קנית נייד בארה''ב

riviol

New member
קנית נייד בארה''ב

כשמדובר על חסכון של 2000-3000 ש"ח, האם כדי לרכוש נייד בארה"ב שאחריותו לא תקפה בארץ? מדובר בעיקר על ניידים של Dell, Asus, Fujitsu ואחרים שאחריותם מקומית בלבד, ולא בדגמים high-end של IBM או HP עם אהריות בינלאומית. האם שווה להסתכן ובמקרה של תקלה לשלם עבור תיקון בארץ? ברור לי שאם המסך הולך, אכלתי אותה, אבל תמיד ישנה אפשרות לשלוח לתיקון בארה"ב במקרה קיצוני זה. אשמח לקבל את דעותבם בנושא.

תקלות

חומרה בניידים בד"כ משמעותם הוצאה של סכום גבוה לתיקון. וסתם כמה דוגמאות: מקלדת של PC עולה 10-20 $ מקלדת של נייד עולה 120 $ מסך של PC עולה 140 $ מסך שי נייד עולה 650 $ ** המחירים כמובן לא מדוייקים, אלא בערך ולצורך המחשת ההבדלים. אני חושב שזה סיכון, אני קניתי מצלמה דיגיטלית מאוד יקרה בארה"ב שהתקלקלה לי לאחרונה ונאלצתי לשלוח אותה לחו"ל.

riviol

New member
כן סיכון, אבל...

קודם כל, תודה על התשובה. אני מסכים איתך על הסיכון, אבל אם תקח בחשבון שרוב המחשבים הניידים ה"זולים" (6-7000ש"ח) באים עם שנה אחת אחריות בלבד (חוץ מLG), הסיכון קיים רק בשנה הראשונה ולאחר מכן לא משנה איפה קניתה. נקח לדוגמה נייד שאני מתענין עליו: Dell Inspiron 700m Pentium M 735, 1.7GHz, 12.1" WXGA, 1GB RAM, 40GB, 8x CD/DVD burner (DVD+/-RW) with double-layer write capability, 802.11b/g, XP home. בארה"ב 6200ש"ח כולל מע"מ של מדינת NY בארץ 9000 ש"ח *בלי* מערכת הפעלה. ממש חומר למחשבה! דרך אגב, גם קניתי מצלמה יקרה בארה"ב (Canon DSLR) אבל קניתי בנוסף Mack warranty שמאפשר לתקן בארץ ולקבל אח הכסף בחזרה. מקווה שלא אזדקק לו.

gozala

New member
שנים אני רוכשת מחשבים בחו"ל ../images/Emo45.gif

שלא לדבר על מצלמות וכל הציוד הנלווה. מעולם לא הייתה לי תקלה עם מחשב שרכשתי בחו"ל.. הם ממילא מתיישנים תוך 4 שנים בערך ואז מחליפים לחדש וניגמר הסיפור. אם גם מנסים לשכנע אותי לרכוש אחריות, אני לא עושה את זה מהניסיון! חבל על הזמן. שום אחריות לא תחליף לך מסך שבור וכד' לא בארץ ולא בחו"ל. חבל על הכסף, בהפרשים בין המחירים בארץ לחו"ל כולל האחריות כבר אפשר לרכוש מחשב חדש... אז תעשה את החשבון! (מה שכן, אני עם הקלדה עיוורת מימים ימימה ולא מפריע לי כהוא זה שהמיקלדת היא באנגלית, בני למד להקליד עיוורת כשנמאס לו מהמקלדת החיצונית בעברית, בנותי איך שהתיישבו על המחשב למדו, הגם שהתחילו עם מחשבים שנרכשו בארץ). אגב אני מדברת על רכישת ניידים ע"י ולכל בני המשפחה בחו"ל... (המציאות מאי ביי לא על הפרק
) עד עכשיו ספרתי לפחות 7 מחשבים ניידים שנירכשו חדשים, שניים נימסרו לאחר שהפכו דינוזאורים ואחד נימכר בארץ לאחר שהפך איטי מדי.

lirantal

New member
אפשר לקבל קישור לחנות?

הזכרת שebay לא בא בחשבון. אפשר אולי לקבל קישור לחנויות שקניתם מהם בחול? (רשום שם המס של השליחה או שאצטרך לחשב את זה לבד...?) תודה

gozala

New member
קישור לחנות? אני בקנדה רוצה תמונות?

