קנס של מעל ל8 מיליון ש"ח לאשה שהונתה קשישים בעסקאות טלמרקטינג

JEK12345JEK

Well-known member
קנס בסך 8,336,000 שקלים הוטל על-ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן על בת שבע מכלוף שהפעילה עסקים תחת השמות: "דיל המאה" "פרימיום סייל" ו"ליין ישיר"
העוסקים בשיווק טלפוני לצרכנים שרובם ככולם קשישים
הקנס הגבוה המשקף את חומרת המעשים ניתן משום שלאורך כל שנות פעילותה נקטה מכלוף בפעולות שיווק אגרסיביות של הטעיה והשפעה בלתי הוגנת כהגדרתן בחוק

k-don

Well-known member
קנס בסך 8,336,000 שקלים הוטל על-ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן על בת שבע מכלוף שהפעילה עסקים תחת השמות: "דיל המאה" "פרימיום סייל" ו"ליין ישיר"
הקנס הגבוה המשקף את חומרת המעשים ניתן משום שלאורך כל שנות פעילותה נקטה מכלוף בפעולות שיווק אגרסיביות של הטעיה והשפעה בלתי הוגנת כהגדרתן בחוק
הגיע הזמן

GoldenEyes

Well-known member
מעולה , וטוב שכך
מעניין כמה היא עשקה את הקשישים
ומאיפה היא תביא כסף ? תעשה את התרגיל המסריח הכרזה על פשיטת רגל ותקים חברה חדשה לנוכלויות

WHAAAT

Active member
אין סיכוי שתשלם עשירית מזה. הגיע הזמן במקום לחלק כנסות לא הגיוניים שיכניסו לעשור בכלא עם עבודות שירות הכי ביזיוניות שהאגו והכבוד העצמי יהיה למטה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כיצד היא בדיוק עשקה? מה היה העושק/עוקץ בסיפור?

Harrington

Well-known member
מנהל
הרינג
היו הרבה כתבות בטלויזיה
מליון שיטות מסריחות
"מגיע לך מתנה , חינם , רק תשלם עבור המשלוח"
מסתבר שאני לא צופה בכל מה שמשודר בטמבליזיה :).
מדוע זה מוגדר כעוקץ? אם אכן נשלחת מתנה ואם אכן התשלום הוא בשיעור סביר לדמי משלוח, היכן הבעיה? רק בעובדה שמדובר בקשישים?

GoldenEyes

Well-known member
מסתבר שאני לא צופה בכל מה שמשודר בטמבליזיה :).
מדוע זה מוגדר כעוקץ? אם אכן נשלחת מתנה ואם אכן התשלום הוא בשיעור סביר לדמי משלוח, היכן הבעיה? רק בעובדה שמדובר בקשישים?
היתה איזו שיטה של "מגיע לך מתנה חינם , תשלם רק על המשלוח"
ופתאום הבית מתחיל להתמלא במליון מתנות , שלכאורה המשלוח הוא כמעט במחיר המתנה
והרבה הפכו את זה להוראת קבע ו"מכרו מתנות" עד בלי סוף

Harrington

Well-known member
מנהל
היתה איזו שיטה של "מגיע לך מתנה חינם , תשלם רק על המשלוח"
ופתאום הבית מתחיל להתמלא במליון מתנות , שלכאורה המשלוח הוא כמעט במחיר המתנה
והרבה הפכו את זה להוראת קבע ו"מכרו מתנות" עד בלי סוף
זה ברור לי. מכיר ומבין את השיטה. אני רק לא נעול עם עצמי עד כמה נכון להגדיר את זה עוקץ. בכל אופן אם כל פעם מחדש הלקוח אישר את העסקה/משלוח.

k-don

Well-known member
זה ברור לי. מכיר ומבין את השיטה. אני רק לא נעול עם עצמי עד כמה נכון להגדיר את זה עוקץ. בכל אופן אם כל פעם מחדש הלקוח אישר את העסקה/משלוח.
מי אמר שהלקוח אישר?
אמרו לו בחינם, רק משלוח ולך תדע במה חייבו אותו.
אמרו זה מתנה לנכדים (למרות שהוא לא צריך), וזה לא יכביד עליו ועשות את זה ב 36 תשלומים.
למבוגרים קשה להגיד לא או לנתק את הטלפון בפנים

Harrington

Well-known member
מנהל
מי אמר שהלקוח אישר?
אמרו לו בחינם, רק משלוח ולך תדע במה חייבו אותו.
זאת בדיוק השאלה שלי :).
אמרו זה מתנה לנכדים (למרות שהוא לא צריך), וזה לא יכביד עליו ועשות את זה ב 36 תשלומים.
ולגבי זה שאלתי, האם אמנם נכון להגדיר את זה עוקץ.
למבוגרים קשה להגיד לא או לנתק את הטלפון בפנים
אז בעצם אנחנו מגדירים את כל המבוגרים טיפשים, אהבלים ורגשיים ומתוך כך מחליטים שמי שמוכר להם משהו, בעצם עוקץ אותם?

k-don

Well-known member
זאת בדיוק השאלה שלי :).

