קנס על חניה באפור

אין הגבלות מיוחדות

סימון אפור הוא סימון טבעי של המדרכה (צבע הבטון) וזו מדרכה שלא סומנה באופן מיוחד. ישנם מקרים רבים בהם תמרור אין חניה או אין עצירה מוצבים בתחילת הקטע של מדרכה אפורה ואז זה חל לגביה ויכולים להיות מוצבים תמרורים נוספים.

מיכאלה41

New member
קנס על חניה באפור

שלום רב! חניתית ברחוב חד סיטרי, שבו מצד אחד המדרכה בצבע כחול-לבן , ומצד שני בצבע אפור. אני חניתי באפור, וכשחזרתי מצאתי שרכבי הורם על המדרכה וקיבלתי קנס של 100 ש"ח על "חניה שיש בה כדי להפריע או לעכב את התנועה. " אציין כי הרחוב הוא רחב יחסית. מכוניות פרטיות עברו ברחוב ללא קושי גם כאשר רכבי חנה שם. לדברי שכנה שראתה את מה שקרה הבעיה היתה כאשר משאית גדולה התקשתה לעבור ברחוב ולכן הוזמנו פקחים אשר הרימו את רכבי למדרכה באמצעות מנוף. האם מישהו מכיר חוק שאומר שאסור לחנות באפור כאשר בצד השני יש כחול-לבן ? (כי אני לא שמעתי מעולם על חוק שכזה).

נתן11111

New member
למיכאלה

את לבד מציינת שקיבלת דוח על חניה על מדרכה יש לך עדה למה שקרה שילחי מכתב לרשות ואני מאמין שהקנס יבוטל רק בידקי עם אין שלט האוסר על חניה במקום הזה

ממה שאני מבין

לא ראיתי שהיא אמרה שקיבלה דוח על מדרכה או שאמרה שעשתה זאת. מה שהיא עשתה זה להחנות את הרכב בצמוד לשפת מדרכה אפורה, וזה כנראה הפריע לתנועה ברחוב, אז הביאו רכב גרר שהרים אותה למדרכה כדי שלא תפריע. לפי מה שרשמו לך בדוח אני מתאר לעצמי שלא היה תמרור איסור חניה בתחילת הקטע אחרת היו מסתמכים עליו וגם היית מקבלת 250 שח+גרירה, שכן זה חניה במקום אסור בניגוד לתמרור. מן הראוי שהעירייה תסמן מקום שכזה באדום-לבן או תציב תמרור אם חניה בו עלולה להפריע לתנועה, ואם לא סומן אזי שיש לך קייס לבקש להישפט על בסיס טענה זו, רק שממליץ לך לכתוב בקשה לביטול הדוח קודם בטענה שלא היה כל סימון ולא הייתה לך שום דרך לדעת ולכן יש לבטל את הדוח. מה שמרגיז זה שאם העירייה טוענת שיש בחנייתך להפריע או לעכב את התנועה, מדוע לא לסמן את המקום כאסור לחניה בתמרור מסודר?? תכתבי את זה במכתב שלך לביטול הדוח.

ItsikH

Member
תודה רבה על עצתך אני בהחלט מתכוונת לפעול לפיה. זה באמת לא בסדר שלא סימנו את המקום באדום-לבן, כי באמת לבד לא היתה לי דרך לדגעת שהחניה במקום תפריע לתנועה... (הרחוב הזה נראה רחב יחסית. וכבר נתקלתי פעמים רבות בעבר ברחובות אחרים שהיו כ"כ צרים שגם כאשר הם ריקים משאית לא יכולה לעבור בהם...) זה באמת לא הגיוני להתבסס על טביעת העין של האזרח בדבר כזה, בשביל זה יש סימונים ותמרורים

be_roo

New member
יש חוק שאומר שאסור להחנות בצורה שתפריע לתנועה

וזה אולי ישמע מוזר, אבל גם למשאיות יש זכות לעבור, ואת מנעת זאת. לא קיבלת דו"ח על חניה באפור אלא על הפרעה לתנועה. יש לך מזל שרכבך לא נגרר.

למעלה