבת" גם את זו שבקנדה וגם את זו שבארץ, הם מרימים טלפון לאימות (זו מכונה) לא הספקתי לענות, שלחו אם כן מכתב CLEARING שמאשר לכתובת הכי משונה שבעולם. כשהגעתי לארץ לתדהמתי חיכה לי המכתב מאי ביי, איך שהקלדתי את המספר - קיבלתי אישור! זה קודם כל, כבר כאן רכשתי מחשב (כשאני מוגבלת לשוק הקנדי בלבד, ומשלמת בויזה לא מאושרת... זה עבד) רציתי מצלמות מסוג מסוים ובשום אופן לא יכולתי לרכשן באי ביי ארה"ב, רכשתי אחת מקנדה בהרבה יותר מהשוק שם. מה שכבר רכשתי בארה"ב והגיע לקנדה עלה לי ככה, שהצטערתי על כל הסיפור. (בלי להתבלבל הם לוקחים כאן מיסים מכל הסוגים על דברים משומשים בעליל). במאי כשחזרתי הביתה, פתאום "ניזכרתי" שאני צריכה פולישר, ראיתי את ההוא שבדיוק רציתי בארה"ב, כמה שניסיתי להיכנס ולתת הצעת מחיר לא עזר, ניזרקתי החוצה ע"י המערכת (לא תושבת ארה"ב) הסוף היה שהרמתי טלפון לחברה במיאמי וביקשתי להשתמש בכתובתה, כשאני מסכמת שיגיע אליה הפולישר ואקפוץ לקחת אותו... וכך ניגררתי לעוד 3 ניידים, שניים חיכו לי במיאמי אחד התאחר והגיע לקנדה (ההוא השבור שהחזרתי) הפולישר, HD זיכרונות... מה לא, בתחילת אוג' נסעתי לסוף שבוע למסע סבלות.
אתה צריך כתובת בארה"ב ואם זה מישהו קרוב ושיסכים (אולי) לגייס את הויזה שלו לעניין, מה טוב (יש מקומות שלא יתנו לך לרכוש בלי ויזה מארה"ב או מקנדה) או - נסה לרשום את הויזה שלך וחכה לאישור, כך שיהיה לך חשבון ב- PAY PAL... זה די תהליך, אבל ברגע שעוברים את המחסום ניפתח שוק ענק לפניך! נסה לתת הצעת מחיר ותווכח שאינך יכול לעשות את זה ברוב האתרים שמציינים שהמשלוח לארה"ב בלבד ואתה חסום למעשה. זה חסך לי התרוצצות בלתי אפשרית כמעט, כשאינני מודעת בכלל להרבה דברים שקיימים בשוק הזה. ומה יותר נוח מלשבת בבית מול המחשב ולצאת למסע קניות כשחלק מהדברים מציאות של ממש? פה ושם יש כאלה שמוכנים לשלוח WORLDWIDE
- מחיר המשלוח עלול להפוך את כל העניין ללא כדאי. הכי כדאי, זה לדאוג לכתובת בארה"ב (חברים, ידידים...) לדבר עם מישהו שיקבל עבורך את הסחורה ואם קשה לסוע על מנת להביא (גם הנסיעה עולה...) אולי אפילו שישלח אותה לארץ כ"מתנה פרטית" או משהו בדומה. יש כאן הרבה מקום לשיקול דעת, שלא לדבר על הנבירה באתרים השונים, בדיקה של כל סחורה וסחורה, ולך תעמוד בתור ותקווה שהמכרז יסתיים כשהם ישנים שם במערב (זה אף פעם לא קורה). רמאויות? המוכרים הם שניתקלים בכאלה, אני לפעמים רואה הצעות כשברור שמאחוריהן עומדים רמאים וממש מגחכת לעצמי למקרא הדברים, אבל גם המוכרים לא טיפשים. היה אחד שכתב "זה מריח לא טוב"... מציעים להם מאפריקה תשלומים אדירים, ושרק ישלחו להם תניידים לשם, דרך איזה בנק.. העוקץ האפריקאי מנסה לעבוד כאן. שלחתי כמה דברים דחופים שרכשתי עכשיו (מסך חלופי ל-HP עם מסך מנופץ, מקווה שלא אפול עם זה) לידיד בניו יורק, בתי מחר שם ותביא את הדברים הקטנים האלה... הכל צריך להיות מתוכנן ומתוזמן, זה הסיפור.