אני יכולה לגשת לחנויות שמוכרות מחשבים כאן ולצלם לך כמה
קצת בעיה של משקל (תמיד אני סוחבת איתי חצי תכולת דירה מכאן... ) ויותר גרוע מקום, אבל.. רגע אנסה לתת קישור לשתי חנויות שמוכרות כאן מחשבים! זו אחת: futureshop.ca והשניה דומה לאופיס דיפו: staples שממנה רכשתי לפני כמה חודשים את המחשב שרק הקופסה שלו נמצאת כאן, המחשב עצמו כבר מזמן בארץ והיום שימש ליצירת קשר דרך הסקייפ. רכשתי אותו ב-staples מתצוגה, עלה לי 1,150$ קנדי (לא הרבה פחות מ-$ ארה"ב לצערי). 3.00GHZ 40GB HD צורב DVD מסך 15ץ4 (בכלל לא מוצא חן בעיני העניין), 4 סוגי כרטיסי זיכרון... בקיצור אין איזה שקע שלא קיים בו. את הקופסה אני שומרת כאן, למה? השד יודע! ב-futureshop רכשתי לפני שנתיים HP עם כל השקעים שבעולם 60GB HD 2.66 וכו' וכו' לבני ב-1500$ קנדי, זה היה אז משהו כמו... 1200 USD. הוא עובד כמו שעון בארץ! אני חוזרת לארץ ביום שישי, אם תמצא משהו שאין לעמוד בפניו, אולי אסכים לרכוש עבורך!

lirantal

New member
חחח תודה

אבל אני לא רוצה למהר בהחלטה ולקנות משהו שאני לא שלם איתו עדיין :) השאלה שלי היא - אני עכשיו נמצא בארץ, אני יכול להזמין משם מחשב לכאן נכון? מה לגבי מכס בארץ ומיסים אצלם? איך אני יודע כמה זה יוצא לי סה"כ עם המיסים וכאלה... תודה

gozala

New member
שלא תחשוב על זה אפילו! ../images/Emo31.gif

קודם כל מוכרים פה דרך האינטרנט רק למי שנותן מיקוד, אני לא בטוחה איזה כרטיס אשראי הם דורשים בתמורה. שנית כל אני אכלתי אותה מהכיוון ההפוך: הזמנתי דברים משומשים (לדוגמא מודם) מארה"ב לקנדה ושילמתי ככה מכס והובלה והשד יודע מה, שהצטערתי על כל הסיפור, זה הכפיל את המחיר. אם תזמין לארץ, יחכו לך במכס, שלא לדבר על הובלה מעבר לאוקיינוס, זה פשוט לא בא בחשבון - לא כדאי! כאן משלמים 15% מע"מ כשמוציאים את המחשבים אם אני זוכרת בכלל לגשת למכס בשדה התעופה, אני מקבלת 7% בחזרה (בלבד), רק פעם אחת זכרתי לעשות את זה, במאי כשחזרתי עם ה-AVERATEC 6100 הם לא ביקשו שאוציא ואראה להם את המחשב בכלל, נתנו אמון וניגמר הסיפור. באותה נסיעה חזרתי לארץ עם 3 ניידים, האחד האישי ואחד משומש מהאינטרנט לבתי (נראה חדש לחלוטין) ועוד החדש... אחד מהם ארזתי במזוודה לשם הנוחות, הוא הגיע בשלום. הקיצר: או לשאת אותו לבד ובעצמך, או שיביאו לך - בשום אופן לא להזמין. (ובכלל כמעט בטוח שזה לא יעבוד).

gozala

New member
לא הבנת, לא ספרתי את ההם מאי ביי!

אי ביי יכולים להיות הכי שבעולם, אנסה למצוא תמונה של מחשב שרכשתי (בתמונה הוא נמצא במיאמי), המחשב הזה עלה לי 310$ כולל הובלה, סנטרינו 1.5 מסך 15 עובד שיגעון (כבר שם במיאמי) זה, בגלל פס הצבע הזה על המסך, אז מהניידות לא איבד, בבית קושרים אותו למוניטור חיצוני.. אחלה מחשב ב-1300 ש'! הזדמנויות כאלה יש רק באי ביי.

lirantal

New member
כן הבנתי

שלא ספרת את ההם מהאי בי בעצם אני חושב אולי לרכוש מחשב משם ולכן אני שואל איך לבצע רכישה נכונה, זה דבר ראשון - כלומר איך לדעת ממי אני יכול לרכוש - אני יודע שזה הולך לפי מספרים/כוכבים וכו'... כדי לא ליפול על קניה לא נכונה. אז כשאני קונה באי-ביי חוץ מה shipping ומהקניה עצמה כאשר זה מגיע לארץ אני צריך לשלם עוד מיסים כלשהם?

gozala

New member
אין מאי ביי לארץ, זה כמעט לא קיים!