ולגבי זה שאלתי, האם אמנם נכון להגדיר את זה עוקץ.

אז בעצם אנחנו מגדירים את כל המבוגרים טיפשים, אהבלים ורגשיים ומתוך כך מחליטים שמי שמוכר להם משהו, בעצם עוקץ אותם?
לא, אבל אנחנו נותנים להם להנות מהספק.
מבוגרים (ולא רק הם) זכאים לבטל עסקה תוך 3 או 4 חודשים (ולא 14 יום).
הבעיה היתה עם אותם עסקים שהשרות לקוחות לא היה עונה

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, אבל אנחנו נותנים להם להנות מהספק.
מבוגרים (ולא רק הם) זכאים לבטל עסקה תוך 3 או 4 חודשים (ולא 14 יום).
הבעיה היתה עם אותם עסקים שהשרות לקוחות לא היה עונה
אוקיי. בזה אפשר לטפל כמובן. אבל כלל לא בטוח שהלקוחות ביקשו את זה בכלל.

מה שאני מנסה להבין (או להחליט לעצמי), הוא עד כמה נכון לקרוא לזה עוקץ. מה שנעשה, בגדול, ברור. נמכרו מוצרים לאנשים שלא היו צריכים אותם, כאשר הנחת היסוד היא שבגלל שמדובר בקשישים קל יותר למכור להם מחד ומצד שני פחות הוגן לנצל עובדה זו. השאלה אם זה מצדיק קנס בסך מליוני ש"ח. הרי בסופו של דבר הלקוחות ביקשו את המוצר (אם זה לא המצב, אני כמובן מסכים לחלוטין שמדובר בעוקץ), לא ידוע לנו שביקשו להחזיר אותו ולא הצליחו (כנ"ל), ולמעשה למרות שאני מבין שיש קשישים שאוכלים אותה בדרך הזאת, לא נוח לי אם להפיל את כל זה על החברה שבס"ה ניסתה להרוויח, גם אם עשתה זאת על-ידי ניצול לקוחות כביכול מעט חלשים יותר.

GoldenEyes

Well-known member
אוקיי. בזה אפשר לטפל כמובן. אבל כלל לא בטוח שהלקוחות ביקשו את זה בכלל.

מה שאני מנסה להבין (או להחליט לעצמי), הוא עד כמה נכון לקרוא לזה עוקץ. מה שנעשה, בגדול, ברור. נמכרו מוצרים לאנשים שלא היו צריכים אותם, כאשר הנחת היסוד היא שבגלל שמדובר בקשישים קל יותר למכור להם מחד ומצד שני פחות הוגן לנצל עובדה זו. השאלה אם זה מצדיק קנס בסך מליוני ש"ח. הרי בסופו של דבר הלקוחות ביקשו את המוצר (אם זה לא המצב, אני כמובן מסכים לחלוטין שמדובר בעוקץ), לא ידוע לנו שביקשו להחזיר אותו ולא הצליחו (כנ"ל), ולמעשה למרות שאני מבין שיש קשישים שאוכלים אותה בדרך הזאת, לא נוח לי אם להפיל את כל זה על החברה שבס"ה ניסתה להרוויח, גם אם עשתה זאת על-ידי ניצול לקוחות כביכול מעט חלשים יותר.
מהכתבות והעדויות הרבות שפורסמו , אין עם מי לדבר כאשר רוצים להחזיר את המוצרים.
מה בדיוק יש לקשיש ערירי לעשות עם 100 סירים ועם 120 סטים של מצעים ?
הרשות להגנת הצרכן לא היתה נכנסת להרפתקה כזאת ללא הוכחות. מקרה אחד או שניים לא נחשבים , אבל מדובר במאות מקרים,
גם חברת הכנסת החדשה שכחתי את שמה לא היתה רצה לכנסת סתם , היא זאת שהעלתה את המודעות לנוכלויות האלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה בדיוק יש לקשיש ערירי לעשות עם 100 סירים ועם 120 סטים של מצעים ?
ומה יש למבוגר רגיל לעשות עם חצי מהמוצרים שהוא מזמין? הרי כולם מזמינים מוצרים שהם לא באמת צריכים.
השאלה שאני מנסה להעלות (ולא בהצלחה יתרה בינתיים) היא עקרונית: האם כאשר חברה עסקית מזהה קהל לקוחות כקהל שקל למכור לו, זה בהכרח פסול או 'עוקץ', או צעד עסקי לגיטימי. מה ההבדל הגדול בין זה לבין סופרמרקט שמניח את הלחם בסוף המבנה, כי כך הלקוחות צריכים לעבור ליד כל המוצרים? או מכולת ששמה ממתקים ליד הקופה, כדי שאמהות עם ילדים יצטרכו לקנות בזמן שהן ממתינות לחשבון.
הרשות להגנת הצרכן לא היתה נכנסת להרפתקה כזאת ללא הוכחות.
זה ברור לי ומוסכם. אבל לא אומר שאסור לי לנסות להבין מה בדיוק קרה שם ומעבר לכך, לדון בשאלה העקרונית שמבחינת הרשות ברורה אבל מבחינתי מצדיקה דיון ציבורי.

