קנית ipone

lkjh125

New member
קנית ipone

קניתי איפון דרך חברת סלקום לפני כמה ימים המכשיר התגלה עם תקלות ולא תקין נלקח למעבדה לבדיקה ,מחר אני צריך לקבל תשובה לגבי המכשיר ,אני מעוניין לבטל את העיסקה שאלתי עם המכשיר לא תקין,האם אני יכול לבטל את העיסקה

שאלה יפה

בד"כ בתי המשפט אומרים שבדיוק בשביל זה יש אחריות... קנית מכשיר, קיבלת אחריות, וצריך לתת להם הזדמנות לתקן אותו. השאלה אחרי כמה הזדמנויות זה כבר נמאס, ובאיה שלב צריך לתת לאדם לבטל את החוזה. שהרי חוק החוזים קובע כך:

"הופר חוזה, זכאי הנפגע לתבוע את אכיפתו או לבטל את החוזה, וזכאי הוא לפיצויים, בנוסף על אחת התרופות האמורות או במקומן, והכל לפי הוראות חוק זה".

אני לדידי חושב שפעמיים שלוש זה די והותר. הפרת החוזה מתבטאת בזה שסלקום לא סיפקה לך מכשיר תקין, שכן העסקה היא לא למכירת מכשיר, אלא למכירת מכשיר תקין ועובד.

אז לטעמי אתה יכול לבטל את העסקה, לדעת בתי המשפט - לא בטוח. שווה את הניסיון. אני נגד לוותר באופן כללי, והסיכון בתביעות קטנות הוא נמוך.

כאזרחים וכצרכנים, אין לנו הרבה אפשרויות לעמוד על הזכויות שלנו. המכשיר של תביעות קטנת הוא אחד הבודדים.

אסף.

lkjh125

New member
הליך

מה ההליך של תביעות קטנות והאם זה כרוך בתשלום?,בסלקום אמרו לי שאם יתברר במעבדה שהמכשיר לא תקין אקבל חדש אבל אני מעוניין לבטל את העיסקה האם ביטול עיסקה במקרה זה אפשרי?

lkjh125

New member
המשך לשאלת הליך

הבנתי מתשובתך,שאני יכול לבטל את העסקה,אבל ביטול העסקה לא צריך להיות בהסכמה שלי ושל סלקום ,התשלום הוא ב36 תשלומים בכרטיס אשראי ,יש אפשרות לבטל את זה מהצד שלי רק ,והאם זה כרוך בתביעה מצידם?בתודה מראש על העזרה

חברת האשראי לא תבטל את העסקה

מהכיוון שלך.

אתה יכול להגיש תביעה, ולבקש את ביטול העסקה.

אני לא אמרתי שאתה יכול לבטל את העסקה. אמרתי די להפך - שלדעתי, אתה יכול, אבל בד"כ בתי המשפט נוטים שלא לבטל עסקאות כאלו, אלא לתת לצד השני יותר מדי הזדמנויות לתקן / להחליף.

אגב, אם הם מוכנים לתת לך מכשיר חדש - מה הבעייה? אייפון זה אחלה מכשיר. אולי נפלת בטעות על מכשיר בעייתי.

lkjh125

New member
בהמשך לתשובתך

אין מחלוקת שהמכשיר טוב ,פשוט המחיר ששילמתי אליו יקר ,אבל בלי קשר למחיר המכשיר לא תקין,ואם מחר יחליטו לתת לי מכשיר חדש,אני מעדיף לבטל את העיסקה ולקנות במקום אחר יותר זול ,השאלה אם מחליטים לתת לי חדש ואני לא מעוניין האם זכותי במקום לקבל חדש לבטל את העיסקה ?

מחיר הוא לא סיבה לביטול העסקה.

החוק קובע שניתן לבטל עסקה בשל טעות, אולם לא בשל טעות הכדאיות העסקה. את סקר השוק שלך היית צריך לבצע טרם ביצוע העסקה ולא אחריה. אלא כמובן אם תוכיח כי היה כאן ממש רמאות, עושק או כפייה, מה שלא נראה לי.

lkjh125

New member
בהמשך לתשובה

לא מהסיבה של המחיר אני רוצה לבטל ,שאלתי היתה אם מסכימים לתת לי חדש האם אני יכול לסרב לקבל חדש ולדרוש ביטול עיסקה מהנימוק שקיבלתי מכשיר לא תקין,ולמרות שהוצע לי חדש אני לא מעוניין לקבל

התכוונתי לומר שעל זה כבר עניתי בתשובה

הראשונה שלי

בקיצור: אני חושב שכן, בתי משפט לא תמיד מסכימים איתי

אבל אם המכשיר לא עובד, לך עם זה לתביעה.

למעלה