קנס באוון איחור לעבודה

קנס באוון איחור לעבודה

שלום, שמי טל ואני שכירה בחברת שמירה ואבטחה. עמיתי לעבודה איחר כ-10 (במדויק) ונכנס על איחור זה בס"כ 100 ש"ח. לאחר המקרה הבין עמיתי היקר כי עבד יומיים רצוף לרווחתו של מעבידנו, משום שעבד כביכול ללא כל תשלום. האם הדבר מותר מבחינת החוק, ואם כן מדוע? רוב תודות, טל

המעביד לא יכול לקנוס אותו

לא משנה על מה. קנס אפשרי רק אם ההסכם הקיבוצי מאפשר הטלת קנס באמצעות דיון משמעתי בו נוכח נציג ועד העובדים. באבטחה ושמירה אין הסכם קיבוצי המאפשר משהו כזה, אין בדרך כלל ועד עובדים ולפי התיאור שלך לא היה שום דיון משמעתי. לרשות במעביד עומדות 3 סנקציות בלבד- פיטורין (תוך תשלום פיצויי פיטורים), אי שיבוץ העובד בעבודה באותו יום (אבל אז יש לו בעיה של חוסר בעובד), או ניכוי 10 הדקות בהן המאבטח לא עבד. קנס של 100 ש"ח הוא הלנת שכר.

המון תודה V

עזרת לי המון ואני בטוחה שעמיתי יהיה אסיר תודה לך... לילה טוב ושבוע נעים.

joshh

New member
תיקון והסבר

איחור ב10 דקות אינו מצדיק: 1. פיטורים 2. קנס. 3. אי שיבוץ. מצד שני, איחורים חרוניים ב 10 דקות (יותר 3 פעמים רצוף) יכול להצדיק פיטורים. לגבי אי שיבוץ: אם המעסיק בחר באי שיבוץ יהיה חייב לשלם לעובד על 4 שעות לפחות על העובדה ששיחרר את העובד על אותו היום. לגבי קנסות: את מוזמנת לגלול בין הודעותי על הנושא של קנסות. חד משמעי - אין המעסיק יכול לקנוס בשום מצב את העובד וזאת מעבר לעובדה שהחוק אינו מתיר לו לקנוס. רק ואך ורק בה"ד יכול לקנוס עובד. המעסיק מוזמן להגיש קובלנה לבה"ד נגד העובד. אממה, בה"ד לא יתיר את לקנוס את העובד. בנוסף, מי נתן למעסיק החוצפן הזה להיות בית משפט ולקנוס. זאת גניבה במלאו מובן המילה. עמיתך מוזמן ליצור עם אמי"ל קשר, ויחד נדרוש את הגניבה הזאת + רבית. פשוט חוצפה ! joshua

בדוק חוקי עבודה

איחור של 6 דקות מצדיק אי שיבוץ באותו יום, אלא אם צו ההרחבה או ההסכם הקיבוצי לענף השמירה אוסר זאת.

avi1976

New member
למיטב ידיעתי הדבר אינו מצויין בחוק

אם ברצונך להסתמך על חוק או צו הרחבה או הסכם קיבוצי אנא צטט מן המקום הרלוונטי באזכור שמו... כמו כן, לפי צו ההרחבה לענף השמירה ומתוקף כך שאסור לקנוס לפי סעיף 25 לחוק הגנת השכר ומתוקף דינים אחרים אזי אסור לקנוס ו/או להשעות בחוסר תום לב וחובת ההוכחה שהדבר התקיים לפי דין הינה על המעסיק!

ראה זלמן חן, מדריך ליחסי עבודה

אמנם ענתיקה (1976) אבל עדיין אקטואלי. קנס חוקי במידה וקיימים 3 תנאים מצטברים: 1) מותר עפ"י ההסכם הקיבוצי (אין בענף השמירה) 2) הוטל בדין משמעתי (לא היה במקרה זה) 3) נציג הועד (שכנראה אין) היה נוכח בדין המשמעתי. השעיה גם היא אינה חוקית מאותן סיבות.

לא מדויק.

בעקרון יכול להיות מצב בו קנס או השעיה יהיו חוקיים. לגבי מאבטח מצב כזה בלתי אפשרי- אולי בענפים אחרים כן.

joshh

New member
אזי מדויק מדויק - שוב הצדקת אותי

אני לא מדבר על ענפים אחרים - הם לא מעניינים אותי. בעיקרון ניתן לקנוס, אדם אשר עובד כ"פרילנסר", נהג מונית גם ניתן לקנוס.. שכיר יהיה קשה לקנוס. בענף האבטחה לא ניתן לקנוס, והטענה שלי היא חד משמעית על פי בדיקה מקיפה של כל הצווים, החוקים והתקנות. אי לכך ובהתאם לזאת אכן הצדקת אותי. מעבר לכך ההיגיון הבראי לא יאפשר לטעון כי מותר לקנוס. joshua

למעלה