k-don

Well-known member
ומה יש למבוגר רגיל לעשות עם חצי מהמוצרים שהוא מזמין? הרי כולם מזמינים מוצרים שהם לא באמת צריכים.
השאלה שאני מנסה להעלות (ולא בהצלחה יתרה בינתיים) היא עקרונית: האם כאשר חברה עסקית מזהה קהל לקוחות כקהל שקל למכור לו, זה בהכרח פסול או 'עוקץ', או צעד עסקי לגיטימי. מה ההבדל הגדול בין זה לבין סופרמרקט שמניח את הלחם בסוף המבנה, כי כך הלקוחות צריכים לעבור ליד כל המוצרים? או מכולת ששמה ממתקים ליד הקופה, כדי שאמהות עם ילדים יצטרכו לקנות בזמן שהן ממתינות לחשבון.

זה ברור לי ומוסכם. אבל לא אומר שאסור לי לנסות להבין מה בדיוק קרה שם ומעבר לכך, לדון בשאלה העקרונית שמבחינת הרשות ברורה אבל מבחינתי מצדיקה דיון ציבורי.
החברה מזהה אפשרות לדחוף לאנשים מוצרים שהם לא צריכים בדרכים לא חוקיות.
ילדים ואנשי הדור השלישי הם קהל שקל למכור לו שטויות.
גם למבוגרים אפשר למכור שטויות (לדוגמא - סלולרי ב 5000 ש"ח).

לגבי הסופר, אתה מדבר על הנחת הלחם בסוף החנות, אנחנו מדברים על זה שמניחים את הלחם בעגלה של הקונה ואומרים לו שהוא לא יכול להוציא מהעגלה!

Harrington

Well-known member
מנהל
החברה מזהה אפשרות לדחוף לאנשים מוצרים שהם לא צריכים בדרכים לא חוקיות.
למה לא חוקיות? זה בדיוק העניין :). אם נעשה משהו לא חוקי כמובן שצריך לטפל. לא מתווכח. אבל לזהות לקוחות פוטנציאליים שעושים שטויות וקונים דברים שהם לא צריכים, בעיני משהו לגיטימי לגמרי. צריך לטפל בלקוחות, לא בחברה, במקרה כזה. עצם העניין הזה כשלעצמו, בעיני, לא בלתי חוקי.

k-don

Well-known member
למה לא חוקיות? זה בדיוק העניין :). אם נעשה משהו לא חוקי כמובן שצריך לטפל. לא מתווכח. אבל לזהות לקוחות פוטנציאליים שעושים שטויות וקונים דברים שהם לא צריכים, בעיני משהו לגיטימי לגמרי. צריך לטפל בלקוחות, לא בחברה, במקרה כזה. עצם העניין הזה כשלעצמו, בעיני, לא בלתי חוקי.
אם היו מאיימים עליך באקדח לקנות או שיורים בך, זה חוקי?
ככה הם עושים לזקנים.
מיציתי

Harrington

Well-known member
מנהל
אם היו מאיימים עליך באקדח לקנות או שיורים בך, זה חוקי?
ככה הם עושים לזקנים.
מיציתי
אז זהו, שמה לעשות, ככה לא באמת עושים לזקנים. אז אפשר בהחלט למצות ולסיים דיון על-ידי זריקת משהו בלתי רלוונטי לחלוטין. אבל זה לא אומר שהדיון מוצה או שבכלל היה כאן דיון.

אם וכאשר יעמדו מול זקנים עם אקדח לרקתם ויחייבו אותם לקנות דברים, אשמח לתמוך בקנס של 8 מלש"ח למי שעשה זאת, בתוספת עונש מאסר. כשזה יהיה רלוונטי, עדכן.

למעלה