יתרה מזאת, רוב השוק הזה חסום גם לגבי קנדה. נירשמתי לאי ביי באפריל שעבר על מנת לרכוש ראוטרים בכלל, רכשתי בחנות כאן ב-260$ ראוטר ואנטנה ובעודם ארוזים... ניכנסתי לאי ביי להשוואת מחירים. (כתוצאה רכשתי שניים + שני כרטיסי רשת "מחודשים" בחנות באי ביי, לא מכרז.. בפחות מחצי עלות האחד כאן בחנות. כשהחזרתי שאלו: "למה"? עניתי שרכשתי שניים בפחות מחצי מחיר של האחד "זה לא חדש, ענו לי... הם אגב עובדים בארץ מצוין!). מזה ניגררתי כהוגן: אושר לי חשבון בנק, אבל הייתי צריכה את הויזה
מה עושים? נתתי כתובת "משולבת" גם את זו שבקנדה וגם את זו שבארץ, הם מרימים טלפון לאימות (זו מכונה) לא הספקתי לענות, שלחו אם כן מכתב CLEARING שמאשר לכתובת הכי משונה שבעולם. כשהגעתי לארץ לתדהמתי חיכה לי המכתב מאי ביי, איך שהקלדתי את המספר - קיבלתי אישור! זה קודם כל, כבר כאן רכשתי מחשב (כשאני מוגבלת לשוק הקנדי בלבד, ומשלמת בויזה לא מאושרת... זה עבד) רציתי מצלמות מסוג מסוים ובשום אופן לא יכולתי לרכשן באי ביי ארה"ב, רכשתי אחת מקנדה בהרבה יותר מהשוק שם. מה שכבר רכשתי בארה"ב והגיע לקנדה עלה לי ככה, שהצטערתי על כל הסיפור. (בלי להתבלבל הם לוקחים כאן מיסים מכל הסוגים על דברים משומשים בעליל). במאי כשחזרתי הביתה, פתאום "ניזכרתי" שאני צריכה פולישר, ראיתי את ההוא שבדיוק רציתי בארה"ב, כמה שניסיתי להיכנס ולתת הצעת מחיר לא עזר, ניזרקתי החוצה ע"י המערכת (לא תושבת ארה"ב) הסוף היה שהרמתי טלפון לחברה במיאמי וביקשתי להשתמש בכתובתה, כשאני מסכמת שיגיע אליה הפולישר ואקפוץ לקחת אותו... וכך ניגררתי לעוד 3 ניידים, שניים חיכו לי במיאמי אחד התאחר והגיע לקנדה (ההוא השבור שהחזרתי) הפולישר, HD זיכרונות... מה לא, בתחילת אוג' נסעתי לסוף שבוע למסע סבלות.
אתה צריך כתובת בארה"ב ואם זה מישהו קרוב ושיסכים (אולי) לגייס את הויזה שלו לעניין, מה טוב (יש מקומות שלא יתנו לך לרכוש בלי ויזה מארה"ב או מקנדה) או - נסה לרשום את הויזה שלך וחכה לאישור, כך שיהיה לך חשבון ב- PAY PAL... זה די תהליך, אבל ברגע שעוברים את המחסום ניפתח שוק ענק לפניך! נסה לתת הצעת מחיר ותווכח שאינך יכול לעשות את זה ברוב האתרים שמציינים שהמשלוח לארה"ב בלבד ואתה חסום למעשה. זה חסך לי התרוצצות בלתי אפשרית כמעט, כשאינני מודעת בכלל להרבה דברים שקיימים בשוק הזה. ומה יותר נוח מלשבת בבית מול המחשב ולצאת למסע קניות כשחלק מהדברים מציאות של ממש? פה ושם יש כאלה שמוכנים לשלוח WORLDWIDE
- מחיר המשלוח עלול להפוך את כל העניין ללא כדאי. הכי כדאי, זה לדאוג לכתובת בארה"ב (חברים, ידידים...) לדבר עם מישהו שיקבל עבורך את הסחורה ואם קשה לסוע על מנת להביא (גם הנסיעה עולה...) אולי אפילו שישלח אותה לארץ כ"מתנה פרטית" או משהו בדומה. יש כאן הרבה מקום לשיקול דעת, שלא לדבר על הנבירה באתרים השונים, בדיקה של כל סחורה וסחורה, ולך תעמוד בתור ותקווה שהמכרז יסתיים כשהם ישנים שם במערב (זה אף פעם לא קורה). רמאויות? המוכרים הם שניתקלים בכאלה, אני לפעמים רואה הצעות כשברור שמאחוריהן עומדים רמאים וממש מגחכת לעצמי למקרא הדברים, אבל גם המוכרים לא טיפשים. היה אחד שכתב "זה מריח לא טוב"... מציעים להם מאפריקה תשלומים אדירים, ושרק ישלחו להם תניידים לשם, דרך איזה בנק.. העוקץ האפריקאי מנסה לעבוד כאן. שלחתי כמה דברים דחופים שרכשתי עכשיו (מסך חלופי ל-HP עם מסך מנופץ, מקווה שלא אפול עם זה) לידיד בניו יורק, בתי מחר שם ותביא את הדברים הקטנים האלה... הכל צריך להיות מתוכנן ומתוזמן, זה הסיפור.

