קנס לנהג מונית שסירב להסיע עיוור

Brendan

New member
קנס לנהג מונית שסירב להסיע עיוור

הודעה לעיתונות מטעם דובר משרד התחבורה. -------------------------------------- קנס של 7 אלפים שקלים נגזר בבית משפט השלום בחיפה על נהג מונית מחיפה שסירב להסיע עיוור המלווה על ידי כלב נחייה. בנוסף חייב את הנהג לחתום על התחייבות כספית בסך של 10 אלפים שקל. --------------------------------------- הודעת הדובר המקורית כאן

Brendan

New member
הוועדה לגודל הרכב שבמכון הרפואי

חוסר התחשבות במימדי הגוף של הנכה. כתבה מאתר YNET

לא אשכח

איך ווועדה לגודל רכב ניסתה להכניס אותי למכונית 1600 סמ"ק ללא הגה מתכוונן. רגלי לא נכנסו עם המכשירים מתחת להגה והם בכל זאת ניסו לדחוף אותי פנימה. "נעמדתי על הרגלים האחוריות"
ועמדתי על שלי. לא יקום ולא יהיה! אמת שיש רכב יצוגי אז מה? בגלל זה צריך להכנס למכונית עם שפכטל?. היצוגי נקבע ע"י מי??????? נוח או לא נוח לרוכש הרכב, לא מעניין את הוועדות. מעניין כמה תחסוך הוועדה???? לדעתי חובת נציבות שיוויון זכויות להכיל אנשי מקצוע שאינם מבלי לפגוע בזכויות אינטרסנטים. כמו כן חייב/ת להיות בוועדה לפחות נציג/ה אחד/ת מטעם אנשים עם מוגבלויות. אנשי משרד התחבורה ומומחים לענייני רכב שאין להם קשר ל-משרד הבטחון, לביטוח הלאומי, ליבואני הרכב ואחרים. וועדה אקדמאית שתדאג שנקבל לא רק רכב אמין אלא גם שירות הולם שזה חלק לא פחות חשוב ברכישת רכב. מתי יהיה סימולטור ראוי שבאמצעותו ניתן יהיה לראות באמת כיצד אנו נכנסים ויוצאים מהרכב? ללא טרטור מיותר למקומות בהם הרכב נמצא? ואולי הגיע זמן שנוכל לבחור רכב הולם לצרכינו אפילו יהיה עלינו להוסיף מעט כסף? לדעתי הנעשה היום היא פגיעה בכבוד האדם.

רחוב הארבעה מס 14 משרד הבריאות

אדם רחב ממדים איננו יכול להכנס למעלית שנמצאת במקום. הנ"ל נבדק ע"י רופא הוועדה בקומה התחתונה למעשה ברחוב. הגיע זמן שהוועדות למניהן תהינה במקומות נגישים לכלל האכלוסיה. כולל מעלית רחבה. שירותים נגישים, מערבת קריזה לציבור העיוורים, ושילוט מתאים לחירשים. אנחנו חיים בשנת 2002 או בימי הביניים. חומר למחשבה.

רינו

New member
ביהמ"ש שלום בנתניה.....

בשביל להכנס לכותליי ביהמ"ש אתה צריך להכנס מכניסת העצורים ואז בדרכים עקלקלות להגיע למחוז חפצך. בקיצור העדפתי לשלם לעו"ד ולו רק לחסוך ממני את עוגמת הנפש המיותרת לי ,למלווה ולעובדיי ביהמ"ש.

גם בבימ"ש בהרצליה...

האולמות והמזכירות בקומה עליונה ללא מעלית כנ"ל השרותים - ואין במקום בכלל שרותי נכים. יש אמנם חדרון למטה המשמש כאולם אך הכניסה כה קטנה שזה דורש כושר תמרון מדהים עם עגלת נכים....

רינו , נגישות בנתניה

נתניה אם היא מקום מגוריך ככלל איננה נגישה במקומות רבים. אולי תסכים להפעיל לחץ על ראש העיר בעיקר לאור הפיגועים הרבים שיש להנגיש את העיר ביתר מרץ? אשפר להעזר גם בנגישות ישראל לנושא. אפשר גם מכאן להוציא מכתבים לכל מי שצריך לטפל בנושא בעיריית נתניה. זה כולל את נתניה דרום שם אני מבקרת לעיתים קרובות. ישנם מקומות נגישים וישנם שלא והם חדשים??? מה אתה אומר?

רינו

New member
להפעיל אותי????../images/Emo150.gif

את יודעת מה,את צודקת יקירה,הגיעה גם זמני לפעול מעט למען רווחתנו. במוצאיי שבת ב"ה אכתוב מכתב אעביר לעיונך ואשלח. כמו כן בהמשך לשיחתנו ,אני מתגורר ב-פרדסיה. אם כי עיקר עיסוקיי ומקום מגוריי בעבר היה בנתניה. תודה על יוזמתך.... הלוואיי ויהיה שם עם מי לדבר. שבת שלום.

רינו

גם פרדסיה היא מקום מגורים. האם ישנה נגישות במקום? אם לא, צריך להפעילה. יש בעיה, נגישות ישראל יסייעו. היום זה אדם אחד מחר חס וחלילה יותר מעבר לכך שכולנו מתבגרים
חייבים לחשוב גם על העתיד. חומר למחשבה.

צלף

New member
ממקום של נכות לא קל להיות בוס

ועם גובה של 1.20 מ´ , השמים הם הגבול עבור טליה דוד טליה דוד עורכת דין 40, חברה בועד המאבק של הנכים בישראל הכתבה במעריב כאן

ריטהלה

New member
נפלא!!! אהבתי

לזה בדיוק התכוונתי כשטענתי שחייבים לשנות את דרכי המחאה. הצגות המסכנות לא ממש הביאו אותנו לתוצאות. זה אולי מצטלם טוב בתקשורת אבל תכל´ס זה לא מזיז לאף אחד. הסיסמא צריכה להיות "עיזרו לנו לעזור לכם" וכך יש לצאת לקמפיין הבא. להביא סיפורים כאלה כמו של עו"ד הדין החמודה טליה, שאני מורידה כובעי בפניה. אגב מסלול חיי ודרכי לקריירה ולהשגים מאד דומה לשלה. אני מאמינה שהטבע מפצה על חוסרים. אנשים שמוגבלותם הינה טכנית, יכולים להיות בין המובילים בקהילה ולתרום למדינה, לעיתים הרבה יותר מאשר אנשים בריאים. אבל צרכינו שונים, כפי שעורכת הדין שלנו אמרה. אם יבינו נקודת מחשבה זו, נוכל להרים את העולם, הרי אנחנו חזקים, החיים חישלו אותנו.

טליה, היה לי העונג להכירך.../images/Emo140.gif

מאוד מעריכה את הנחרצות שבך והמסירות בהחדרת הנושא לנוער ואחרים. קבלתנו בחברה כשווים. כתבה נפלאה. מי שרוצה, מצליח. השמים הם הגבול
בהצלחה בהמשך דרכך.

למעלה