יאיר B

New member
יש לי שאלה אלייך בנודע ליבוא ציוד

מחשבים מחו"ל: אני נוסע הרבה לחו"ל (כמה פעמים בשנה) וכל פעם שאני חוזר לארץ אני רואה את ההצגות שישראלים עושים במכס (את חלקם הייתי מגייס לקאמרי
). איך את מעבירה את כל הציוד האלקטרוני שאת קונה בחו"ל דרך המכס? מחשב נייד עוד ניתן איך שהוא להבריח דרך המכס (למרות שגם זאת בעיה כי לשלוח אותו במטען זה די מסוכן, עדינות היא לא הצד החזק של העובדים בנמלים...), אבל מדפסת ליזר זה דבר גדול מאוד. איך עושים את זה? אני חייב לציין שמעולם לא הבאתי שום דבר חשמלי לארץ, אז אין לי ממש ניסיון בזה.

gozala

New member
את המדפסת AIR CANADA איבדו ../images/Emo8.gif

כך שקיבלתי אותה עד הבית שבוע מאוחר יותר. מכס? מה זה בכלל??? אני מכניסה כל פעם מחשב אחד חדש (כשהכנסתי, עכשיו בכלל מגיעים איתי משומשים שרכשתי באי ביי) הם בשימוש! כלום לא "חדש" ה-כל ציוד אישי, מה לזה ולמכס??? לפני 15 שנה ויותר עצרו אותי וביקשו לבדוק מה אני כ"כ כבדה, חזרתי אז מלונדון... בלי לחשוב אפילו תפסתי איזה ווקמן (זוכרים את זה???) שבדיוק היה על קצה הערימה, פתחתי אותו וביקשתי מהמוכס להסתכל על הראש (שהיה קצת חלוד), הוא העיף מבט ואיבד בי כל עניין באותו רגע וביקש ממני חגיגית להמשיך הלאה! מה? מצלמות? קוראי כרטיסים? HD חיצוניים ופנימיים??? כל הכבלים? אם בעוד שבוע יפתחו את המזוודה שלי, זה מה שיש בה
בין השאר... מיקסר בראון שעובד שיגעון ולא ניתן להשיגו בשוק יותר עבור בתי. (לי יש כזה בארץ) הוא עלה לי אגב 5$
לא פחות ולא יותר!

לפי

הדוגמה שהבאת ההפרש הוא גבוה ואולי כן שווה, ולקחת סיכון שאולי כן תצטרך להוציא עוד על תיקונים בשעת הצורך.

ש.פ.ד

New member
הערות:

HP (הענקית) לא תכבד את האחריות הבינ"ל בישראל גם אם מנכ"ל HP העולמית יגיע במיוחד ויתחנן על ברכיו (והוא לא יגיע...) מצד שני, את האחריות הבינ"ל (הרגילה) של Dell מכבדים בארץ בהחלט! לגבי Fujitsu - באמת שצריך לברר, והדרך היחידה שתתן תשובה מלאה היא לאתר מישהו שהתקלקל לו מחשב שנרכש בחו"ל והיה זקוק לשירות. לטעמי - המחשבים שהכי כדאי לרכוש כיום בארה"ב הם אלו של Dell בזכות איכות בסיסית, מחירים נוחים בחו"ל, פער מחיר ביחס לארץ, ושירות מצויין.

riviol

New member
חודה לכולכם

תודה רבה על התגובות שלכם. Gozala, אני מאחל לך שתצליחי לקבל את כספך בחזרה.

gozala

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif "הסחורה" בדרך לשולח ../images/Emo6.gif

למעלה